Да ве прашам, откако почнаа да пробуваат вкусови вашите бебиња, дали им се смени густината на изметот? Бојата се менува секако на моето, во зависност што јадел претходниот ден. Ама сабајлево се изненадив оти му беше погусто, како кашата вчера што ја јадеше (компир и тиквичка). Можно ли е да не била преработена и така да ја исфрлил? Или нормално е ?
Валда е нормално, менуваат храна. Мојот не беше три дена какан, четвртиот ден едвај се искака и тоа ептен густо, да не речам тврдо како пластелин така да мора да е од тоа.
Да Хепи сосем нормално е . Зависи што ќе јаде ќе се менува и каката. Од тиква баш кашесто какат, баш како тиква. Не ја исфрлил, таман е. Леле, муабетов. Да не сум мајка и да слушав од страна, ќе ги направев неарни.
Многу пати се мислам дали да прашам за некоја ваква работа ама дека прво дете, па секоја промена кај него ја анализирам. И знам дека веднаш ќе ми одговорите без да ми се смеете, па си прашувам за се овде Затоа, уште еднаш фала за сите совети и мислења на сите од бебешките теми
Денес на педијатар у 4 контрола и ревакцинација. Никакво воведување на исхрана, таква беше препораката. Чим е на ексклузивно доење и напредува вклучувајќи и резерви (салце) бебето до 6 месеци да биде само на мајчино млеко. Доколку има алергии на храна генетски мора да се почне со внесување на вкусови од 4 месеци меѓу кои алергените први. Тоа е препораката од овде. Бидејќи е на града на секои два саати, а ноќно време и на саат во последно време ми сугерираше ако може да се цица на три саати бидејќи и е доволно на три, а млекото е хранливо гледајќи ја неа. Али само ако може. Ако не може нека си цица кога сака. Графиконот за тежина беше пресмешен, сите линии надоле во нормала напредок кај моево нагоре линијата. Се изнасмеа докторкава вика ретко е вака кај бебиња и ретко гледам на доење ваква килажа. Развојот на главата одличен, ја стави на стомак да види мускули грбни и таму беше добра препораката е 20/30 пати на ден на стомак да е. Се на се доста силно бебе. Вакцината повторно рота преку уста и бут не писна само со суратот лут ја погледна се вцрвени како бамбарка и толку беше. Плачење и лигавење да нема. Силна жена ќе биде цела на мајка Најбитно не посра двајцата да ти ебам и пелени и се нема пелена што и одговара и држи. Значи само што стасавме рече бебе кака и тоа лом правење до гуша. Јас по блуза цела каки абе кога влегов внатре од чекална како поплава да ме исфрлила. И така си седев со гомна препотена нели цела како и секогаш.
Majki malava e 5 meseci utre pravi i denes pravevme krvna slika od prsteto i bese malku slaba krvta i ni dade legofer sirup slabo cica denje namene samo noke dobro cica ama denje so sila ja dohranuvam dva psti na den pocnav sega so zelencuk nz sto da pravam
Заборавив, за заби препорака е само ладно и глодалка. Дентиноксот гел ми го исфрли бидејќи имал дејство како локална анестезија. Осанит може ако делува на малото. За се останато само Софка.
Ti pies li vitamini nesto pa da bide jaka krvta na bebeto jas da pijam vitamin d vitamin b 6 magnezium omega 3 6,7 I 9 vitamin e i c b kompleks I moeto bebe sega na 15 maj otprilika plus minus pravevme krvna slika I bebeto imase odlicna krvna slika Dr rece ima krvna slika kako na vozrasen covek od sto jas pijam vitamini i jade samo domasni kasi i plus go dohranuvam so hipp combiotic I caj pie plus na bekutan
Секогаш е во чист памук, оваа бенкица е единствена со тракатанци која прв пат му ја облекувам, така да не е до тоа.
Витамините немаат врска со крвна слика. Јас се породив и не ги ни допив таблетите, ги џитнав, бебе има до ден денес 130 хгб. Тебе голема веројатност дека бебето ти е со јака кс од хип колку од млекото, плус и самото јаде веќе претпоставувам овошни и зеленчукови кашички. Од овие што ги напиша витамини ништо не е за крвна слика подобрување. Не му се сеќирај многу, до кај 6м имаат такви промени на кожичката и од што се чистат од нашите хормони. Синче имаше едни мали ситни како бубуличиња бели. Миј го со водичка и немаш гајле.
Нормално, сега јади веќе, не е само на течност @FreeMind колку е тешка? Мене па на 4 месеци ми секоја дека моето млеко го дебелеело ко ќе сум почнела со кашички демек нема мн да каква килажа, но еве нема врска сега на 5ипол месеци е 10кг и 100г пак ставаил 800г за месец.
Ne e tocno na mojata kerkicka veke i gi prekinaa vitamin d oti pocna frontelata da se skostuva oti i jas pijam vitamin d od 3000 edinici a tek tek vo sreda polni 6 meseci
@FreeMind @lackygirl машала, да ви се живи и здрави. Билдајте раце. Мојава сега на скоро 10 месеци има 10кг и ми е станата стварно тешка за да ја кревам и носам, ве читам и викам да не се жалам ја.
Нека биде така, ама логиката.... Инаку познавам мајки кои не даваат вит Д ниту примаат а децата нормално им затвараат фонтанела и се развиваат.
@FreeMind и @lackygirl која е мајки тајната? Како да ја поправам шпагетка моја? Абе не деке сега толку малку јади, ама не запира ни ден ни ноќ. Скоро и да не спие за да си игра. Се буди сред ноќ и цело креветче го ровари. Еве од 5 е станата и едвај 15 мин е преспана. Само сака да лази и да си игра, смеее, гуга. Капка сила во мене не остана, ама таа еве ја уште не се предава. Јас сум била ваква. Џинчее ме викале.
5 ден како нема какано бебе. Утре одам кај матичната, ама дајте некоја алтернатива да употребам!? Иначе весел си е, не ни напнува за какање.
Ако е само на доење, и нема мака уживај. Нема потреба да носиш дете кај матичен заова, ниту пак да употребуваш било какви алтернативи. Кога ќе му дојде, ќе се искака.