Majki maliot mi bese so temperatura kaslica temperatura veke nema no seuste kasla utre imame da primmime vakcina na 31 polni 5 meseci dali da go nosim utre ili da otkazam koga bev na pregled za toa sto e nastinat go prasav doktorot dali da go nosim on rece prvin da mu ispita krv pa ke mi kaze od koga mu go ispita krvot mi kaza deka mozem da go odnesem me interesira vase mislenje
16 недела. Кај него мислам дека пред 2 недели почна скокот, ама последниве неколку денови е многу изразито. Кога станува од спиење со плачење станува. Или спие и наеднаш силно плаче. Ако воопшто е ова скок, колку би траел?
Најдолгиот И тоа баш кај облачето сте. Барем да не се грижиш за друго, знаеш што му е. За брзо ќе помине па подолго ќе сте раат..
Ne e strasno i da ja odlozis malku, neka pomine i kaslicata pa potoa vakciniraj, toa e moe mislenje ama sepak ti si znaes najdobro
Мајко малата ми е само на доење и веќе трети ден се нема искакано, знам дека доенче може и до една недела да не кака ама вчера и денес многу често прди што дури и мириса. Инаку и давам Ваја пробиотик.
Не сме имале проблем ние до сега со какање јас му давам Биогаја. Му ги прекинав сега 1 недела (скоро сме 4 месеци) и мн се мачеше за какање и плачеше дури се покакаше, но пак одеше по 3,4 пати во денот и пак му го давам сега секој ден по 5 капки насабјле. А дали даваш за грчеви?
Не е за грижа, завчера бевме на преглед и се пожаливме за истото. Кака еднаш на два дена ама вториот ден веќе се гледа дека се мачи. Педијатарот рече на мајчино млеко и до 10 дена може да се случи и во ред е, само што бебчето ќе е понервозно. Виткај и ги ноџињата во коленици до мешето, да испушта полесно гасови.
Zdravo majki, Moeto bebe uste nekoj den kje polni 3 meseci i e samo na doenje, imame problemi ne moze da kaka edna nedela eve ovoj mesec vaka stana i pogusto kaka ne kako na pocetokot tecna stolica.Pedijatar veli deka ne e problem do 10 dena, arno ama ne cica 3-4 casa i povrakja i nervozna e place.Mu davam bio gaje 5 kapki sekoj den i dva pati espumisan po 20 kapki no ni tie ne pomagat. Cajce probav od komoraca od hipp mi rekoa deka kje pomogne no problemot e sto ta ne fakja nikakva cucla site gi imam doma so spric edvaj cel den ako ispie 20 ml i posle ima samo gasovi koi navistina mirisat mnogu. Mu pravam masaza na meseto i nozete sve probuvam nisto dosega ne pomaga. Dali vi se sluci i vas toa sto pomagase?
Пробајте со провен,јас сум многу задоволна.Мојата не какаше по 4-5 дена а и давав прво ваја па после биогаја.Исти ефект имаше од двете.Имаше многу гасови,цревата и кркореа и цело време се тегнеше.Прашав педијатар,исто како вас вика нормално е.Прашав да сменам пробиотик,ми рече може.Си зедов провен,прво 5 кесички ,па после уште 5 благодарение на @Milaaa991.После петтата кесичка почна да кака еднаш на два дена и еднаш дневно,но немаше веќе толку гасови и мешето се смири.Јас сега пак се вратив на биогајата како " подобар" но ако и прави проблем ќе го прекинам.Топло го препорачувам провенот на сите што имаат ваков проблем.Јас го растворав во малку измолзено млеко.
Vi blagodaram majki a kolku kesicki davate dnevno od proven ? i dali sme zasto koga jas go prasav pedijatar vika nemoze so sirupi i lekovi sega zasto e mnogu mala?i jas od pocetok davam bio gaja sekoj den ama samo gasovi isto taka crevata krkorat i mnogu los miris imaat gasovite a samo na doenje e ne znam zasto. Na pocetokot mislev deka e od mojata hrana pa imase denovi koga jadev samo dvopek so jogurt i pak ist miris.Vednas kje prestanam so espumisanoy jas mu dadov zasto se nadevav deka kje ispusta gasovi i kje moze da se olesni.
@slimy гледај и ти да јадеш потечна храна. Повеќе супи, течности, вода, природни сокови. Мислам дека @duffi имаше пишувано дека кај нејзиното помогнало тоа што јадела супа со една лажица маслиново масло во неа, секој ден.
Јас давав една кесичка дневно и вкупно дадов 10 па прекинав затоа што сакав пак да пробам со биогаја.Инаку тоа е пробиотик исто како и биогаја,ваја,линекс и др.Консултирај се со педијатар пред да дадеш.Ете јас сум задоволна.
Како нашата ситуација да ја раскажа, само и кркорат цревцата, гасови, само се тегне и нервозно цица, од пробиотик давам ваја. Еве трет ден снема какано, а претходно во денот и по 4-5 пати
Sekoj den jadam supa ama mrsna hrana nejkam, osobeno ako jadam grav ili grasak ili zelka togas nema spas non stop na race mi e samo kenka i place, ima i naseto jadenje mnogu vlijanije vo toa.
И јас не го сакам маслиновото нешто многу, ама додека доев, ми беше застапено во исхраната секој ден. Вака во супа како Дафи што го јадела по една супена лажица, ќе издржиш некако. Пробај, може ќе го протера бебуш. Затни нос и сркај Грав, грашак и зелка избегнувај, јас тек после 5 месеци се осмелив да пробам, а бебка моја немаше ни грчеви, а ни проблем со столицата. Ама ете, мене ми беше страв.
Исто сме и ние месец дена е,цревата нон стоп кркорат гасови е полна е само кајмене кака цело време и тоа течно биогаја и инфакол(бугарските за грчеви) само даваме..ај дајте совет да сменам нешто или ? Докторката ми вели тоа е период мора да помине додека да се навикнат цревцата што и да даваме кје биде исто...сепак жално е како се втикта се грчи се мачи