Исто и првиот синко имаше бели како што спомна, но немаше вакви а и не се доевме затоа ми се нови, во секој случај ги поминувам со превриена водичка
Znam zakostena e samo ima uste malku otvor i mi kazaa pedijatarot da ne se plasam oti e nad 5meseci veke ne e strasno dotolku samo ne pieme veke plivit d3
Кога ќе прочитам дека само сега се држат во раце и треба да уживаме во тој чин ми иде бебево да им го дадам на два дена да го понишкаат Плешка ми се откачи. Од втор месец е над 6кг теретана не ми треба. Али убаво е. Само ако немаш помош е многу тешко напати. Од рака во рака како штафета си ја подаваме по цел ден. А она само во раце сака. Два пара раце, толку. Со месеци. Плус обврски во стан. А брзо расте, многу брзо. И се е убаво со неа.
Мила генетика е кај нас, јас сум била слабо бебе, а мм бил ваков ко синчево битно ти е здраво бебе зошто да се дебелее, уживај си не се сите исти, некое повеќе некое помалку си ставаат. @TeddyGrey тешко е мн не се држи в раце, а само в раце сака, а половината уште ме боли од спиналната, со царски сум, ама тоа е нека е здрав и жив само. Ноќе почнав да не го земам в раце за цицање, цица легнат до мене @FreeMind на 42 дена беше 6200г хехе е па твојата повеќе става оти е малку помала од моево родена
Јас никакви витамини не примам,а исхраната мие на минимум многу слабо јадам а бебе ми има идеална крва слика. Дури сега почна да снемувам млеко ама веќе нее ни опасно. Нема врска исхраната на Мајката.
Кај мене тајната е топилница зад зграда 20 години олово и цинк. Сега само и пренесувам Наследно е. Родена сум 4.200кг за два месеца не сакал никој во раце да ме држи. Мајка вика идат гости и само гилигили ти правеа во креветче и толку ) Не спие ни кај мене, ни дење ни ноќе. Се и е поинтересно од спиење.
Мамички здраво.Ние имаме два и пол месеци денес правевме крвна слика која ме загрижи многу.Педијатарот рече дека имаме анемија и мора да примаме капки за железо и витамин ц во прилог е сликата од крвта. Ве молам за ваши искуства.
Колкаво е малото? Преку ноќ снемува млеко само од екстра јаки стресови. Да не е сега во скок, па одбива да цица, и затоа се намалува? Молзењето не е репер. Јас не можев да измолзам ништо, а доев без проблем.
5 месеци,во најакиот скок си цицаше без мака. И кај мене е од стрес. Од кога ќе се нацица треба да пројде скоро цел ден за пак да се наполнат градите млеко.
Мене не ми се полни градите, ама кога ќе почне да влече осеќам како наидува млекото. Сега да стиснам ништо нема да потече, скроз спласнати се.