1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Другарице ти реков јас дека јас и ти ќе станеме бфф:D
    Трудничките хормони не ни пријаа ама затоа мајчинските:inlove:
    Се покривам со тетра ептен зашто и татко ми 90% надвор е со мене па така попријатно се чуствувам.
    На сите бабите им помагаат нас Деде:inlove:

На Coco31, TeddyGrey, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    И нас ни помага деде. Јас веќе отрпнав пред него. На секое иди да ми помага, а мојава 24/7 е прикачена на мене и плус прета мрда и нема шанса цело време да се покривам.
    Сигурно ми помага и бабичка од рајот:angel:;(:inlove:

На Bella*, hello-kitty.90, Sandrin4 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Ви се радува од горе верувај:inlove:
    Кај мене баба нее способна да го чува и да му помага ама доволно мие што е тука.
    Али ваква љубов внук дедо не сум видела:inlove:

На lackygirl, hello-kitty.90 и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  4. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    И јас сум поборник за јавно доење, дојам каде ќе стасам и без марами :) Во кафа , кафич, во парк, пред свекор ми, пред татко ми... Имам познанички што ме прекоруваат зошто сум доела на јавно место, и истите не се излезени од дома зошто бебето цицало :nod:

На lackygirl и FreeMind им се допаѓа ова.
  5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Нека седат дома со години таман да им дојде паметот при лудачка хистерија добиена од дома седење :)

Јас не знам дали на некој гола града при доење му е секси и дали е тоа нешто срамно. Мене одувек ми било чин на хранење на бебе и толку никако поинаку не може да се гледа на чинот.

Не знам дали има маж кој ја гледа градата во моментот како града бидејќи самиот чин вриска на мајчинство во нивниот мозок една посебна света фиуга.

На Chanell*, Lolipop23, Корнелија и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Моево се исфрли по лице и ми рече дека е атопичен дерматит , баш прашав дали треба да исфрлам од исхраната нешто бидејќи дојам , ми рече не ништо не треба да исфрлам . Да незнаеш веќе на кого да веруваш

7. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.198
    И јас бев преплашена кога сефте излегував со бебе, цела прашалници во глава. Ама со тек на време се опуштив и доев и уште ја дојам на јавно место, покриена со марама или тетра.
    И во ресторан сум ја доела, и во трговдки и во парк. На гости кога ќе се погодевме ќе ги замолев ако можит во некоја соба да одам.

На lackygirl и Dina911 им се допаѓа ова.
  8. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.979
    Допаѓања:
    21.188
    Можеби би доела во кафана, во парк или било каде, секако нели не е истакната целата града, а не верувам и дека некој би гледал од страна. Но, пред блиски машки, брат/ татко/свекор/девер/зет/ другари на мм ми е незгодно и мислам дека не би доела. Подржувам доење на јавно место,ама јас не сум баш опуштена.

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Кај мене има врска храната. Кога му излезе на почеток на лицето, пазев на храната и ок му беше, после малку се опуштив и пак јадев и јајца и млеко и миндали, лешници и наеднаш му се влоши. Сега со кремата од скендер за три дена му помина, јас внимавам на храната и ке пробувам полека едно по едно да тестирам што му смета

10. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Бебето ми бљуцка нешто ко вода, а вода не сум и дала.
    Пие АД и цица, повеќе е на Ад, што може да е? Дури во петок сме на лекар...

11. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Да знаеш мене еднаш како лом ме направиа на фб на таа групата за доење,прашав дали доите надвор и дека јас сум ЗА да се дои надвор,и 300 приватни пораки ми изнапишаа како сум била лудача да вадам цицка,маж ми како ми дозволувал такво нешто бла бла...не вратив на никој само се чудев на македонштинава (facepalm)
    За жал си доев само 2 месеца,сега сме 3 да доев сегде ќе си цицаше,незнам како може да е срамота да јаде бебе...уште се смееме за некои пораки со мм :D

На AlicaInWonderland, FreeMind и Корнелија им се допаѓа ова.
  12. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Сега ти е јасно зошто македонштината гуши, тупоти :)

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    До толку сум опуштена и детето си го ставам на прво место, што пред секој дојам. И на гости кога одам, и дома кога се другарите на мм. Нема ништо срамно, не се стегај, тоа е нормално, постои од секогаш и ќе постои. Сите сме цицале некогаш! Добро кажа @FreeMind, нема ништо секси и ти воошто не правиш нешто за да го привлечиш машкиот пол. Едноставно дете си бара да јаде...

На FreeMind, Milaаа991, KuSkVl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.806
    Ако некој во тој чин на доење гледа нешто сексистичко тогаш проблемот е во неговата глава и треба тој да се срами.
    Јас не го доам секаде поради непријатност од страна на позициска поставеност, галама....сакам бебе да си ужива и јас да сум пријатно наместена, затоа и не би во кафани, кафичи и гледам да истемпирам време. Во парк, да

На hello-kitty.90, Poppins, Milaаа991 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    5.711
    Доев скоро 9м , никогаш на јавни места или пред некој др освен мм и мајка ми , едноставно неможам да се опуштам и за мене лично е неудобно тоа . Не осудувам др ни пак мене некој да ме осудува сакам , тоа е ствар и Избор на една мајка . И не не излудев од дома седење ,ни пак бев затворена и не трчав по улици , едноставно темпирав време и организирав потреби , паралелно со неа да и е угодено се . Се измолзував по потреба кога знаев дека може да посака и си носев , среќа може имав и што она си беше ко темпирана со цицањето , и се смирувала и со цуцла при лесни плачки. Не значи дека ако не доиш јавно дома заклучени седат , се може да се прилагоде .

На Seduction, Sexybaby86, Ljubica87 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. KuSkVl

KuSkVl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    45
    Јас можам само да кажам блазе вас кои доите, млекото е секогаш со вас и на идеална температура и можете да му дадете на детето да јаде било кога и било каде да побара. Ние сме на ад и кога излагам некаде цела кујна со мене ја носам: шише, термос со топла вода, превриена ладна вода ако треба да се разлади водата од термосот, ад млеко. Па дете вришти додека да го спремиш и да погодиш идеална температура и еден куп други глупости.

На Iki lepi, Sexybaby86, Ѕвездички и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Nalla

Nalla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2018
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    226
    Женски користи ли нечиво бебуле еко пелени? Размислувам да ги пробам, ме мисли само дали е голема обврска со перењето цело време. Како сте задоволни?

18. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    572
    Мамички, по колку време спијат вашите бебиња што се 2-3 месеци? Моево некогаш знае да биде будно и по 7 часа, а некои денови едвај по 1,5 часа е будно и пак сака да спие...Нормално ли е?

19. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    470
    моево бебе е два месеци некој ден само спие некој ден ич не спие денски навечер обавезно е буден од 2 до 5 сабајле изгледа нормално е

20. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Не сум користела, баш од таа причина. А ги гледав на Али, ефтини се, се мислев да си порачам за летово.