А симонче и јас кога го земав домене ми викаа ке го научиш така, ама само си се учи бебуш бе некогаш си спие во креветче некогаш не, ама од кај 6 го земам секогаш Bluebery можеби му е потребна топлината твоја пробај добро завиткај го во пелена да си добива топлина!
Mamicki mi treba vase mislenje od iskustvo... Vcera kerka mi prima prva vakcina i po toa sto mi obajsnija nekoi feminki bila vakcinata DTP...Vcera ja primi vo 10h i nema se nisto (mislam na temp) se dodeka ne pocna da se zatopluva nakaj 18 : 30h za da posle pola saat mi krene 38.7 . I staviv cepce i posle nekoi dva casa pocna da i se simnuva sekoj h po eden stepen od prilika. Planirav ako ne se simne pod 38 da i stavam vo 1h uste edno cepce. Za sreka se simna dokaj 37.3 i taka i ostana se do sega.se mislam dali da i stavam uste edno cepce ili da cekam pak ako nedaj boze i se kaci nad 38. Sto mislite vie ???? Vcera mi bese mnogu placliva i pospana a i koga spiese se budese mnogu cesto i placese , a pak denes e super da kazam se smeska si sede vo lulaskata ama nesaka da mi spie.... Mi rekoa deja reakcija ima do 3tiot den... Kako kapak na se i jas sum bolna imav vcera malku temp.i mi rece patronaznata deka do 39 temp.mozam da dojam i deka samo paracetamol smeam da pijam ( sto i pijam )...
И ние вчера примивме полио лелее за никаде е, само вриска писка неќе ништо одвај го поминавме денот вчера денес пак исто. тоа е реакција од вакцина. во врска со чепче не и ставај ако нема мое мислење.
loki.c9 mila isto taman napisav tuka na forumot deka e povesela od vcera se povtori istata pesna kako vcera.Samo vo race saka , kenkava e i nikako ne i se pogoduva...ni legnata ni vo race ni sednata ama bas nikako... Ti blagodaram za sovetot i jas sum na isti um ako mi krene pak nad 38 duri togas da i stavam cepce pak , bidejki mi imaa kazano deka do 38 bilo dobro organizamot sam da si se bori ...i deka ne bila strasna temperaturata do 38 osven za novorodencinja do 6tata nedela... Konecno ja zaspav . Cel den mi nema spieno .... Isto taka primetiv na dolnata vilica ima nesto kako bela tocka mozno li e zabce da ni izleze vo skoro vreme ?? Koga ja zemam vo race se tegne nakaj mene so otvorena usta i duri nervozno saka da grize ...Ligavime mnogu i sve buta vo usta osobeno nejzinte racinja.. Izgleda se ke ni se nasobere naednas
Мамички моето бебе не сака никако да пие вода или сок од шишенце, само со лажичка. Стварно мака мачиме, но за шише не сака да чуе. Има некој со ваков проблем?
Мамички имаме шлајмови ај природен лек или некој капки за изфрлање преку изметот,пробавме сирупи се ама не бива и мн се чеша на носето и плака неможе ни да пие ниту воа ниту млекце ај ве молам за помош.позз
Hev само сируп проспан му е мајката Прашај дали смееш и по колку да му даваш Малку е поскап на приватно иде ама се исплати( околу 300 ден мислам беше) Го разложува шлаемот и преку измет се исфрлува
мамички на синко премногу му тече носето буквално вода му тече , на секоја мин го чистиме, а штом го легнам одма му се затнува и едвај дише. незнам како да го легнам кутрото да спие, одма се буди и плаче
Ljubicica i jas ja imam istata maka... Denes ( po nekoe nepisano pravilo se vo petok mi se bolni decata pa trcame po dezurni lekari) go nosev na pregled so vreme i nisto nemase na pluka,grloto dobro ...ni kaza samo soleni kapki,banjanje po potopla voda i toa,obicna nastinka Sinojka spiejki dva pati mu stavav kapki,kenkase,zatnat nemoze da cica,da vidime denes kako ke bide...
ние минатиот викенд бевме вакви те послушав ама немаше сируп зедовме сптреј бидејки мн крчеше и носето ко чепма му бесе два дена прскаме од спрејоѕ и супер е фала ти на советот,позз ние примавме и фенабарбитол бидејки имаше 39,5 темп земете си го спрејчето за носето на проспан.
Баш ми е мило што помогнав,јас сирупот на поголемиот му го давав и сум презадоволна Незнаев дека има спрејче за носе,ако не ти е мака да видиш во проспектот од колку месеци се дава( ние имаме 5) да го купам утре и која цена е?
ние нокеска око не затворивме, синко кутрото само шо ке заспиеше одма се будеше со плачење, му се затвнуваше носето, денес бевме на лекар таму ни го чистеа тие капките носал со герамицин му ги ставам ама не гледам некое подобрување, а кога ке му ставам синомарин полесно дише, ама колку пати во денот можам да ставам синомарин? веке има уплав од пумпицата за чистење носе
jas stavam sinomarin mnogu cesto,i toa mnogu obilno za edno stavanje,taka i go peram noseto,mojata skoro dva meseci e takva kako zatnato nose,povremeno i krci,koga vlecam so aspiratorot ne izleguva mnogu sosema malku,poveke i samite kapki gi izvlekuvam,neznam stvarno veke koga nosevo ke se stabilizira
Мамички, што да му давам на детево да јаде кога ништо не сака? Јаде само банана, праска, слива, круша и сето тоа микс или поединечно, супа не сака, јајце пробавме жутка и се мршти, пробав и пилешко месо и тоа не сака.Од млечни производи само што цица и пие јогурт во минимална количина, битолското кравјо не го сака, па купивме од еден човек од село што чува крави - млеко и тоа не го пие и веќе незнам што да му правам, инаку само што наполнивме 7 месеци, мора да јаде а одбива храна и плаче, со него се е во ред не го боли ништо, нема температура стварно веќе незнам што да правам.Дајте некој совет затоа што вака не се издржува.
Да не му растат заби? ПА затоа одбива и е нервозно? Пробај малку зачини ги со путер и некој зачин кога готвиш и малку јогурт во кашичките стави, патлиџанче за вкус. Или пробај на хипп или нестле готовите па читај што имаат во состав и прави му исти ако ги јаде.
и со синко е така веке 3,4 дена,ама кај нас нели кажав ние проблем носето плус ни растат запчиња, и сега од што се дереше вчера на лекар му се фати и грлото... и моево само млеко пие,, и домат ама свеж ништо др не става во уста, не ја ни отвара да проба
Не му растат заби и ова се случува последните 3 недели не е од сега, а готовите касички не ги сака и со нив пробав ама не сака, стварно незнам што ќе правиме за јадење допрва ќе се молиме..
Мамички моето синче не сака млеко да пие, вчера за цел ден испи 250 мл, денес од сабајле до сега само 120 а чај и кашички сака. Што да правам?