Мајки бебуш денес цел ден температура 38/ 38.2. Му дадов чепче,ама другото дури околу 9 смеам да му дадам... Друг некој совет за симнување температура. Рачињата и нозете ладнички му се,само главчето гори. Претпоставувам заби се.
Претпоставувам мисли на ракија, али внимавај да не е алергичен ( ако го практикуваш овој совет). Намачкај со прст прво малку на раката и остави така да провериш да не избие алергија ( ако досега немаш проверено ). До 38.5 гледај да не ставаш чепче расоблечи го и можеш со помлака вода да го избањаш. И мери температура и јас мислам дека се заби.
Ракија немам ставено на дете, ама при +40 сум ставала чорапчиња со вински оцет и туширање со млака вода(без главчето).
Во консултација со двајца педијатри кажано ми е дека толку температура неможе да кренат од заби, најверојатно паднат е имунитетот и има некое вирусче.Нека проаѓа побрзо.Мојот кога вади заби редовно му паѓа имунитетот ние многу мака видовме со тие забчиња
Сега падна на 38. Цело време го држи истата. Го истуширавме и го легнав. Ќе следам,па ако крене ќе му ставам пак чепче,дури околу 9 ипол смеам пак,на 6 саати пишуваше. Тоа со ракијата не би пробувала уште. Фала ви.
Не мораш ракија да мачкаш ако не сакаш, како што ти пишаа членките погоре, чорапчиња со оцет можеш, само обиди се до 38.5 да не даваш чепче. Еден педијатар на едно интервју што го гледав дури вика првите 8-10 саати да не се дава ништо и на повисока температура. Тоа е одбранбен механизам на телото, се зголемува бројот на леукоците, со цел да се појачи имунитетот и телото да се одбрани.
Iskusni majki ajde pomos, imam veke pisano nekogas no um ne me faka. Zdravje do sredina na juli mi e kraen termin za poroduvanje. E sega nesto po nesto kupuvav za bebeto ama prilicno toa so zemav mi bese od merak i nekoi bodinja na dolgi spikozni so kratki gore i dole i takvi stvari. E sega se mislam so e najpametno. Ke se rodi eve juli avgust na dolgi ke bide zas bebe novorodeno odma golo nemoze da go izlozam. Avgust ke mine, septemvri ako bide na kratki nedela dve. I odma ke zalade. Znaci najpamteno bi mi bilo da zeam poveke na dolgi? I bodinja i dolen del trenercinja helancinja takvi stavri? So da praam nezz.. A mn ubavi ima sega tie kako iscelo spikozni dole kratki i gire kratki imam takvi nekolku parcinja zemeno kolku ke ingi oblecam nezz... odnapred vi blagodaram na site. Gushki
@FreeMind мислам ти прашуваше на што ги ставаме бебињата на земја Еве го моето, на шарен тепих (како сунѓер). Имам и големи коцки.
Јас да, користам. добивме препорака од ортопед да носи широк повој и затоа така ја повивам врз памперсот.
После колку дена бевте на ортопед? Ми рекоа и мене дека ако речи ортопед тогаш да,, иначе на своја иницијатива нема потреба.
Мислам дека немаше ни еден месец кога бевме, а до тогаш и ставав по два памперси како што ми кажаа во болница
Во очајна ситуација сум малата неќе да цица воопшто делува дури како заплашена ја ставам на града не ја ни допира се врти вришти плаче додека не ја кренам последно до вчера како што стануваше ноќта ја ставав ќе цицнеше денес ништо. Мислам дека нема друга мака освен заби и евентуално скок, да е грло да неможе да влече не ќе можеше ни цуцла да шмука ни од шише да пие. Пробав измолзено и дадов испи само 30мл и се отргна со плачење несакаше да продолжи да пие туркаше со јазик, исто пробав со силиконски брадавици ајде фати некако само што направи вакум и почна млеко да и доаѓа се трга плаче, тргнав силиконската демек да и подметнам града ништо само шро ја допре вришти. Многу се нервирам млеко имам, се си мислам дека треба да ми дојде па евентуално промена некоја во млекото или во мојот мирис незнам не сум паметна што да правам. Минатиот месец имав циклус околу 13ти, утре баш детално ќе ја проверам во устата ама нема бело на јазикот, нема тт не мислам дека ја боли грло или уши. Очајна сум
Истово го имам и потврдувам дека е одлично. Ама додека го миев во купатило ми се руши на 2 места, па се си мислам дека кога ќе попорасне нема ништо од него да остани.
И мене ми е малата многу нервозна деновиве, и слично беше минатиот месец кога првпат добив после пораѓај. Ако добијам редовно би требало утре да биде. И еве ја 3 дена секој ден се полошо, па да ти биде за утеха изгледа сме со истата мака. Мислам дека буквално е во ПМС...