Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ic ne se sekiraj. site deca ne se isti i moeto koga spie ne se vrte samo preku den se vrte na strana a na stomace se nema svrteno nikogas inaku i nie sme 6 meseci i nekojden

2. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Исто. Насабајле ке се разбуди и си врти кругчиња се превртува во креветот,ама и јас се плашам дека ги пика нозете помеѓу. Си викам како што е немирен ќе повлече да ја извади,ќе ја свитка. Јас размислувам да ги вратам оградиците,само добро да ги прицврстам. Друго не знам. Ново креветче не ми се купува,и онака имам едно два пати само спиеше во него.:|

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    И јас размислувам, само уште не знам како да ги прицврстам.
    Крукчиња и оваа си врти, па се фаќа за решетки и се исправа да стани. Ич не ми е безбедно. Жива не наспана сум.

4. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Мене до сега ми беше отворено на едната страна кон мојата страна од креветот и ќе се разбуди ќе дојде до мене и ме кубе за коса или да ме гризе за рака:drunk:
    Ама сега и двете страни ќе ги затвориме и ќе до спуштиме зошто кај и да е ќе почне да се исправа. Јас околу му ја ставив перницата за доење,ама и неа веќе ја поместува. Инаку нашата оградица се врзува доле и горе. Да пробаме така,ако не друго ќе смислуваме.:whew:

5. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Епа штом се врзува и долу мислам ок е. Мојата само горе се врзува. :(

6. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Ние ја тргнавме по препорака на бабицата,не било добро,не циркулирал воздухот добро,требало да биде отворено...а гледам други најнормално си користат.:?:

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Баш за оваа работа зборуваше ортопедот Антоније, дека грешка која ја прават родителите е купувањето на дрвено креветче, баш од безбедносни причини. Монтажното е далеку побезбедно и попрактично, за поевтино не ни праиме муабет, нит оградици нит играчки требаат.
    Ни моево не успева да се сврти на меше (5 и пол месеци е) уште мнооогу малку му фали. А во сон не се врти, освен кога сака да цица и се бутка накај мене, дека си спиеме на спална, сега за сега дрвеното креветче ни е за украс.

На drugarka и lackygirl им се допаѓа ова.
  8. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас имам порачано монтажно за во дневна, но ќе го ставам во спална изгледа.

На FreeMind, Minnie 1 и Dina911 им се допаѓа ова.
  9. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Мајки има ли некоја да дава пробиотик на бебе од 5 месеци или приближно. Синко за 3 дена полни 5 месеци и сеуште редовно му давам пробиотик,откако излеговме од болница до сега секојдневно му давам.
    Ама,грчевите поминаа, а тој навечер како сеуште да има мака со мешето. Често се буди плачејќи,го земам во раце заспива,не џица и кога ќе го ставам во креветче или одма се буди или за 5 мин. И секако прета со нозете и прди и закинкува. Ова се случуваше и кога беше само на млеко и сега кога пробува вкусови. Па не може секое овошје/ зеленчук да му пречи.
    Па си мислам да не е од пробиотикот. Има ли некој искуство/слична ситуација?
    Откако ни заврши 4 скок само 2-3 ноќи има спиено мирно и стануваше 2 пати за цицање и одма заспиваше,другите денови како уште да е во скок. А од петок влегуваме во 5 скок. Ми изгледа како да се споени. Се надевам дека нема полошо од ова.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Кој пробиотик ги даваш? Мене од биогајата ми правеше вака. Го прекинав скроз, утре правиме 5 месеци. Ама планирам да земам сега Ваја, почнуваме со дохрана па мислам дека ќе и треба.

Пробај некој ден не давај па ќе видиш. Добар пробиотик ми се покажа и Пробаланс Протект бејби ама пакувањето ми е скроз непрактично па не го купувам пак. (Капе од сите страни, се одвојува па не се меша убаво) Се вратив тогаш пак на биогаја и се зезнав, ере цело шише го фрлив.

На hello-kitty.90 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.906
    Допаѓања:
    203.126
    Направи пауза, па ќе видиш. Моето ич немаше грчеви, матичната рече да му давам Биогаја, дека било убаво пробиотик. Зедов и се покајав. Два пати дадов, бебе се отепа од плачење и какаше зелено. А од Провен па немаше таква мака, може до пробиотикот е, не знам. Иначе јас почнав Провен да давам покасно, после 6 месец.

На hello-kitty.90 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  12. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Значи стварно веќе незнам што да правам луѓе воопшто не спие бебе од 3 недели. Еден саат навечер и еден поручек ако му се собира без плачење.
    Цело време кемка, плаче, се тегне, квичи, и откако ќе се искака таман сум рекла му олесна ќе поспие, џабе продолжува со плачки. Страв ме фаќа, преглед на доктор, бебе супер... Незнам што да правам...

13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Na mene mi kaza nutricionistot ako go dojam bebeto probiotic nema potreba da mu davam I ne mu davam nikakov probiotic samo dodeka piese antibiotici piese I probitic lineks posle ne

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Grcevi da ne ima

15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Издржи.
    Нема друго.
    Јас бев исто споулавена првите месец - два.
    Преку ноќ се смени после.
    Секој ден ја носев на контрола, само за да се осигурам дека се е во ред.

На lackygirl и pa_stel им се допаѓа ова.
  16. pa_stel

pa_stel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    26
    Ми поврати три пати и ме извади од памет, ама не у еден ден за првиот пат најмногу се исплашив, сега после давање млеко многу ми страв да ја ставам во креветче се у раце подигната ја држам, дали да купам перница да спие подигнато. Од тоа ми е страв дури да му давам воопшто вештачко. Дали да го сменам млекото на Hipp сме?

17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Дали некоја давала наутро инфакалм капки а навечер биогаја?

18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    И моето вака правеше на почеток,ама јас немав доволно млеко и затоа таков беше. Со шишенце се смири.

19. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    На адаптирано сме, не е до глад
    Имаме грчеви, но ова е 24 часа значи немогуче!

20. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    470
    исто и мојот птера со нозете цела ноќ и прда и јас давам биогаја од првиот ден мислам да напрам пауза па да видам дали ќе мрда и се отскрива од што мрда цела вечер со нозете до кичма ги крева ги спушта

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.