Јас се расчитав после два месеци сум имала дома доста флаери ама кој да ги прочита Незнам која мајка беше што имаше пишано дека бебето и одбива да цица но еве неколку совети како да се врати повторно на цицање
Kaj mene reagira tisina da e koga ja dojam oti ako malku slusne glas i odma se trga i nema sanssi da cica i vo polu son da e cica inace da e razbudena ne faka za ziva glava.
Дали мора да се консултирам со педијатар во врска со грчеви, дали да давам вода превриена и чајче и колку количински. Ние сме 15 дена, исто и со положбата на спиење зошто повраќа дали може да го ставам на перница голема подигнато или да му купам специјална закосена?
Ние сме 24 дена и на првиот преглед го прашав педијатарот дали да му давам чајче и биогаја капки и ми рече не, сам мора да се избори со грчевите. Но јас сепак му давам од двете, капки редовно а чајче по потреба кога ќе видам дека има силни грчеви.
Се сложувам дека педијатрите се тие кои што треба да кажат што треба да се даде на бебе. И јас поради тоа почнав да давам и плус омега од два месеца. Ама дефинитивно од ова што го читам сите различно кажуваат. Каша попара ќе ти се направи главата. Сепак не би менувала на своја рака.
Така е. Баш кинкретно за омегата и мене ми кажа дека ако има потреба педијатар си одлучува дали да се даваат. Ништо на дете не се дава на своја рака или се прекинува по своја желба.
Дали има некоја шема за количина на млеко, комбинирано сме , е сега за вештачкото незнам по колку мл. да му давам и кога да зголемувам?
Babytol D3+Omega Мене педијатар ме има прашано колку Д3 давам, кажав што ме советуваше ортопед, и не искоментира ништо посебно, само океј-продолжи. Има ли асален доктор воопшто?! И мене ми е мисла сега ова со Омегата. Едни велат штети ете,други велат давај. Профит од бебиња ли ќе прават? Појма да се немало
Мамички денес малата ми спие цел ден не реагира ни кога и менувам пелена повеќе од 15ч спие спие сигурно дали е нормално? Го смена и цицањето стануваше на саат ипол или 2, денес сите подои и се на 3-4 ч и тоа заспива штом заврши, 2 месеци е што мислите нормално ли е?
За ова ли прашање? Овде К се дава во болница и толку. Еднаш. Д витамин е со флуор против кариес. И ова флуоров ми е дискутабилен.
Сега видов Некогаш се дешава да е спанка. Воздушен притисок што би рекле старите до времето е. На мојава ретко дали еден ден досега спиела преку ден повеќе. Иначе ќе менува често таман си помислила имаш ред, редот заминал Секако провери температура да не има. И да не и е жешко.
Јас сега ништо не давам по препорака на педијатарот и на ортопедот оти почна да се скостува фронтелата а бебето ми е шест месеци иначе пред две недели кога бевме за вакцина таа таму што ги прегледува бебињата др ми вика на цело е затворена фронтелата а ортопедот и педијатарот после рекоа оти не е на цело затворена ама за секој случај ги прекинаа витамин д
Овде омега не се дава. Ниту ми е јасно зошто кај бебиња некој би ја препорачал. Ако е на доење таму има се. Ако е на формула и таму има се. Само д е неопходен кај бебе.
Ѕверов мој почна да се врти на стомак ама да се врати назад не. Јас мозок немам,во спиње се врти,како да наместам да не се врти незнам. Спојлер: .
Леле се нервирам се мислев тоа што спие преку ден сега ке е будна ама не уште спие, јаде и спие мерев тт нормална е не сум навикната вака да е може е нормално ама срце немам, вака спиеше само првата недела ја будиме и ништо комирана е уффф ке си пукнам