Јас имам пиено за главоболка аналгин, кафетин (кој ми беше препорака на анестезиологот уште кога се породив во болница) и парацетамол додека дојам.
Парацетамол да, останатите не. Аналгинот и онака е исфрлен од употреба во многу земји, кај нас уште се продава. Кафетин исто не, оти содржи наркотик, кодеин.
Oooof tie cigari na momenti mi ide da sednam i edna kutija da ipusam cela i mislam ke mozam da prodolzam so turbulentniov zivot
Остај ич не прај муабет за тоа. Моево се пика во уста што ќе најде. Блуза, играчка, кебе, раб од количка. Многу ми е страв од влакна и од нечистотија во уста па неколку пати на ден и ги минам под вода. И пак од текстилот има нечисто меѓу прсти. Ова афта парти ќе биде покасно.
@babydust @Lady S колку месеци имате? Ние скоро 4, не можам во упатствово на Дентинокс да најдам дали смеам да го мачкам или има некоја граница, пр. од 6 месеци нагоре
@LoveHope колку ти има бебе месеци и ние го поминуваме истото од збор до збор само што сега се врати на ноќните подои инаку скроз беше откажана, имам надеж за целосно враќање на старо, мора да издржиме да се наоружаме со трпение, исто е научена цуцла и шише и тоа си ома голем удел во ваквите периоди зошто со синко сум минала секакви скокови ама ова не било ама па тој ни цуцла ни шише прифати.
3месеци и еднa неделa. Абе штoм дoпре,шмукне oд грaфс се врти и плaче. А нaвечер легнувa рaзличнo 8,9,реткo 10. Тaa пaртијa е 4чaсa пoтoa цицa пaк зaспивa. Спие 3чaсa пaк цицa и се тaкa. Штoм стaне и и пoчнaт дневните aктивнoсти не сaкa грaдa. Зa зaспивaње сaмo цуцлa дaј и,сo рaкaтa ќе си гo пoкрие лицетo и сaмa си кенкa си пее зa дa зaспие. А сегa и шише сaкa сo пoширoк oтвoр нa цуцлaтa. Рaце и се нoн стoп вo устa,пoчнa се дa пикa. Едни пaнделки oд пaнтaлoните си ги искинa,3 беa. Вие кoлкaви сте? Мислaм истo беa.
Истото ко јас да го имам пишано заспива со цуцла преку ден пробувсм да и подметнам града во сон го осеќа млекото и се буди и се турка со раце. 5 месеци и 6 дена ама ова трае преку недела дена, од четвртокот до неделата беше најтешко сега полека како да стабилизира, среќна сум и за ноќните подои, вака плус нешто ќе измолзам и млекото ми се поврати, земав и чај лактамикс и сум задоволна иако не верував ама ич во овие чаеви. Шише на томи типи само тоа го сака.. Со цуцлата од шишето во пееиос на очај ја ставав на града да се помами да фати и се додека не и дојдеше млеко влечеше, затоа сумлјав на промена на млекото. Не сфатив што е ама само нека поминува
Вчера направи 4, незнам за ограничување искрено почнав мината недела да мачкам по потреба, немаме криза секој ден .
Ве читам за скоковите, некој да не знае дали има скок во 17/18 недела и колку трае. Да знам понашањево на бебе дали да го препишам на тоа или на забите
Мамички после колку време ви дојде млеко по природен пораѓај? Со првото мене после 3 дена, сега очекував одма другиот ден ама нема сеуште после 24 часа.
Сакав да прашам колку време ги успивате навечер? Без саат/два не поминувам. Уморна крпа и толку тешка на заспивање навечер.
И кај моето секое заспивање за навечер е борба. Веќе 2 месеци како плаче скоро секоја вечер, вришти. Некогаш му треба пола саат да заспие, некогаш саат и кусур.
Знаела и мојава по толку време да ја успивам ама ретко. Некогаш за 3 минути заспиваше. Е сега веќе ја познавам кога и се спие и ја легнувам тогаш кога гледам дека ќе заспие брзо.
20 мин до пола саат, лежиме двајцата на спална ако цица цица ако не цуцла и кома Доага 8 саат го префрлам во креветче и слободна сум до 12