Некоја да ја користи перницата? На една страна ја видов 550ден. Да не ја имате видено на друго место?
Во Локо Кроко ама сегде е иста цена. П Ортопедите не ја препорачуваат. Јас го прашав нашиот и ми одговори мајка ќе го вежбаш бебето вакви перници никако.
Кај мене во кола имаш рафално. Прво он лае, она се плаши и вриснува да плаче па он се крие под седиште. И дома нешто слично се дешава. Бардовци. Али медицински како што читав гласовите и звуците во бременост кои ги слушала треба да и се познати. Затоа оставам да се навикнат двајцата. Немам решение за сега. Он не спие доволно од неа од кемкање и плачење, она се плаши од лаење и така.
И овде најстрого се советува без никаква перница до година дена и често на стомак да биде првиве месеци за да вежба мускулатура.
Нашата многу не го ферма,само кога плаче се стрчува да види што е работата. Пред декој ден за чудо легна до нас па малиов ја скубна Утре ќе ја шишаат на кец да не направиме некоја беља.
Не за друго, на тилот каде што спие и е израмнета и заради тоа ја побарав перницата. И го вртам главчето де на лево де на десно ама има промени на тилот.
Проба доење во хоризонтала и двајцата? Легнати на спална и гушнати. Мојов беше болен и исплашен, тој период само тоа помагаше. Онака се тегнеше, преташе и плакаше
Така ја дојам навечер. Овие два дена ми е нон стоп во раце и ја гушкам, така и ја дојам. Сигурно се умори спиеше цели три саати и сега продолжи. Ако помине е само стрес и ништо друго.
Некој да ги користи витамините Baby vit ? Педијатарот ни ги даде зошто бебе качил само пола кило за еден месец. Иначе има 5 месеци.
И мојата качи толку на 5 м и матичната рече дека е ок. Првите три месеци да не е под 600 г, а после нормално е да намали со качување.
Мајќи ми треба помош започнав со процес пери суши алишта зс бебе но не сум искусна за во сушара. На бодината скоро на сите стои да не се сушат во сушара на каква температура ги сушите тие 100% памук од стружанка тритекс? И јорганчето и оградицата се 100%памбук пишува може сушара. Совет
Мене педијатарот ми рече 4, 5 и 6 месец треба да качуваат по 600гр, така да не е страшно. Првите 3 месеци најмногу придаваат, после намалуваат.
Совет - стави се' во сушара и уживај Сушам ама баш се' на бебка, и облека, и ќебиња, и оградици. Може некои работи минимално да се потсоберат (зависи од памукот), ама не сум имала проблем досега. Сушам на највисока температура, врели се кога ги вадам