Ic ne se sekiraj. site deca ne se isti i moeto koga spie ne se vrte samo preku den se vrte na strana a na stomace se nema svrteno nikogas inaku i nie sme 6 meseci i nekojden
Исто. Насабајле ке се разбуди и си врти кругчиња се превртува во креветот,ама и јас се плашам дека ги пика нозете помеѓу. Си викам како што е немирен ќе повлече да ја извади,ќе ја свитка. Јас размислувам да ги вратам оградиците,само добро да ги прицврстам. Друго не знам. Ново креветче не ми се купува,и онака имам едно два пати само спиеше во него.
И јас размислувам, само уште не знам како да ги прицврстам. Крукчиња и оваа си врти, па се фаќа за решетки и се исправа да стани. Ич не ми е безбедно. Жива не наспана сум.
Мене до сега ми беше отворено на едната страна кон мојата страна од креветот и ќе се разбуди ќе дојде до мене и ме кубе за коса или да ме гризе за рака Ама сега и двете страни ќе ги затвориме и ќе до спуштиме зошто кај и да е ќе почне да се исправа. Јас околу му ја ставив перницата за доење,ама и неа веќе ја поместува. Инаку нашата оградица се врзува доле и горе. Да пробаме така,ако не друго ќе смислуваме.
Ние ја тргнавме по препорака на бабицата,не било добро,не циркулирал воздухот добро,требало да биде отворено...а гледам други најнормално си користат.
Баш за оваа работа зборуваше ортопедот Антоније, дека грешка која ја прават родителите е купувањето на дрвено креветче, баш од безбедносни причини. Монтажното е далеку побезбедно и попрактично, за поевтино не ни праиме муабет, нит оградици нит играчки требаат. Ни моево не успева да се сврти на меше (5 и пол месеци е) уште мнооогу малку му фали. А во сон не се врти, освен кога сака да цица и се бутка накај мене, дека си спиеме на спална, сега за сега дрвеното креветче ни е за украс.
Мајки има ли некоја да дава пробиотик на бебе од 5 месеци или приближно. Синко за 3 дена полни 5 месеци и сеуште редовно му давам пробиотик,откако излеговме од болница до сега секојдневно му давам. Ама,грчевите поминаа, а тој навечер како сеуште да има мака со мешето. Често се буди плачејќи,го земам во раце заспива,не џица и кога ќе го ставам во креветче или одма се буди или за 5 мин. И секако прета со нозете и прди и закинкува. Ова се случуваше и кога беше само на млеко и сега кога пробува вкусови. Па не може секое овошје/ зеленчук да му пречи. Па си мислам да не е од пробиотикот. Има ли некој искуство/слична ситуација? Откако ни заврши 4 скок само 2-3 ноќи има спиено мирно и стануваше 2 пати за цицање и одма заспиваше,другите денови како уште да е во скок. А од петок влегуваме во 5 скок. Ми изгледа како да се споени. Се надевам дека нема полошо од ова.
Кој пробиотик ги даваш? Мене од биогајата ми правеше вака. Го прекинав скроз, утре правиме 5 месеци. Ама планирам да земам сега Ваја, почнуваме со дохрана па мислам дека ќе и треба. Пробај некој ден не давај па ќе видиш. Добар пробиотик ми се покажа и Пробаланс Протект бејби ама пакувањето ми е скроз непрактично па не го купувам пак. (Капе од сите страни, се одвојува па не се меша убаво) Се вратив тогаш пак на биогаја и се зезнав, ере цело шише го фрлив.
Направи пауза, па ќе видиш. Моето ич немаше грчеви, матичната рече да му давам Биогаја, дека било убаво пробиотик. Зедов и се покајав. Два пати дадов, бебе се отепа од плачење и какаше зелено. А од Провен па немаше таква мака, може до пробиотикот е, не знам. Иначе јас почнав Провен да давам покасно, после 6 месец.
Значи стварно веќе незнам што да правам луѓе воопшто не спие бебе од 3 недели. Еден саат навечер и еден поручек ако му се собира без плачење. Цело време кемка, плаче, се тегне, квичи, и откако ќе се искака таман сум рекла му олесна ќе поспие, џабе продолжува со плачки. Страв ме фаќа, преглед на доктор, бебе супер... Незнам што да правам...
Na mene mi kaza nutricionistot ako go dojam bebeto probiotic nema potreba da mu davam I ne mu davam nikakov probiotic samo dodeka piese antibiotici piese I probitic lineks posle ne
Издржи. Нема друго. Јас бев исто споулавена првите месец - два. Преку ноќ се смени после. Секој ден ја носев на контрола, само за да се осигурам дека се е во ред.
Ми поврати три пати и ме извади од памет, ама не у еден ден за првиот пат најмногу се исплашив, сега после давање млеко многу ми страв да ја ставам во креветче се у раце подигната ја држам, дали да купам перница да спие подигнато. Од тоа ми е страв дури да му давам воопшто вештачко. Дали да го сменам млекото на Hipp сме?
исто и мојот птера со нозете цела ноќ и прда и јас давам биогаја од првиот ден мислам да напрам пауза па да видам дали ќе мрда и се отскрива од што мрда цела вечер со нозете до кичма ги крева ги спушта