Ми рече не мора дохрана дека супер напредува, но јас го осетив дека сака повеќе да јади, машала се си лапка и бара уште, затоа си реков ќе пробам ако сака ќе му давам, ако нејќи, не му давам со сила. И др што заприметив, откако почна да јади многу ми е посмирен, како поголем одма е, повеќе спие денски, а и воопшто нема мака со стомачето, после оброк одма цица по пола час
На бебо му се појави црвенило по рачињата од што му е сува кожата. Како лишаи се. Го мачкам со млеко на Био Клин, ама се мислам да го сменам со Мустела Стелатопија. @monik55 ти задоволна ли си од неа? Инаку, @Kaffe за темница користев масло на Фризи Дерм, од 3-4 мачкања и му помина на синко.
Мојот после бањање целиот беше какп црвен а само што ќе искочиме надвор жар образите како пликови. Земав и за бањање и за мачкање и одлично е многу убаво впива и му е чиста кожичката.
Ви пишував дека од понеделникот почна да се буди на 3 саати за цицање навечер. Е оваа вечер на 2 саати станува. Заспа дури во 11ч, а обично до 9ипол, макс 10ч е заспиен. Денес дојдовме кај моите, дали чувствува промена и тој? Иако му го носиме креветчето негово (само без душекот). А уште е во скокот, ама громчето помина во вторникот Или треба да почнам со вкусови насабајле? Се плашам само да не е гладен...
Немај гајле мајка....Гладно дете секако ќе приметиш.Пред се ќе плаче,ќе има зелен измет,нема да качува на килажа.Безпотребно се грижиш.Промени чувствуваат и тоа како,појди од тоа кога е тмурно и врнежливо колку се поспани.И моето се буди постојано а знаеше за 12 часа да стане само два пати.Мој совет почекај си уште малку за дохрана.
2 дена се буди на 1 сат и пол до 2 саати, незнам што му е дали од времево дека е пожешко, бос спија без чорапи, со тенки пижами и боди со кратки ракави, станува цицнува некој пат и си заспива, не плачи ништо проблем не прави... Иначе за црвенило и дерматотов исто многу ни помогна германската крема со невен, ја има во сите аптеки околу 180 ден е.
Мојот од таа од невен бетер мислам стана само скендер помогна до сега. Ќе одам после празнициве кај матичната ќе видам што ќе каже за јадењето. Моево на 4 ипол мес имаше 7 кг.точно роден е 3400 мислам дека е ок само на доење.
Mojava utre pravi 4 meseci i pred eden mesec skoro pocna da se vrti a denes pocna i da lazi presrekna sum,8 ima dvw zapcinja obelzani na dolnata vilica ninstop se ligavi kaku voda da ima vo ustana
Ееее Моник ако почнало да лази на 5 до една година не на дрво и точак ќе вози.Алал ви вера мајки за вакви пргави деца
Исто исто...А не го ни форсирам.Абе и Големиов до една година ми дремеше во дубак ама кога прооде прво што направи искачи скали.Еве го уште не е застанат.. Пиши ми лп
Мојата за недела дена ќе полни три месеци. Кога ја држам во раце, навалена сум на креветот и она на мене, сама се исправа како штафета и така се држи (сака да седе). Јас пак ја враќам назад да е навалена на мене она пак ооооп напред оде и сама се држе.
И мојов на стомак не сака, се нурка долу и со носот се затнува, па ја крева главата па се нервира денес со моја помош се сврти од грб на меше 3-4 пати и му беше интересно. Не го форсира и јас, се ќе биди
Ист беше и синко, му тежеше газот и не ни пролази никогаш, директ на 11м прооде. А со две мајки се запознав во болница, ден, два разлика ни се децата... се собиравме често, синко и едното бебе жмуреа на спална легнати на стомак, додека едното се вртеше шеташе, лазеше, а имаа 5м После па синко и мрзливото другарче проодеа на 11,12м, а пргавото дека сигурно беше во лазењето прооде покасно Нема ич правило, но да знаете можно е, со свои очи видов Дури и стануваше и се исправувше во креветче од 5м
А кога треба да почнат сами да си ги држат тропалките? За вртење уште не се врти мојава, само што наполни 4 месеци. И за на стомак не е голем љубител
Ohhoo mojava od pred eden mesec faka gi drzi gumana za zabine ja jadeee cela vo usta ja paka pak si ja zema i glavceto kako nekoe lisice go kreva uste pred dva meseci jas ja stavam da zdrigneee taja se kreva