1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    А потоа? После 40 дена како е?

2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    24.586
    Моево си цицаше стално по многу време и често, после 2 месеци почна по пола час да цица и на 2 сати и дење и ноќе, до 4 и пол бевме на ексклузивно доење со 9300г :) сега сме 5 и пол месеци со воведен 1 оброк од кашички и е 10кг.

На Goca92 и Adeline им се допаѓа ова.
  3. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Првите недели е така. Јас мислам дека само тоа правев, цицаше по 2 саата. Тоа ми беше најтешкиот период, каде рана боли, ненаспана плус со маратонско цицање.
    Сега сме два месеца и еден подој може да трае 10-15 мин но некогаш знае и 30-40 мин. Сеуште нема правила. Времето измеѓу два подоја е обично на 2-3 часа зависно од тоа дали предремала тогаш.
    Првите недели се најтешки, но полека ќе се стабилизира.
    @flower55555 широк повој само ако ти рече ортопед. И мене во систина ми рекоа да ставам по две пелени, ова на сите им го викаат. Но јас решив да чекам прв преглед кај ортопед па ако ми рече тогаш. Тој кажа дека колкчињата се перфектно развиени, нема потреба од никаков широк повој, една пелена си е доволна.

На Nalla, Adeline и lackygirl им се допаѓа ова.
  4. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Не бе, не ставам и јас. Нека зборат шо сакаат. :D

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    Mene prv pat koga dojdoa patronaznite sestri mi rekoa sirok povoj obavezno kako bez sirok povoj toa nema sansa a sin mi eden placko sto bese odvaj pampers mozev da mu smenam ni sirok povoj ni nisto ne mu stvav pa eve go na site kontroli e super fala bogu

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Не ставам ниту јас широк повој овој пат и 100000 пати ми е полесно, не го малтретирам бебе дополнително само да му е жешко.

7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    24.586
    До 40 дена му ставав, поубо е за држење бебето, поцврсто, после веќе не се закопчуваа бодињата му се смалија и почнав да не му ставам повој заради тоа најмногу ;)

8. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    А овие патронажниве ти се чини докторки, ти се наметнуваат, те дават, те гњават со глупости, со години истите муабети, ич не ги сакам, ме малтретираат а не знаат нешто многу плус.

9. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ние уште една мака си имаме при доење, од топлина ли на града или од многу млеко што му тече вакво му се направи лиценцето
    Се губат и пак после подој нови

Прикачени фајлови:

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.999
    Облечи дете у чист памук без врзувалки, везувалки и чипки, може и од тоа да е.

На Adeline, Milaаа991, Poppins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Oд хормоните твои,многу честа појава била еве исти сме и ние. И при плачење се воспалуваат. Ми дадоа да го мачкам со еосини мачкав два дена гледам нема подобрување,па прочитав и дека е кортикостртоид и го баталив. Од искуства на друви мајки дека сами од себе ќе поминеле е до кога ќе ги имаме незнам ние скоро 40 дена сме уште се појавуваат,исчезнуваат а страшно ме нервираат

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  12. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    @Adeline , @Happyinlove и ние ја имаме истата мака, еве направивме два месеца и уште ни се појавуваат и исчезнуваат. Едни доктори ми викаа од хормони, други од претоплување и уште незнам од што и се. Сега веќе не се ни принетуваат, побледи се, само кога плаче повеќе вцрвуваат. Инаку страшни беа, секаде ги имаше на лицето. Сите ми рекоа дека до 3 месец треба да се стабилизира, па чекам да помине уште еден месец.

На Adeline, LoveHope и Happyinlove им се допаѓа ова.
  13. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Исто секој ден различен ни е еден е страшно нафрлан,друг ден помалце кога плаче црвени жар кога спие мислам најсмирени се. Сите ми кажаа со тек на време ќе се исчисти,но ме иритираат од мазна бебешка кожа вака нафрлен да биде,како пубертетлија. Ајде ќе чекаме 3 месеци:D

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nalla

Nalla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2018
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    226
    Првите два месеци си викав 12 од 24 саати дојам, што ќе правам не можам вака, а сакав да е најаден цело време. Тој само се мазеше па заспиваше па полека цицаше, по саат ипол, на секој саат ипол!
    Вчера направивме 4 месеци, сега на 3/3ипол часа цица по 5, максимум 10 мин и ми фали малку да се храниме и сакаме како кога беше пердувче лесно :D

Уживај во секој миг, се’ што ни’ се чини можеби тешко во даден момент, подоцна ни’ недостасува..
    Пребрзо растат

На aceee99, Milaаа991, paleska3 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    Се согласувам со секој збор. Пребрзо растат, времето навистина лета

На Nalla му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pa_stel

pa_stel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    26
    Дали е нормално бебе додека спие да превртува со очиња, да ги отвара, да гледа нагоре?

17. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Да :D

18. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    470
    ние сме 4 месеци и почна. многу да се поти нсвечер го слекувам по два пати немаме греење не го покривам многу незнам зашто се поти толку:/

19. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Исто, кога спие се најмирни. Кај нас и на допир беа рапави. Сега многу малку е останато, другиот дел од лицето е пак мазно.

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас искрено неможам да одвојам за жал толку време на града сега поради поголемиот а и пишти плаче посебно на вечер не сака да цица, ако продолжи вака ќе морам на ад да го ставам... Нека цица додека можеме потоа здравје...

Инаку мајки мноооогу мака имам последниве вечери со бебушко многу мислам го мачи мешето, не спие ниту 10 минути, само кемка, жива ненаспана сум незнам што да правам, со кемкање го буди и поголемиов и уште толку сум на штрек :(