Имам слушнато за ова од повеќе, па воопшто не ме чуди. Нешто имаше и со книга за крштевката за да учи, ама ич не знам како беше. Само кај нас ги има овие работи.
Кај мене и свекорот и свекрвата се свекрви, па имам две. Мене па ич не ме чуди маж да мудрува. Сите изгледа истото сме го прошле. Еве моите постари се па не знаеја вакви "лекови". Јас свашта се изнаслушав - дури еве најново зејтин во нос да капнам.
Е се супер, ама мајка ќе лечи со чај од нане уринарна инфекција или место да однесе на лекар ќе го носи на бајачка, поарно со остро да кажеш и можеби да спасиш некое детенце отколку да гледаме се во целофанче завиткано. Мене мислиш ми мења нешто дали мајката ќе ме послуша или не, ама зошто да не помогнам. Епа ме бие глас дека сум лоша и злобна ама ми е гајле, поарно таква него ли лизни мазни па по чатови да се одговараме. Јас не можам да преќутам кога гледам дека дете се мачи, ако не сакаш совет онда не пишуј, нема друго.
Не можам ни да замислам маж во ваква улога, едноставно никогаш немам ни видено ни чуено Кај имате раскажувано приказни да прочитам? А што ќе прави зејтинот во нос кажа ли? Што лековито дејство има според него?
Moeto pie I ne e debelo ic zlatna sredina sme so kilazata barem taka kaza pedijatarot nekni pred da ja vakcinirame
Jas piev matocina I vo bremenosta za postporodilna depresija mi pomagase mnogu ne e stetna matocinata voopsto
Фала му на бога што сме сами и не ми се мешаат господата. Знаат само да ме испаниче госпоѓата нешто ама веќе ја научив и така ретко ја гледам па више не си ни ставам на нервоза. Ама одма пресекувам и затоа сум најгора снаа. Јас нени давам да го држат во раце има вила гледај не пипај Ама затоа Татко ми ми наплаќа за се он мие и свекрва и свекор,многу е напорен некогаш ама па ептен мие од помош. Оди сегде со нас како личен помошник мие,ако видите дедо како му вика на бебе ДЕДООО УБААВ тие сме,права атракција е човекот. Ама па бебе кога плаче он у секунда го смирува.
Од 4 месеци почна да спие цела ноќ со едно будење во 4 но сега ми го укинав и тоа. Шреку ден спие еднаш во 11 и њднаш во 15 часот.
Ооо браво. Ние до 4ти скок имавме еденп будење. Во 4ти скок почна да се буди на секои 2 часа незнам има ли крај ова. И од скок излеговме ама ова си остана
Во скокот преку ден ич не спиеше два пати по максимум 30 мин. Тоа рикање до заоѓање беше ама ноќите си ги спиеше дали се преморуваше преку ден па више сила немаше.
Кога се будеше за цицање пуштав фенот на телефонот и цуцлата во уста и одма заспива. И креветчето не беше до мене за да неме гледа.
Јас ќе ја најадам убаво на вечерта пред спиење и немам гајле не станува воопшто вечерта ќе и дадам повеќе млеко па ако не и достигне и давам или кашичка или сокче или чај било што и маки немам си спие до сабајле до десет часот така тераме од пети месец по совет на една стара жена понекогаш и нивните совети помагаат