Добредојде во оваа тема хепи, Јас како најтазе да ти кажам прво да не се нервираш дека заспива на града и треба да го будиш, мало е, мрзливо плус со жолтичка. Со килажа и мојата бебка беше иста, ми заспиваше после 5 мин цицање и првите 10 дена муслам само тоа правевме, постојано беше на града. Ќе ојакне малку и веќе за 2 недели ќе цица побрзо и само ќе бара.И за накачувањето на колажа не се грижи, ние првата недела накачивме 80 грама па јас се обвинував дека немам млеко за потоа да почнеме да накачуваме 400 грама неделно. Се ќе се среде само треба трпение.
Одма е подруго ваму кога ќе пишеш Добро дојде мила. Буди го на секои два саати да цица да не ти дехидрира. Ти објасни хопов ин лав како на рачето да го нервираш за да се разбуди. За цицање да влече го чешкаш по образот под увото линијата на лицето.
Mamicki moevo bebe e staro 6 nedeli i po cel den ili e na cice ili placi treto nema probivame i so cicle i setame o go niskame i cajce mu davam grcevi nema, mislevme da ne e gldno no ne e super napreduva redovno go nosime na kontrola, mozebi e normalno mozebi ne e no ne mozam veke neznam kako da go smiram, imate slicno iskustvo?
Ако ти е за утеха мојава е скоро 6 м, па сеуште има денови кога од 24 часа 20 е на мене обесена. Да цица не ми е мака. Ама таа си игра, си спие, си се густира... Бебињата најсигурни си се така. Цицето им е утеха.
Ништо засега. Мери, прати ситуација. Расоблечи го. Стави му чорапчиња со оцет или млак туш без главата.
Ништо. До 38.5 не се дава ништо на бебе. Плус до 38.2 е нормална за бебе. 37 и нешто не е температура. Расоблечи го ако крене повеќе да не му е жешко.
Е замисли па и брз чајче моето само цице сакаше ништо др, еве го скоро 5 месеци е уште сме така само што сега пред недела почнавме да пробувам вкусови по 1вп денот и после оброкот по пола саат е пак на цице
Мајки со што ги мачкате бебушите за заштита од сонце. Бев во аптека и се вратив со празни раце, добро земав влажни марамици. Имено во аптеката ми кажаа дека единствено што имаат за заштита од сонце а е од 0+ е со заштитен фактор 25 на freeze мислам се вика. Се друго што било со заштитен фактор 50 е за деца постари од 3 години, ништо од тоа не било препорачливо и тестирано за од 0+ и содржело парабени и други хемикалии. Е сега нели 25 е некако слаба заштита, посебно за бебе? Што користите вие, конкретно за бебе од 2 месеца? Моја пријателка за нејзиното бебе од 8 месеци користи спреј на еуцерин со спф 50, но на него исто пишува од 3 години.
Ништо не користам. Само кога сме на море или езеро. Инаку не ги мачкам ни двајцата со ништо, од раѓање.
Мајки кои апликации ги користите за скок во развој и од кога и колку често ги ставате бебињата на меше?бебе прави 1 месец до утре.
the wonder weeks спликација користам јас два три пати на ден по неколку минути го ставав кога беше еден месец башка не сакаше ич и сега не сака
30 мин најмалку на ден треба. На меше се става за грчеви што значи од прв. Внук ми денес 38.7 температура, а цел ден беше со малава. Се тешам дека настинал на мајов оти кампуваше, ако е вирус ја наебав скроз.