И мене лицето ми беше чисто, и кожата пресува ми стана за време на бремениста. Сега и јас на брадата имам акни, и се си мислам дека е хормонски. Незнам дали и кога ќе се исчистат, ама не можам веќе да се поднесам, цело време се "копам" по лицето.
Nz sto e ova ama 8 navecer doaga i ne faka da cica piska vreska nz sto da vravam skoro 4 veceri vaka e
Da sekoj dem vo 8 casot navecer pocnuv eve tek sega zaspa cicase i zaspa inace cicanje se tegnime po.cela spalna ne mi e saka desnava
Не важи паѓањето на коса по дифолт. Ете мајка ми ме утеши дека кај неа останала густа по породување. Пази опасни ќе бидеме со толку коса, пафтај си. Не прашувај за лицето ќе рикам веќе. И во бременоста ми беше нечисто на крај ми се смири и сега сум крај тинејџ мафија. Аман ми се вика не знам кога ќе се среди.
Koj probiotici vie gi koristite jas lineks baby I davam na kerkickata no mi rekoa oti se slabi da napomenam vo petok polnime tri meseci
Za ishranata jas si jadam se najnormalno a na kerkickata voda I davam od nekade mesec I pol Dr ni kaza posto ja dohranuvam nemam dovolno mleko mozam voda da I davam
На бебе и не му треба јаки пробиотици. Најчесто и се жалат од Биогајата дека им прави проблен со столицата. Јас вчера ја скратив косата конечно бидејки од мене цел стан влакна се направи,дечкото што ме шишаше вика сите што ги шишам а дојат ми се жалат дека многу им паѓа. Иначе бебе со е мирно овие денови само си се смешка и мајмунче знае кога прави некоја беља и се смее. Прееска на пресоблакање зе измочка и све ми направи лом а он си се смее ли смее Секое сабајле ова време минсе витка од грчеви ама не се јаки ке се искака и ке му олесни.
Мамички едно прашање, измолзено мајчино млеко од вчера, ставено во фрижидер, пред саат време го извадив и го згреав под чешма со топла вода мислејки ке се разбуди малото за да му дадат да не плаче. Се вракам он уште спие, и еве сега цица па сакам да знам смеам ли да го вратам млекото во фрижидер или да му го дадам денес?
Јас имам читано дека штом ке се извади од фриждер и ке се подгрее а не се испие, може да му се даде на бебето во следниот 1 час. Да не се чува повеке.
Не е така, до 6ч може да го чува комотно. Правило 6, 6ч на собна, 6 дена во обичен фрижидер и 6м во замрзнувач. Да бидам искрено и поише од 6 часа и 6 дена сум го чувала, ама на ладно сепак.
Ако не е подгревано може и до 6 часа на собна, до 24 во обичен фрижидер. Ама ако е еднаш подгреано тогаш до саат време и се фрла. Не смее да се чува повеќе.
Јас биогаја му давам веќе 3то паковање купив и мислам дека му е погодена сеуште се кака по 5-6 пати во денот има 2 мес и скоро 20 дена, грчевите намалија, но сега има мака со горните непца еве 2 дена само кенка и го чешаме, ужива па и се лигави, мајками вика дека можи за заби да е оти јас сум извадила на 3 месеци а мм на 4 Сеуште сме само на доење, без ништо плус, чајче уште не сака, пробувам и вода да му дадам ама ја плука. Заборавив да пишам мене косата уште не ми паѓа, се надевам дека и нема во иднина да паѓа. Пијам Премама цело време, не ги прекинав.