Ние почнавме со кашички од денес оти имаше проблеми со столицата неколку дена не беше какала и педијатарот ни препорача да и давам каша од сливи и за кашлицата ни даде сируп Бронлес и еден витамински сируп неззкако се вика и витамин ц капки
леле исто и мојот пишти прв пат така и бањање сакаше сега вришти во сон исто плаче а денеска сабајле не сака да цица двс пати влечи се нервира одбива
Не бе онака прашав Ние немаме проблеми со скокови незнам зошто...само прв месец тешко беше додека се навикнеме,сега пу пу пу да не се урочам супер е,спие јаде се смее душа ми е дај боже да остане вака бидејки по апликацијата не е баш програмирана мојава
Ама батали ги апликациите, јас ништо не симнав, никакви скокови не пратев, и мислам оти ги немавме т.е ги имаше сигурно, ама не се “плашев” од нив. Ич не се замарам со апликации,книги.. Сака цицање? Ќе цица. Сака галење? Ќе ја галам. Сака да ја држам? Ќе ја држам. Е вака ги минеме скоковите ние. Ништо не чекам, ништо не бројам.. И најдобро така.
Нелииии? Најнајдобро е така!! Јас се замарав на почеток ама сега веќе не,мислам ако се замараш повеќе како страв некој се создава...Вака е супер полабава мама -супер беба! Потполно се согласувам со тебе
Јас прашував за витамински сируп ми кажаа до 6 месеци такво ништо. Јас навистина незнам што е со некој педијатри што даваат ваква терапија.
Бронлесот е за полесно искашлување, да го разреди секретот и полесно да се искашла, а толку мало бебе сигурно не знае да искашлува.
Бронлесот се дава на деца над 2 годинки. Колку е твоето? Го повраќаше шлајмот? Кога веќе даваат се и сешто, барем на природна база нека биде, а не вака. Со хемии од старт..
Moeto e 4 meseci nemaa izbor dr oti mnogu kaslase i jas cekav nekolku dena da pomine samo od sebe ama ne poloso bide samo I prvo I dadea vitamin c kapki ama nisto ne pomognaa
После тие 3 саата дали цицал подолго? И мојава цицаше на секој саат кога решив дека нема смисла веќе, секој пат ја држев по малку подолго гладна. Од цицање по 5 минути од само една страна на секој саат, сега цица по 15тина минути од двете гради на 3 саати. Дури мислам дека ќе издржи и подолго ако ја занимавам. Кога ноќе издржува 5 саата меѓу цицања, нема логика денски на секој саат да станува. И од кога намали со подоите денски, станува само еднаш ноќе. Значи се научи да се најаде убаво, наместо да "мези" на секој саат. Има 2ипол месеца.
Беонлесот е далеку од соодветен за бебе од 4м . За нејзината кашлица за таа возраст има др соодветни лекови , убаво те советуваа и другите членки во врска со овој педијатар и неговите совети , побарај мислење од друг. па макар и сама прочачкај на гоогле што се дава на таа возраст , што давале други , и упатството на Бронлес разгледај го , на малата пред месец дена докторката се двоумеше дали да и го даде при кашлица а беше 22месеца . и друго не ме сваќај грешка за исхраната што е рано рано е , али ете твој избор , ама за какањето што не се какала неколку дена не е тоа причина да се одлучи да се почне со црст оброк , се дури не е поеќе од 7 дена не е за паника па и така да е има др методи , мојава од 2-5месеци си имаше маки со столицата знаеше денови да не кака и на мн други му се случува тоа и никој не бил посочен да убрза со оброк на само 4м.
И тогаш беше со оставено измолзено, на памет не ми паѓа да го оставам без млеко, зошто не знам кај ќе е крајот и утехата Well done за тебе, многу убав ред сте си фатиле, се надевам ќе се пофалиме со истото за кратко
Ti si znaes naj dobro, jas ne bi dala na tolku malo bebe takvo nesto, edinstveno inhalacii so fizioloski rastvor bi pravela i spienje na visok lezaj ama i toa vo konsultacija so pedijatar. Sledi go i ako ne se namaluva kaslica odnesi go da go slusnat bidejki kaj tolku mali bebenija brzo se spusta na gradi
И кај мене мези. Мислам дека од ден на ден се повеќе се навикнува да спие на цицка. Кога се обидувам да и го зголемам тајмингот меѓу оброци со цуцла вриска како будала. Ноќно станува на три саати. Преку ден нема ни саат и половина измеѓу. И тоа е толку малку дали пет пати повлекува и си заспива. Ја вадиш од уста се буди и се така натаму. Во понеделник сум на педијатар за вакцини и ќе ја измерат, со килажа оди драматично нагоре ми е страв како ќе поминеме сега. 4.8 беше на еден месец сега ми покажува 6,5кг се надевам дека не ми е точна вагата.
Бебе е 10 дена. Синоќа буквално цела вечер ја утепаа грчеви. Заспа убаво накај 5 сабајле. Денес цел ден е многу поспана. Се буди за цицање само, ама и тоа е на 2, 2 ипол часа. Ја бањавме во 8, цицаше и се комираше. Сега накај 11 ја пресоблеков, поцица 10 минути и пак се комираше. Ме фаќа некоја паника. Нормално ли е ова? До вчера си цицаше на нецели 2 часа па и помалку.
Мојов 4 месеци има, ред за цицање нема никаков. Дај кажете како да го воспоставам тој ред. Се најадува од една града. Жене паника ме фаќа ако поминале 2 саати а не цицал. А и со ова скоков и не му зе цица баш. Не знам дали да пробам да го оставам на 3 саати да цица!?