Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Кај син ми има на обравчињата, околу ушињата и горе на главата во косичката..кај педијатарот сум дури на 2ри април но ќе прашам во аптеката за мислење, можно е да е тоа и кај нас..

2. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Мајки, дали некоја од вас покрај доење им давате АД на малите само навечер за спиење? Моево е само на доење, ама се буди навечер за цицање, што не ни очекувам дека ке поврзе и ке спие без ниту еднсш да се разбуди, и маж ми ме убедува да му дадам ад за да може поубаво да се отспие и бебето и јас.
    :) инаку три месеци и неколку дена е

3. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Јас давав еден период АД само навечер. Стануваше само еднаш за јадење ама пак потешко одеше презаспивањето. Сега сме само на доење и станува 2, некогаш и 3-4 пати ама лежи до мене и заспива цицајки што ми е полесно од колку кога ја нишкав по саат време да презаспие.

На Dina911 и lackygirl им се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.381
    Допаѓања:
    24.989
    Еве сме иста приказна, на 2 сати станува за цицање како аларм да има во него :) нема шанса да дадам АД се додека имам млеко, па макар и 10 пати да станам ноќе...

На Seduction, Корнелија, AlicaInWonderland и 6 други им се допаѓа ова.
  5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Кај мене влезе во втор скок и станува на саат време ноќе да цица. Уствари сака така да спие, но штом и ја извадам се буди и се така во круг цела ноќ. Стана во 4 наутро и сакаше да си игра, си гуга се смее ние со четврт око ја гледаме.
    Исто забележав силни грчеви има само во скок, иначе и ги снемува.

@Dina911 тоа нема врска дека со ад повеќе спиеле. Ќе ти се буди вака или онака само имаш ризик да и се допадне повеќе ад.
    Плус се наспа 9 месеци што ти е:))

На Elena ena и Dina911 им се допаѓа ова.
  6. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Мајки од памперс 2 доле пликови и се направија на малата, жалче е ссмо вреска.
    Кој памперс да го земам, дајперс, кан или виолета. Лом е доле.

7. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    И ние сме исто вака. Трети месец сме и се буди секогаш на два,мах на три часа за цицање, баш како со аларм. Додека напредува убаво не ми е тешко да се будам и на секој саат ако треба.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    5.711
    земи и потенки , за да и дише кожата слободно да заздрави и побрзо , плус соодветна крема земи за да и поминат полесно з премивај до млака топла вода .
    Дајперс , виолета се доста дебели од овие да пробаш кан бебе како да се за нијанса подобри од нив

9. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Само ја одмивам со менување на пелена. Сега одмивам и со хиперманган. Мачкам со крема од аптека од прилеп и помогна малку оф малку. Ама памперс незнам каков да земам.

10. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    И јас сум за да го дојам, сум станувала до сега, и ке станувам, не ми е проблем, маж ми викаше да не било гладно дека кога ке заспие во раце е ок спие дуфта, кога го ставиме во креветче мрда и со раце и со нозе и со глава.
    Знам и бебиња што се на АД па не спијат, затоа сакав да слушнам ваши искуства. Јас у период на хаос со работа и гужви станував и го доев, па сега проблем ли е :) :) :) фала ви :*

На Viki tonci и lackygirl им се допаѓа ова.
  11. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Види од ДМ, пелените на бејбилов се супер :)

12. KuSkVl

KuSkVl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    45
    И синко мој имаше пликови на препоните од Памперс. Ги сменив со Виолета и мачкав со Здраве крема (ја има во Зегин) на секое менување пелена, и му се повлекоа. Виолета може се подебели ама се помеки, Памперсот ми беа некако како мушама. Пробај да не користиш влажни марамици. За да не правите тоалета на секое менување на пелена во ДМ има едни памукчиња кои се навлажниваат само со вода и со тоа бришете се.

13. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Не користиме влажни само одмиваме до вода цело време. Ќе нарачам на некој од дм. Немам во мојот град.

14. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Адаптираното млеко не смее да се дава на пократок период од 3 саати. Како што расте се зголемува дозата и се пролонгира времето, на 4 саати јаде сега па потоа ќе ја држи сита 5 саати. Затоа е муабетот дека со ад мајки повеќе спијат. :) Подолго држи ситост од мајчиното.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  15. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.058
    Допаѓања:
    26.048
    Јас го бришам со туфери натопени со вода. Купувам од Зегин, или на Нивеа или на Септона.

16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Веќе затоплува не треба туфери полесно е под чешма.

17. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    И моево е исто . Ситни брунчиња на обравчиња ,околу гушичката и на тилот позади. Денес ке го водам на лекар па ке видиме што ќе каже

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.058
    Допаѓања:
    26.048
    Па не ми е баш лесно на секое менување пелена да го одмивам. Го мијам само кога е какан, инаку не. А во аптека ми рекоа доста му е бришење со туфери, голем е веќе, помини пак на влажни. Ама не ми се ризикува. Иако мислам дека црвенилото кое го имаше моето на газето во првиот месец не беше од влажните.

19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Мендово мој ноќеска изненади,го избањав во 8 заспа,стана во 12 цицна и заспа сам одма до 3 ипол си спиеше без прекин.
    Е после ни беше весело гугаше како никогаш до сега до 5 и 20 кај гуга па и пискаше од радост:D
    Спиевме до 8 ипол,дај боже вака да му биде цело време со исклучок.
    Бебе никогаш не ми се исфрлало го мијам под чешма а влажни кога не сме дома користиме Памперс.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    5.711
    Може сликче да ги видам кои се :)