Мајки ноќеска не спиевме ич, цела ноќ плачеше, в раце спиеше само што ќе го легнев веднаш почнуваше да плачи. Се почна од вчера од кај 16:00ч. Не сакаше да цица, одвај фати после плачки големи, па потоа заспа, во 21:00 вечерта исто беше, дури и прв пат пиеше чај и тоа 70мл па заспа некако и потоа во сон фати да цица. Па исто така продолжи цела ноќ. На секој пола саат плачеше, знам дека сме во скок ама ова досега вака небило, од ко е роден прв пат вака прави, дали можеби се заби во прашање? Грчеви не се, не се витка. Глава ме боли, ми зуја во ушиве од што немам спиено и од нерви... На 10 април 4 месеци ќе прави. Еве го сега спие од 06:30, улипан е, цело време се издишува.
и ние исто само ние сме втор скок не сака да цица не спие ич нсвечер , плаче не се смирува никако прв пат дадов чајче пиеше па заспа 2 саати јас ич не спијам веќе 3 дена многу лошо со скоковите ние и грчеви многу имаме плус тоа не мачи
Знам и тие ги поминавме ама досега ноќеска беше најлошо, па и згора на се има атопичен дерматит и сега му е влошено, можи и тоа го мачи....незнам веќе.
И кај мене е во втор скок само мене ме бара. Кај сите во раце пишти. Преку ден слабо спие и станува на пет минути. Ја изнесувам надвор на шетање и таму спие. Пробајте така може свежиот воздух ќе ги успие. Сакав да прашам се чувствувате ли како да лебдите, главата полна со мисли и што треба да се направи, а телото откажува? Како успорена снимка слоу моушн.
Исто. Плус јадев и ориз. Постојано ми е така. Знам дека треба да извршам милион работи, а сила ич, а време уште помалку. Јас како што сум перфекционист ме уништува оваа состојба. Го вежбам умот за бебе кога ќе почне да растура.
I skok ama i zabi, ako ne mackate so nisto pocnete, moeto e tri meseci i nekoj den i vcera bevme na pedijatar ni kaza deka pocnuvaat zabi i da zemam baby gum gel na frezederm od 2meseci e toj a veke od 4/4ipol meseci koga ke pocne da drzi i glodalki ladni
Овај го имам ќе почнам да го мачкам, го купив пред некоја недела ко почна да се лигави и да ги пика рацете в уста и тогаш го намачкав 3,4 пати па прекинав, фала
Никаде за вода не сум прочитала или чула дека не смее да се дава или ако се дава дека може да има некаков негативен ефект. Ставот е дека нема потреба ама ако дадеш секако нема да има штета. Така да тоа можеш сама да одлучиш. За дохрана пак има различни мислења ама според мене ако напредува убаво нема потреба да го форсираш од 4м да мора. Јас планирам од 4, 4 и пол да почнам по малку да воведувам вкусови за проба што не значи дека ќе мора. Ќе видам како ќе сака да прифати. Ние сме за два дена три месеци полни и му давам вода да проба по 20,30 мл.а чајче обожава ама го избегнуваме заради шеќер
Мислам дека е и дерматитот се нервира, има атопичен дерматит и сега му е повоспалена кожичката. За ушите не верувам не се фаќа за уши.
и ние има атопичен дерматит такс се роди со рани сува кожа и од мака се фрла во лице главче башка проблеми со грчеви се пазам со исхрана ама имаме многу такво е детето
jas od bebe od prv den imam onakov za lezenje i den denes 7+ vo nego zaspiva. Koga beshe bas prvite denovi do mesec Dena stavav dole pernicka kebence da izramnam da bide ramna povrshina
Ми се има случено истово на таа возраст. И тоа сама дома бев мм беше ноќна смена. Цела недела лошо спиеше ама 1 ноќ како исплашена штом ја оставев во креветче рипаше. Ќе помине.
Мојава кога ја болеше едното уво одбиваше на таа страна да цица. Нервозно тргаше, плачеше и не го голташе млекцето. Штом ја допревме зад увце плачеше неутешно. @lackygirl види допри го зад увцата. Ако го боли ќе изреагира.