Не, не правевме к.с., немало потреба. Имавме правено првиот месец ок беше. Да имало барем 3/4 месеци период од една до др.контрола на к.сл. а и за вакцина немале важност параметрите на к.сл.( кажано од два педијатри)
Надвор можеш да ја шеташ колку сакаш на ова време. Да се пикаш по молови е греота на времево. Кај другарка оди слободно, нормално ако се сите таму здрави. Ќе се чувствуваш релаксирано, ќе напраиш муабет,ќе се олабавиш, слободно оди. Ние правевме кс, па вакцина. Мојата матична не прифаќа другчие. Немавме никаква реакција, ако ти е утеха.
И нас обавезно ни бараат кс пред вакцина, исто ако ви е за утеха и шестовалентна и петовалентна ги поминавме без реакција.
Токму така. За вакцина немаат важност параметрите на крвна слика. Другите педијатри каснат со медицината.
Синчето мое ја прими во рака. Не се секирај. Мене ми рекоа дека до годинка практикуваат во бут, а после годинка во раче што значи може да се прими и на двата начина
Многу ти фала што пиша, мислев да го пратам мм да праша зошто го боцкаа во раче. Значи не сме единствени.
А мора ли дента кога е запишано за вакцина да се носи или може и подоцна и ако може треба ли да им се каже? И од таму ли те советуваат што да даваш ако има тт? И ние треба да ја примиме таа на 2,5 м што е и мене ми е многу страв како ќе поминеме. За топломер да прашам каков користите, имам и обичен и дигитален, ми покажуваат различно за 0,2, не знам кој е точен, се сомневам во исправноста на дигиталниот, дали да купувам и трет?
Нас во јс ни рекоа датумот запишан најрано може да го носиме за наредна вакцина, а наше е да одлучиме кога. И за температурата не советуваа, ама може и да си прашаш што те интересира. За топломериве незнам што да кажам. Јас со дигитален мерев и различно покажуваше на чело и на слепоочница. Потоа прочитавме во упатството дека пишува дека при мерење треба да се движи од чело кон слепоочница и така добивме температура иста како со обичен топломер.
Мајки имаме 7ипол недели. Многу е мирно и весело бебе, буквално не памтам дали некогаш заплакал, кога имаме грчеви кенка по малце и испушта гасови, знае да се вцрвени и грчи и тоа било најстрашно до сега. Денес цело сабајле си гугаше и се смееше, наеднаш во еден момент почна да модрее од вриштење, 20 мин без престан, едвај ја фати градата па заспа. По 1 час почна во спиење да плаче премногу болно, пак без престан, до заоѓање. Сигурна сум дека нешто го боли, можно ли е дури сега вака болни грчеви да го фатија? И кога потплакува, некако е од нервоза-глад/пелена/неспиење.. ова сега е страшно, прегласно и болно, се пробав не престанува, не знам како да му помогнам, прв пат е вака...
Ако се грчеви ќе ги витка и ножињата ќе се стега, дали се покака, можи и за какање да плачи така. Друго види раслечи го да не му е случајно газето црвено (еднаш 2 сати плачеше од потпрено газе моето, се додека не го слеков вриштеше мнооогу). Сега брзо ноктето на палчето на ножето му беше влезено в месо и затоа плачеше многу...
Безконтактен на Микролајф. Го имаше пофалено Мариз, па го земав. Сега е бебе може и ќе успееш да измериш под пазуви, ама кога се поголеми, мрдат, скиснати со Т, тешко е . А со овој мери за три секунди.
Синко ја прими многу подоцна ама од оправдани причини. Во секој случај кс ни бараа во диспанзер задолжително и таму го прегледаа.
Нема врска што нема точно два месеци да е. Мојот ја прими на пет. Јас правев крвна слика пред секоја вакцина.
Мајки моето синче (3 месец) имаше осип на лицето бевме на лекар и докторот ни кажа дека е детска егзема дека било нормално за повеќето бебиња им се појавувало и дека за некое време кај некои ја снемувало и ни кажа само да ставаме крема сабалје и вечер.Купивме крема и за среќа за 2 дена црвенилото го снема кое веќе траеше веќе 2 недели но еве после неколку дена пак се врати. Дали некој се сретнал со ова и дали трае долго бидејки читам на интернет може и до 2-3 годинки да ја има ве молам за совет што да правам
@Шеќерно каков осип, на кои делови од лицето? И кај син ми пред некој ден се појавија како ситни брумчиња, бубулички па се мислам да не е и кај нас таков осип.
@bella.s Најпрво се појави на едниот образ и потоа малце и на другиот со црвенило и кожата му беше по сува. Но сега со кремата не е сува ја хидратира но црвенилото пак се појави