Се сложувам. Јатрва ми и со лепак му ги лепеше за да му биле прави и за џабе. Јас ич нишш не превземам, ама и мене и на мм не ни се клемпави и засега не и се ни неа.
Стварно до генетика е форма на глава и уши? А блиска генетика, или може да пофати нешто и од старите?! Ако може, да знам да си и купам поише стегачи со машни за на глава и посебни перничиња со време. Ако е на мама и тато, складна ќе биде, не се секирам.
Не внатре во градата немам, само на пупката ми беше цело, уште малку е, ме боли ама намали болката денес, иначе таа му е омилена града, повеќе од неа цица, мислам дека ми се направи од што го доев во легната положба ноќта, можеби неубави ме има фатено и затоа, имам и друг пат така свртено.
Еве една табела да се водиш по неа https://www.instagram.com/p/Bu2CrOrnG9b/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1fmpbukp0b7pu
Мајки што ги храните бебињата со адаптирано млеко ми треба совет ако сте имале вакаво искуство. Синчето ми е 2 месеци и од сам почеток сме со Аптамил млеко прво цицаше иму давав дохрана со аптамил но после веќе само на аптамил не сакаше да цица. До сега се беше супер постепено му зголемував дозата според тоа на кутијата. Сега веќе примаме по 120мл и ги пиеше на 3 часа некогаш 3 ипол до 4 но веќе два три дена не сака да јаде убаво бара на два часа ама не јаде само малку се залетува и после се тегне и го остава. Знае и да поминат 5 часа и кога ќе му дадам пак истото јаде малку и остава некогаш 60 некогаш 50 30 и за брзо време пак бара јадење не е дојаден. Денеска баш пробав поминаа 2 ипол часа од последното јадење кога испи само 60мл и по 2 ипол часа бара да јаде му давам пак само 60 мл испи и се лути. Земав чај му направив за да видам дали е сит или само млеко не сака чајот со апетит го испи и зимамму мењавам му го давам шишето ск мелко него го плука се лути. Незнам што да направам дали да му го сменам малекото до сега се само Аптамил зимав и немав проблем освен овие неколку дена. Што да направам стварно незнам? Се мислев да му ја намалам дозата преку ден помала доза да му давам по 90мл а навечер по 120 мл бидејќи ноќе само еднаш до два пати станува за јадење.
Може било жедно не и гладно кога го испило чајот, често ми се случува неќе града ќе понудам чај го пие. Давам и две шишиња АД некогаш пие 150 некогаш 180, а се случува и само 90да испие. Може е период или скок па за некој ден ќе си фати ред, ако не можеш да пробаш со друго млеко. Јас давав аптамил ама и беше силно и и правеше запек па сега земав NAn sensitive со помалку лактоза и преубаво го прифати и кака редовно. @lackygirl колку грамажа јаде дечкото, знам дека заедно почнавме со пробување па за ориентација те прашувам?
Според мене памперс бидејќи се најтенки. На почеток му менуваш ептен често и се супер. После почна да ми пропушта па го сменив со бејбилав од дм. Многу се меки бејбилов и не пропуштаат ама се подебелки
@Vennera.aa Баш те барав да те прашам компир и авокадо дали можам да му дадам??? Иначе давам колку што сака банана средна пола ја изеде некни, вчера му давав купена кашичка со брокула од 3 лајчиња 1 дали голтна, не ја сакаше му се градеше и не продолжив. Пола јаболче со пола банана не го јади цело, немам мерено досега колку правам за да знам колку јади, дури сака му давам, па супер е нема запек, се кака секој ден и не е поќе течно
При големи стресови вие што доите што земате за смирување? Ми се случи огромна трагедија едвај се држам на нозе, б6 и слично не ме ни допира камоли да ме смири? Смеам ли нешто појако на ало докторе ми релоа слобпдно дијазепам од 2 мг ама до сега немсм пиено. Се има ли некоја дојазепам напиено при доење?
Во бременост е дозволено дијазепам, така да и за доење би требало да е ок. Ја спијам по два B6. Нека помине со лесно што и да е во прашање
Mamicki vi se slucilo da vi zajde bebeto od placenje, bebencevo mi e staro 40 dena i od pred nekoj den pocna taka da place i da mi zaoga bukvalno celo pomodruva na lice, ne se raboti za grcevi nema, ova mi go pravi na srede cicanje ke pocne da place ili ako go banjame ili presoblekuvame gol nesaka nikako
и мојата правеше исто...период е ..при цицање може се заштркнува а при бањање и малечкава правеше ама дур ја облакавме..ке си продолжи само да плаче...недела дена ке трае и ке се смири после...слободно кога ке заоѓа така дувнете му во лиценце ке се поврати..ништо страшно
Daj Boze, se nadevam deka ke e taka vaka bukvalno od pamet me vadi me plasi da ne mu se sluci nesto, go krevam vo race i go navaluvam za da zeme vozduh neznam sto da mu napravam bukvalno
Моето бебе стекна лоша навика при бањање само што ќе го извадам од корито и легнам во бањарка почнува да плаче да вришти некогаш знае и да зајде од плачење. Незнам што да направам не сака да се облекува а и два дена еве го не сака ни да се соблекува пред тоа бар кога го соблекував се смееше многу сакаше и си игравме така ама сега незнам што му стана. Некој совет хаја
Да не е многу топло онаму каде го бањаш? Кај мене е топло и плаче после бодито, па ја носам во поладна соба и таму ја дооблекувам. После бањање и нам ни е жешко и остави го на ладно да земе здив. Може да е до тоа.