Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.827
    Допаѓања:
    145.515
    Да исто правеше и мојот еден период.

2. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Мојава не идеше по 4 дена. Многу мака видовме. Најлошто беше што не испушташе скоро ни гасови. Среќа се среди.
    Многу интересна статија. Поштувам квалитетни веб страни, бидејќи најчесто интернетот е преплавен со безвредни инфо.
    Во се ја пронајдов. Ти благодарам мн. :l:

На happygirl и babydust им се допаѓа ова.
  3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.381
    Допаѓања:
    24.989
    Рачињата си ги гледа и ги пика во уста се почесто, се крева, се исправа, гледа повеќе во играчките му гуга, понекогаш му се пушта некој глас вика :) на сите ни се смеј, смеалче е, станува и се смее :D
    Не се превртува сеуште само странично се врти и нагоре се турка ко ќе лежи, а на меше не го имам легнато незнам што би направил, само ако има грчеви го легнуваме ама на нас кај некој в скут.

4. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.058
    Допаѓања:
    26.049
    Моето од денеска влегува во 3 скок според табелата па ќе видиме како ќе поминеме. Ама овој трае една недела ко што гледам, ќе се издржи некако :)
    @lackygirl нашите се во ист ден родени ама можеби твоето е баш на терминот па затоа сте во 4 скок веќе? Моето исто ко на @milaaa991 2недели пред термин се роди, па веројатно затоа покасно ги има скоковите.
    Инаку, бебо мој доста лесно помина со грчевите, дали недела дена го држеа само, иако јас давав капки Инфакалм 5-6 недели, исто со симетикон беа. Кај него скоковите досега беа поизразени во лошо расположение :)
    Линекс пробиотик давав само едно шишенце, дека еднаш имаше лигава столица и толку. Кака по 1/2/3 пати на ден веќе месец дена, зависи кога како.
    Сега се почесто гуга, многу се смее, сака да го муабетиме, ги гледа тропкалките, ги следи со поглед. Пробува да се сврти од грб на меше ама уште неуспешно :)

На lackygirl и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  5. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    И јас не давам ништо од ова. Мислам исто како тебе,само ако има потреба. Давам чајче повремено и кога е вознемирен почесто цицање и галење ни помага

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.381
    Допаѓања:
    24.989
    Да, термин ми беше 09.12 а се роди на 10.12.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dinnna

Dinnna Популарен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    423
    Zdravo
    Ve molam za sovet
    Bebeto ima 3 nedeli
    Na doenje e no vo kombinacija so ad poradi to sto malku napreduvavme so kilaza
    Dva dena ne moze da Kaka , mese naduvano ...
    Kolku Dena e normalno da ne see iskaka so ogled na toa sto ne sme na ekslkuzivno doenje ?
    Dali da dadam.cajce ili nesto drugoto ??

8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Генерацијо имаме скок во повидок?
    Ме пукна мислам само кенка и да цица сака.

На Minnie 1, happygirl и lackygirl им се допаѓа ова.
  9. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Шо скок ќе беше овој!?

Ние сме за некој ден 15 ненела, ама веќе 2 недели бебе е во скок... Значи него му почнал на 13 недела, место на 15. Ја имам апп, мојот е баш на денот од терминот роден, ама не ми се поклопува. Тоа ми кажува дека ништо не може точно да ти каже што и како со бебе. Секое бебе своја приказна. Душичка моја синоќа едвај заспа во 4 саат, еве го сега буден.

Мојов гуга, се смее, рацете стандарт во уста, се лигави, ги фаќа играчките, ги спојува рачињата, сака цело внимание него да му го посветиме, сака многу да не допира на лицето... Овие две недели заприметив дека почна да ги крева ножињата, почна да се интересира ама баш буквално за се. Се врти на секој нов звук, на секое движење, цица па се трга разгледува околу.

Вчера беше патронажната дојдена, рече на меше ставање обавезно, тоа е почетна фаза на лазење. Ми покажа и некој други вежби за вртење на грб, меше и странично.

Јас исто, до сега не сум дала ама баш ништо за грчево. Се си има во млекото. Освен топло и љубов не му треба ништо. Тоа е се "лажи пари".

На happygirl, FreeMind и lackygirl им се допаѓа ова.
  10. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Може ли отприлика да ми ги опишеш вежбите или неизводливо е?

11. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Дефинитивно неизводливо е, ама ќе пуштам подоцна видео :D

На Gaga.sk и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  12. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Во понеделник полниме 1 месец и веќе една недела како после доење синко бљуцнува по малку кога ке ждригне ,но не од млекото што цицал сега ,туку од постарото бидејќи мириса на кисело и е како засирено. Дали е ок тоа ?

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.827
    Допаѓања:
    145.515
    Ок е, мојот блуцкаше се додека не почна да јаде цврста храна. Се додека не е ептен често и во млазови, не е страшно. Голем дел од бебињата го повраќаат вишокот млекце.

На Elena ena и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Ова за постаро млеко немам приметено. А за бљуцкањето се намали од кога прекинав да ја кревам да ждригне. Значи ја оставам да полежи или ќе си се успие така и не ја кревам воопшто. Така никад не ми вратила млеко. Чим ја кренам одма бљуцка и повраќа некогаш во млазеви.

На Elena ena му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Gili B.

Gili B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    477
    Јас дојам ама не давам ад млеко, настојувам да цица.
    А за какање имам совет од доктор и бабицата добиено дека нормално е 10 до 14 дена да нема столица.
    Јас на мојава и давам капки за подуеност и грчеви, чај не пиеме од шише или подобро кажано воошто и го масираме стомачето 3-4 пати на ден со една маст tamany...
    Повеќе незнам, можеби некои поискусни ќе ти дадат совет.

На Dinnna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.058
    Допаѓања:
    26.049
    Ох генерацијо, и кај нас е на повидок 3 скок, вришти два дена по ред, особено навечер, едвај го смируваме со мм. Се тешам дека една недела само трае овој, мислам дека следниот е пострашен, тој во 4 месец :)

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.412
    Добро утро мајки.
    Бебуш е 3 месеци и до сега пиеше млеко од 120-150мл. Последнава недела се помалку. Некој оброк 90мл,некој 60. Дали е нормално? Некој искуства? Инаку не дојам,само со шишенце сме.

18. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Скок во 3 м. И мојава не сакаше ич да цица, ама бидејќи сме само на цицање нз по колку испиваше.

19. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.412
    Кај нас се забите.:whew: Кутрото рацете си ги изеде веќе,а и нервозен преку ден ужасно. ;( И многу послабо пие млеко.

20. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.412
    Која аликација ја користиш?