Бебињата што се на АД колку пати во денот е нормално да какаат? Нормално ли е 1 до 2 пати? Знам дека оние на мајчино млеко какаат повеќе пати на ден.
А родена е точно на терминот? Дека скоковите се рачунаат според предвидениот термин на раѓање, не реалниот
И моето бебе има 2 такви топчиња, жлезди биле мајками ми кажа дека и ние сме имале такви, таа и ги најде прва и ми кажа за да не се плашам. Едното му е зад левото уше подолу, а другото скоро на средината назад на главчето и ко ќе ги фатиш "шетаат". За спиење (18-20 степени) го покривам со тенко пеленче што го користам преку ден и со него му ги стегам рацете до телото како повијан иди за да не ги крева, и со јорганче зимско го покривам, спие до мене на спална и досега супер е, в креветче уште не ми се остава бидејќи станува на 2-3 сати за цицање и мене ми е помачно така.
@Корнелија Од каде го купивте овој кенгур? Во план ми е наскоро да купиме кенгур, па почнав да се информирам кој е најдобар и зошто, секоја информација ми е добредојдена.
Од плунка, од шлајм (доколку има мрсули). На моето кога му беа такви еден ден, матичната ми рече да му давам Линекс капки.
Јас од овде: https://www.baby-walz.de/searchterm/Ergobaby®/ Можеби маркава може и на друго место да се најде. Изврсен квалитет.
Да точно на термин си се роди Иначе @Broken♡ и мојава е само на АД и само еднаш во денот кака,и се си е нормално
Zdr majki mojata kerkicka denes ja primi prvata vakcina I sakav da ve prasam dali odma po primanjeto na vakcinata im stavate daleron cepcinja za temp ili ne
Ние ја примивме шестовалентната во понеделникот, само лепенка за тт ѝ ставив, по 10 часа ѝ ја извадив и толку. Не дадов ништо друго превентивно, а и така ми напоменаа
Можно е да е од шлајм, едната ноздра како затната да му е. Вака нема тт, не знам дали фа офам кај матичната!?
Од bebesling.mk. Ако си во можност, вреди за сите пари. Ем и колковите се во правилна положба, не е како во кенгур.