Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    И ние имавме мака со памперс, виолета се погодија, убави се и sleepy

На 2016305 и LoveHope им се допаѓа ова.
  2. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Не држи повеќе ситост,туку го пие наеднаш колку мл му треба, и ти следиш, а на града е со прекини и неможеш точно да следиш колку испило зошто најчесто заспиваат.

3. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Јас пишав мислам претходно, го бришам со специјални памучни крпички, ги купив од Lana baby eko peleni се на фб, 30 денари е една, мене ми е голема па ги исеков на две, ги мокрам, го бришам и ги перам, многу се меки и практични. Прва тура нарачав 10, еве сега сум у план да нарачам уште зашто се ептен супер :)

4. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Devojki malava mi se razbole kiva, kasla ,nosot i cedi ja odnesovme nis ne ni dadoa,nz sto da pravam.

5. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    470
    исто и ние сме 7,5 недели веќе три денс вришти од плачење изгледа се гасови многи
    и кај нас истото се појави користев памперс сензитив сега сменав со миниес во рамсторе ги има турски се презадоволнс сум и со хиперманган мијев и крема користам од фрејзидерм со цинк камилица и пантенол .

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Шеќерно

Шеќерно Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    @bella.s и мојот има и во косичката но не се многу некаде по некоја.А дали и кај вас кожата е сува кај што се брумчињата?

7. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.412
    Колку е стара? Кај нас не даваат ништо на бебиња,освен капки за нос. Бабицата ми рече кога кашлаше кромид да исецкам и една лажичка кафеав шеќер одозгора и тоа да се исцеди. Од сокот му давав по една лажичка. Не знам дали тоа нешто му помогна.

8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.058
    Допаѓања:
    26.048
    IMG_20190319_105344.jpg

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  9. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    470
    исто и кај нас има во лице глава коса нашата педијатарка од систина ни даде една крема и се намалија ептен кремава е биодерма цицабио крем

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.058
    Допаѓања:
    26.048
    Кај бебо мој за сувите образи и црвенило му помогна млекото Био Клин за сува кожа. Го користам за цело тело, мазен е сегде сега :)

На derjus, Dina911, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Не е сува, вака на допир ми изгледа нормална како и на др.места.

12. Шеќерно

Шеќерно Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    Епа тогаш мислам дека не е егзема, не грижи се бидејки главна особина на егземата е сувата кожа можеби обични мозолчиња кои ќе поминат брзо

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  13. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    2 ipol meseci ima

14. Lilly.

Lilly. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    44
    Здраво мајки
    Како да исчистам носе на 3 и пол месечно бебенце. Нешто настина и полно е носето. Ве молам за совет.

15. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.058
    Допаѓања:
    26.048
    Со физиолошки, Синомарин/Изомар монодози, и после ќе влечеш со аспиратор.

16. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    566
    На малата лицето ѝ беше ептен црвено, како раничка, а на телото по некаде имаше мали пликчиња. Дерматолог ни даде еуцерин крема и афлодерм. Првата воопшто не ни помогна, а од втората сум презадоволна, само што не смее да се користи повеќе од 10дена.
    Исто ни препорача да ја бањаме во купатило каде претходно ќе имам направено пареа, за да се навлажнува кожата, но малата врска и се плаши кога ќе го пуштам тушот :^)
    Сега ни се стабилизирља, само не знам какво средство за бањање да земам? Од бекутан купка веќе не сумса задоволна.

Инаку, што се однесува до пелените, ние најпрво користевме памперс, но по речиси три недели ѝ се направија ситни брунчиња што имаа и крв понекогаш. Сменивме наместо тие земавме кан бебе, а исто и судокрем многу не спаси. Да чукнам во дрво, оттогаш еве повеќе од три месеци поминаа, супер си е

17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.381
    Допаѓања:
    24.989
    Јас го бришам прво со влажни виолета 99% вода а потоа со тетра пелена ја натопувам со вода го бришам и потоа со сувата страна го бришам пак и кога не му е црвено газето само пудра во прав косили му ставам и супер е не се потпарува. А неможам да го мијам после секое какање бидејќи се кака по 5-6 пати во денот ќе го надминам ;)

На supergirlmb му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.657
    Допаѓања:
    113.744
    Или не ви се шлакаат многу децата или не знам, ова кога ќе се зашлака моено има да потрошам пола кесе памуци.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    @LoveHope смени ги памперсот чим ти се јавува црвенило, кај мене стаса и до рани од нив. Сега од кога сменив нема ништо. Значи до нив е.

Јас со камилица ја бришам со тупфери. И многу ја смирува кожата. Наместо со вода.

@derjus @Nalla нашиве се на ден два. Денес грчевите и се најсилни од кога е родена. Врискот е. Како на четири саати да има кулминација па потоа и се смируваат грчевите. Полна е гасови.

@acee само капки за нос и солен раствор стави и остави две минути па потоа влечи со пумпица. Исто бањај ја во потопла вода од вообичаено.
    Стави и камилица да врие на шпорет да диши од пареата.

@ajaja95 дефинитивно ад мајките се понаспани. Тука нема збор. Али исто е во врска со храната, само што овде на рати си зема повеќе како цуцла ја користи.
    Спиј ти треба одмор, си заслужи. Јас ќе почекам уште некој месец. Одбројувам пак :)

Кога почнува да пие кравјо млеко? И дали се чека да помине лето за одбивање на малото? Тоа се две прашања кои ми се мотаат во глава.

Последна измена: 19 март 2019
  20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.381
    Допаѓања:
    24.989
    Не да се шлака :D лом се прави.