Од кога може да се даваат витамините кај новороденче, во картончето пишува после 8 дена? Дали се истите и за доење и за вештачко, односно комбинирано?
Probaj da pies poveke tecnosti ima vrska vitaminite odat vo majcinoto mleko toa mi go kazaa poveke dr
Можно е, моето никогаш немало килажа, дури ни сега, таман си е, просечно, пиеше млеко секогаш испод просекот и кс секогаш бомбона, хгб 130-140
Искрено сум преплашена на ад млеко сме убаво јадеме и убаво напредуваме а крвната слика не знам зошто ни е ваква.
Пиј повеќе вода. Мене ми се случи кога беше во 4 скок, да снемам млеко на 2 дена. Цицаше, ама немаше да тече млеко како друг пат, градите ептен беа меки и кога стискав воопшто не капеше млеко. Пиев многу течност и масажа од страна на маж, мислам дека помогнаа. И сега се чудам што ми беше. Еве сега повторно тече како чешма.
Majki da be prasam za sedenjeto dali gi sednuvate vasite bebinja moeto vo sreda polni 6meseci I eden ortoped mi vika da go sednuvam veke drug mi vika da cekam samoto Bebe koga ke saka da sedne samoto koga ke se osete spremno sto da pravam
Јас во хранилка под 45 степени ја оставам и сама си се исправа и поседува, кога ќе се замори си легнува. Таа ако не е стабилна ти и да ја седнеш ќе се лизга. Денес ја забележувам скоро во седечка положба се подига, па кај да е мислам сама ќе седне.
Мајки, ние почнавме со вкусови пробување, веќе 1 недела. Денеска така се наредија работите да не проба кашичка, туку само млекце. Дали е страшно вака? Секако дека нема да дозволам да се повтори, но се нервирам. Уште малку ќе полни 5 месеци.
Си имаше бебе ред на 2 до 3 саати за цицање,од синоќа станува буквално секој час,цица не заспива,од што цицаше често и долго поврајќаше после секој подој,и на ждригнато. Има многу гасови навистина премногу и се мачи додека ги испушти,а за столица да не правам муабет минимум 6 пати е какан. Мали сме 5 недели,па незнам дали ова е некаков скок,дали го мачи нешто мешето давам чајче бекутан. Ајде за ред воспоставување со ноќно спиење е рано,но морам некско да почнам не може на секој саат да цица барем навечер и тоа не да се лигави едно 20 мин како ништо тегне и си поврајќа. Барем тоа го научив дека после 15 мин цицање негово обавезно враќа. И за скоковиве прашање нели се рачуна due date,по такво птавило доаѓа да гледам за 2 недела бидејќи е порано роден. А за 2 недела нема вакво нешто.
Денес нешто многу кенкав.. а сами по дома и кичмата ми се откачи од држење во раце. Ме гледа и се жали. Се пробав веќе не знаев што да направам, последното што ми падна на памет е да видам непцињата.. отварам уста-две запчиња! И тоа излезени, грепкаат. Сигурно од пред некое време, само не сме приметиле, мислев рано е,4 месеци направивме во саботата. Бебе помина без симптоми, освен кенкавост на моменти (што го препишував на 4тиов скок, УШТЕ ШТО ТРАЕ)а мајка помина со тахикардија и плачки. Кога ќе добие прва 5ка кај ќе ми е крајот..
@Hello me На некој од форумите за доење имам читнато дека баш копривата е многу корисна за лактација и млекото. Бозелот е одличен за имунитет, а на млекото и бебето нема никакво влијание. Наздравје @Happyinlove сигурно станува од грчеви, а не од глад. Ставај му топличко на меше, пробај со колиеф пред спиење..
Жени помагајте, исправете ме кај грешам Значи сменивме 5 вида на пелени и аир не видовме од ни едни буквално на 2 саати го станувам од креветче за преслекување жива вода на страната кај шо лежел баш до врат, само на таа страна утоп а пелената умерено полна, не преполнета. Нерви искинав, ми е жал воден да лежи. Незнам во местење да не грешам некако ама гледам да е таман стегната, нормално малку лабава ми е страв да стегам кај мешето. Моментално слипи пелени користиме 2ка 3-6кг, а ние сме 3500 ми нема логика да се мали
@Happyinlove грчевите почнуваат тој период, не е скок. Термофор со топла вода на стомак свртено на страна. Така минеа кај малата. @flower55555 зависи од моделот. Јас купувам од +12 кг или +18 кг за бебе од 9кг. И сите од страна протекуваат речиси. Ако лежи бебе на страна. Треба на грб да е цело време за да не протечат обие со лепенки. Освен гаќиците кои протекуваат од позади. Пробај гаќици за навечер.
Не се мали, ама сепак убаво лепи, мали сте па можеш скоро да се споени лепенките. Ги вадиш ли тие како карнери внатре, тие мора да се навнатре. Ние на почеток му го остававме ку*ето нагоре цело време, ама еве го порасна па сега кога го пресоблака маж само и тогаш е обавезно намокрен. Значи гледај ги карнерите да се нанадвор и убаво да е прилепена пелената. Јас искрено сум презадоволна од Еви бејби пелени, ама не можам секаде да ги најдам и некогаш мењам.