Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    17.904
    Нормално е мојот не спиеше ни ден ни ноќ :rofl:

На Elena ena му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    81059878-070D-4346-B89C-9E45869C1537.jpeg

Јас ваков имам али во оној дел за новороденче не ја собира. Се прави модификација со делот за седење како на твоево видео. Цел ден се чудам како сами на видеава ги ставаат бебињата и се закопчуваат. Или јас сум глупа или овие вежбале три години. Ние се испотепавме дома ставајќи ја во ова плус нозете да и ги наместиш се таман да и биде.

На Elena ena и Корнелија им се допаѓа ова.
  3. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Сама го ставам од сам почеток, мм 3-4 пати ми помогна за закопчување. Додека земеш ред, лесно е иначе.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Твоето бебе е скоро дупло поголемо од моето во килажа, ајде се надевам дека и моето ќе накачи наскоро

5. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Која недела, месец почнаа бебињата да ви спијат по 4,5часа?
    Мојата на 3 е како аларм. Едвај чекам да и се зголеми сонот, ми се плаче за сон мене.

6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.197
    Допаѓања:
    15.253
    На две недели 4-4ипол часа, после месец 5 часа, после 40 дена неколку пати спиеше и 6 часа. Не е редовно секоја вечер, има и денови каде е на секои 3 како аларм, како што викаш. Ама најчесто има еден подолг период од 4 до 5 часа спиење.
    Денски никогаш не ја оставам да спие повеќе од 2 саата. Ја будам, пресоблекувам и надојам, барем пола саат ќе поседи и може пак да заспие. Некогаш седи будна и по 3 часа. Ама така се осигурам дека кога ќе заспие накај полноќ сигурно ќе имам барем едно подолго спиење ноќеска. Следната недела ќе прави 2 месеца.
    Проблемот е кога ќе се разбуди наспана во 5 сабајле

7. PrettyG

PrettyG Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    873
    @Ѕвездички ние сме 3 месеци и една недела. Планираме во текот на оваа недела да го носиме бебо на вакцина. Мене педијатарот ме советуваше да не брзам да го носам на 2 месеци. Рече нека наполни 3м. па после вакцина.

На Ѕвездички и Корнелија им се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.058
    Допаѓања:
    26.051
    @Dina911 и @lackygirl мислам дека вас ве читав дека бебињата имаат црвенило на образите. Да ми кажете со што ги мачкате и дали поминува? Кај моево ептен се црвени и суви. IMG_20190311_090934.jpg
    И да прашам, дали е нормално што толку често и со сласт си ги шмука рацете? И по цицање кога ги шмука мислиш ќе си ги изеде.

9. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    И син ми беше така никако не спиеше цело време си правев филмови дека нешто го боли за да на крај се помирам дека такво си е детето. Ете го сега 4 ипол години преку ден си спие по 2 часа, а навечер по цела ноќ.

На simona_baby му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Тоа е исто како кај моето, атопичен дерматит. Јас на почеток купив од кремата од Скендер од скопје, намачкав нокта, до сабајле му се смири, не знам што состав е, затоа не ми се мачка често од неа, викаат на природна база била, ама чудно ми беше дека многу брзо му се смири. Моментално мачкам Еуцерин атопик контрол има една крема во тубичка е и таа му помага, му го смири црвенилото. Од неа мачкам 2-3 пати на ден зависи колку има потреба.
    Што прашував ми рекоа ке го има ова може и до 2-3 години така на периоди, ке се појави и ке го снема.
    Инаку рацете да може двете наеднаш ке ги стави во уста, и многу лигави, по 5-6 пати најмалку му ги менувам лигарите во денот, утоп ги прави :)

На lackygirl и happygirl им се допаѓа ова.
  11. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    До кога треба бебињата да ги дигнеме да ждруцнат? Додека пијат млеко или?
    А за рачињата во уста да не праиме муабет цело време си ги цуца,мнг и се вкусни изгледа :D
    За 10тина дена ќе наполни 3 месеци,кога помина :(
    Со спиење сме различно,два дена спир навечер по 5 саата,друг ден станува на 2 саата различно нема уште ред |-)

На lackygirl, happygirl и Dina911 им се допаѓа ова.
  12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.381
    Допаѓања:
    24.989
    Да и моето ги шмука рацете, а од вчера почна само палчето :) а денес почна да си игра со пупката, прај лапнија па тргнисе па смејсе. Ич не цицаше само си играше. Вчера направивме 3 месеци и мене не ми се верува лета времево.
    Иначе за лице за црвенило и сува кожа јас ја користам кремата од Еуцерин Атопи контрол, 2 пати го мачкам на сабајле и навечер и веќе месец и пол немаме проблем. Првата недела кога го мачкав имаше имаше црвенило, но потоа се смири и нас ни рекоа дека е атопичен дерматит.
    @Bella* Исто сме со спиењето никаков ред нема, м може да спие 5 саати, а може и само 1 или 2, секоја вечер различно.

Последна измена: 11 март 2019
    На Bella* и happygirl им се допаѓа ова.
  13. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    И моево нема ред за спиење, алал да им е на вашите мали што имаат ред, мислам преспива во текот на денот, ама никогаш не е во одредено време. Еве денес на пример од сабајле се мачиме да заспие. Едно време јас го успивам, заспан, отвори очи и со цуцла во уста ми се смее :). Еве го сега заспа на цицање, ке видиме кога ке го ставам во креветче дали ке продолжи или одма ке отвори очи :)

На Elena ena, happygirl и hello-kitty.90 им се допаѓа ова.
  14. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    566
    Ние доцневме од одредени причини, па ја ставивме третата (шестовалентна) денес, на 3'5 месеци, а имаме 5.350гр. Ни рекоа дека сме доцна и најрано сега што може да ја прими петтовалентната е на 30.04., отприлика месец и пол подоцна

На Ѕвездички му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Која од Вас користи Памперс Актив? Дали имаат индикатот? До сега користев Премиум кер, тие имаат. Сега зедов Актив без да размислам дали имаат или не индикатор.

16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.413
    до број 2 имаа.

17. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Јас ги користам пелените од ДМ, и тие имаа индикатор само до 2ка, на 3ка немаат :)

18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.058
    Допаѓања:
    26.051
    Од многу силно плачење му се фати гласот,зарипнат е сега кога гуга. Дали имате такво искуство? Кога ќе му се 'врати' гласчето?

19. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Nz veke sto da pravam,ne se trpi denes dva pati na mene cica samo sabajle od 7 ipol posledno cica i vo 12 ipol ne cicase nikako i od sise piese malku i cica.Posle vo 5 ipol od sise piese ne fakase da cica i eve sega 1 sat se macime malku cicase so placenici i nikako me fati nz sto da pravam

20. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Колку дена трае ова? Можеби е скок во развој.
    Излегува ли сега по голема?
    Си го проверила ли да не има афта во устето?
    Кога не го нудиш да цица како е со расположение? Плаче или е весело? Дали е раздразливо и нервозно? Дали полни пелени?