На колку време менувате памперс? Јас до пред некој ден на 3часа, макар и сув да е. Е сега нешто почна да ми беснее, не дава да му сменам пред да се најаде. А ако му сменам отпосле бљуцка. Вчера беше 9часа со ист памперс, ваљда не направив беља. Ова само кога е мочкан вака прави, за нешто поголемо сам бара да му се смени.
Многу голем проблем ми се виде црвено газе. Значи нема нешто што не пробав и уште и е црвено внатре и странично. Павличева оваа не ми помага Масти за црвенило: И една со цинк специјална од болница ја земав по порачка- ништо. Пробав и крем на веледа уште полошо и брунчиња и испаднаа. Ја мијам со топла вода и никакви влажни. Не знам што да пробам друго и како да го решам ова? Памперс сменив и тоа не е.
Панетен во лименка, на база на цинк. Внимавај што јадеш ако цица, може од цитруси да и е. Да не прима атб? Павловичева јас не користев никогаш скоро, многу ретко по потреба ама не видов фајде.
Дај ми слика ако имаш. Фала. Не јадам цитрусни и не прима ништо. Од прв ден имаше антибиотик од него и се разрано, али до ден денес не и поминато скроз црвенилото. Исчистена е од антибиотикот.
se do vcera ne se posomnevav deka nemam mleko, vikam da ne mu e malku, kako raste neli imaat potreba od poveke, Ad nema da dadam ke cekam da vidam na kontrola kako naprednal ovie dve nedeli, inaku pocna i ne kaka redovno, eve pet dena ne e kakan, znam deka e normalno i 10 dena da ne kaka koga e samo na majcino mleko ama nego mu smeta, place se napnuva ama nisto, jadam slivi, leneno seme so jogurt ama nema efekt
Јас ја имам оваа крема. Како бебе син ми мнг се лигавеше и под брадата имаше црвенило . Ми ја препорачаа во Грција кога бевме на одмор и од тогаш сегде кај што има црвенило мачкам. Кај син ми мнг често се случува да се појави црвенило околу газе на препони и слично. Едно мачкање и поминува. Нема подобра крема.
Мајки дали кркорењето на цревцата значи дека бебето има грчеви. Често додека го дојам ,а и онака знаат да му кркорат цревцата и тогаш е малку вознемирен се врти прета со рачињата но не плаче , и за некоја минутка ја полни пелената
so nisto vo period na doenje covek misli ke ostane bez kosa. Jas veke so vtorava bremenost ja sirativ skros. Mislam deka polni race vadev kosa. Vprocem za da eliminiras slabo zelezo napravi krvna slika. Ako e se vi red ne se sekiraj do godina godina Dena ke se regulira.
Нема како да го спречиш, мора да помине. И нема врска со доењето, нека не те лажат. Пошто и на мајки кои не дојат им паѓа косата. Тоа е нормална појава наречена ефлувиум, испаѓа вишокот коса што не испаднал во бременоста. Некаде кај 7-8 месец ќе се нормализира. Ти можеш да земеш шампон против опаѓање, ама искрено, најмногу ми помогна кратење на косата. И тоа драстично кратење.
Да те разочарам мене уште во бременоста ми се згусти и сега со доењево ептен како да имам коса не можам да се изнагледам. А три прави влакна ми беше
И јасссс Цел живот со ретка коса а сега, и во бременоста и 1 мес по породување само ја пафтам лево десно од што не можам да и се изнагледам Ќе бидат плачки кога ќе почне да ми паѓа знам, ама до тогаш ќе ја уживам. Инаку во бременоста лицето ми беше стакло, сега гледам на брадата и челото ми се појавуваат секој ден нови акнички. Пост породилно е, ќе потрае, или од некоја храна па ми е можеби?