Не мора да значи дека се забите. На мојава оралната фаза и почна од 2 м. Цела се лигави, се во уста става и рацете си ги изеде па еве 4 ипол м сеуште нема заб. Тоа е нормално за таа возраст и сите деца така прават. Сега тоа што е нервозна и не јаде е скокот во 3 м.
Шо знам докторот на контрола го виде и рече дека се. Му препиша гел за мачкање,некои топчиња за во уста и чепчиња за смирување,ептен кога ќе го фати нервоза. Рече дека не мора да значи дека сега ќе му излезе,ама веќе одвнатре раснеле и тоа го мачело.
Баш сега кога бевме на Ортопед и ги виде како ги пика рацете во уста и ми вика Мајка очекувај запче за еден месец. Скок е и кај нас. Јас вчера ја симнав The wonder weeks апликацијата за скокови.
I ortopedite mnogu znaat. Sega se vo oralna faza I normalno deka racete ke im se nonstop vo usta, plus osoznavaat se okolu niv. Mojata od dva meseca taka pravese pa duri na osum meseci izvadi zab.
А зошто толку многу се оптеретувате со Апликација* и скокови , апликација неможи да каже што му е на бебето , не е секое исто , бебето какп расте станува се посвесно за околината околу него , па грчеви го мачат , станува нервозно од нив , па иде фазата на заби , па ред др раб и сето тоа секпе бебе го доживува различно , има некои ептен плачливи има некои па како кукла . Опуштете се и следето го само бебето си и угодувајте му спрема потребите и се ќе помине за ден,два , недела . Првата година е таква се случува се дохрана , седење лазење , заби итн и нормално дека нема да е се како песна .
Не дека се оптеретуваме, напротив, се опуштаме со тоа што знаеме дека е некаква нормална фаза која што е научно поткрепена и им се случува на други бебиња на иста возраст. Наместо да се нервирам што му е на бебе, во апликација ќе видам дека е скок и знаеме дека има крај и среќни сме затоа што за кратко бебе ќе прави нешто ново. Плус и во темава коа ќе видиме дека и друга мајка се соочува со исто, се општаме дека нема никаков проблем со нас
Страшна работа овој скок бр.4.Беба се смени буквално преку ноќ.Цела ноќ се будеше на секој саат. И не за да цица, туку да спие кај мене во раце.Се здрвив од седење.Еве ја и преку ден кенкава и по цел ден во раце.Само да проаѓа побрзо. Од утре сме 17та недела.
Мајки, бебе на дунде и газе има брунки пликови по форма. Почнавме со пмперс 1,продолживме памперс 2,сега второ паковање од двојката и цела е пликови доле. Дали е потпарена или од памперсот и е? Не користиме влажни, на секое ја одмиваме.
Ista beshe i mojata ja machkav so pavlicheva mast i i pomina mislam deka nema vrska pampersot koristevme Pampers 2 pa smenivme Becutan 2
Колку време по породувањето уште ги пиевте витамините, на пр. Фемибион-от? Гледам на нив пишува да се земаат и за време на доење ама тоа некако многу ми се гледа. Ги пијам точно 1год., па се мислам дали да ги откачам..
Уште во бррменост накај 8ми месец престанав да ги пијам. Нема штета да ги пиеш и за време на доење ама јас не се замарав.
Majki neznam kaj da go postavim prasanjeto pred 4 meseci sum porodena do sega imav redoven ciklus mesecov mi kasni dva dena ne mi se veruva deka se raboti za bremenost sum imala seksualni odnosi ali bez svrsuvanje vo mene nekoja islustvo dali imala
Претходниот месец добив на 8ми, а овој месец една недела подоцна од што требаше. Пред да се поодам имав редовна менструација, на секои 28 максимум 30 дена. Се замислив и јас, ама знаев дека нема причина за грижа. Така што ваљда уште се нормализира да кажам... и јас исто пред скоро 4м сум породена
Утре сме на вакцина на 2,5 месеци.Прво кај матичен лекар, ќе видиме колку сме пораснале. Каде ги боцкаат за оваа вакцина? Дали давате нешто превентивно? Читав за некои лепенки со парацетамол. Искуства со оваа вакцина? Искрено нема сон да ме фати.
Во бутче. Превентивно не се дава ништо. За такви со парацетамол првпат слушам. Има едни што ладат, се лепат на боцнатото или облоги од ациди борици. Ние пројдовме без никаква реакција.