Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.791
    Допаѓања:
    109.677
    Побарај Nurses Harvey's, на моето капки не му помагаа, само ова. И носи го во раце, моето тоа го смируваше, гушкање и галење. Ако напредува ок немаш проблем, грчевите се неминовми кога веќе ги имате.

На Happyinlove и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  2. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Па наредна варијанта на список ќе биде тоа, иначе да, понекогаш помага во раце, галење, шетање, заспивање на меше врз гради
    Напредува супер, бебе е здраво фала му на бога, сега ќе чекам да се намалат грчевите, знам дека ништо не помага додека не поминат сами. Ќе издржиме

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    Isto i moevo taka pravi i zakluciv deka se precicuva ne moze poveke a ne mu se pusta ciceto i si igra taka pa koga ke go trgnam edno pistenje sto da ti kazuvam go niskam go segam nekolku minuti i se smiruva zabora i tolku

На Ringishpil_, ***Bony*** и Ladyyyy567* им се допаѓа ова.
  4. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    Na moeto bebence ne mu pomagaa ni biogaja ni espumisan od golema pomos mi bea kapki za grcevi sab simpleks e sega mene mi gi doneso od bugarija i od germanija isto od niv mu davam 15 kapki i mir u kuci pred toa samo placese po cel den bukvalno

5. pa_stel

pa_stel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    26
    2 недели е.

6. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Нормално е, и на рацете и нозете како лушпи беа кај нас, мачкај со крема, се обновува кожата затоа се лупи.

На Ladyyyy567* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pa_stel

pa_stel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    26
    Епа од аптека ме убедија дека се нови и подобри биле, ама ќе ги заменам и онака ги немам ни отворено.

8. pa_stel

pa_stel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    26
    А со каква крема, што ми препорачувате за цело тело да мачкам?

9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Некое млеко за тело за бебе или Јекодерм.

На pa_stel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    216
    И моето е исто, јас мислам дека се унервозува зашто е мочкан или какан. Друга причина ми е Скок 1, за недела дена ќе знам.

11. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    216
    Јас го мачкам со млекото за тело на Бекутан ама затоа што ми го донесоа поклон колекција цела. Мустела би била мој избор после тоа.

12. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    На почеток јас мачкав рибино масло,а после тоа со Мустела млеко за тело.

13. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Леле исто од вчера почна така да ми прави, ја исцица едната и заспа,мислев се најади готово, го тргнав се разбуди и почна да плачи,го ставив на другата и тегни пушти, беше нервозен и плачеше, мислев гладен е уште, за на крај заклучив дека му се спие:?:
    А дали понекогаш плачи кога ќе се отргни од цице иако е најаден/а??

Почнавте со шмукање на рацете?

Од вчера рацете не ги извади од уста, ги шмука со сласт на глас:Dденес исто мислев дека е гладен постојано, на крај мешето тапан му се направи оти му давав пречесто,мислам дека го прејадив

На Divinebutterfly, paleska3 и lackygirl им се допаѓа ова.
  14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Имаш од сите колекции за бебешка козметика :)

15. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Значи незнам што и е дали да ја оставам или да ја тргнам, пробав и јас како што кажа @Emilimi ја шетам и заборава но криво ми е да не ја оставам гладна. А за плачење да во таа ситуација плаче но неможам да ја гледам како се мава. Ај ваљда добро правиме ако се гладни ке бараат пак :D

А за лигавењето тоа ми беше следно прашање што сакав да го поставам :lol: ново што изведува е тоа си собира плунка и си прави балончиња :rofl: постојано нешто јаде ако не и е раката во уста тогаш си џвака на празно може образите или јазикот го јаде :D си шлапка на празно :D

@pa_stel ние користиме мустела и задоволна сум :)

На Ringishpil_ и paleska3 им се допаѓа ова.
  16. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Хаха ве читам и се смеам колку се исти значи. @***Bony*** , @Ringishpil_ , од пред некој ден рацете си ги шмука постојано како да е мртва гладна. Се слуша до другата соба, звучна е многу. И јас првиот ден се уплашив дека е гладна и дека немам млеко но веќе сватив дека тоа и е нова шема :D.
    Инаку и кај мене се бунтува еве веќе една недела или на почеток додека да фати или на крај ако не задреми. Тепа со раци, се тегни. :sweat:. Не ми се верува колку менуваат од ден на ден.
    Него какви сте кога се бањате? Кај нас додека ја бањаме е мирна, но штом ја извадиме писка, заоѓа се додека не ја средиме скрос. Секое бањање се изморувам. Пробавме се и гладна и наспана и пред спиење и најадена, исто и се фаќа. Плаче секојпат.

На Ringishpil_, Ladyyyy567* и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  17. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Кај мене исто правеше, тоа е во развојна фаза влегува. Тргни и ја градата кога ќе се трга доволно и е. Анимирај ја. Кога ќе изгладне ќе цица исто како и претходно.

Фазата на тргање од цицка траеше околу месец дена, некогаш и нервозно е али не се плашете јадена е :)

На paleska3, Ringishpil_, Milaаа991 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Значи ги обожавам чувчиња мали најслатки, шефчиња наши :inlove:
    И на бањање почна да менува сака да се бања го крева главчето да види кој ја бања :rofl: штом осети дека не е во вода почнува да плаче па почнуваме да играме :dance: пееме :lol: еден држи друг облекува па паузи се прават, да не види некој :rofl: сами си се смееме со мм :rofl: или сака уште да се бања или недава да се облекува и недава никој рацете да и ги фаќа. Важно 5мин се бањаме а пола саат се облекуваме таа хепи а ние без душа, абе шефчиња :D 8)

На paleska3, Ringishpil_, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Хахаха и ние играме и тропаме на облекување. Стварно е смешно да не гледа некој од страна ќе рече овие ли беа за вака. Најчесто ситното го играме оти вика како будала, многу е гласна.

Прво ни беше стрес сега од кога ја научивме дека уствари она вришти како рака да си и скршил, а ти сакаш да ја облечеш паѓаме од смеа. Секоја вечер имаме различен настап да не и здосадиме.

На Dina911, Ladyyyy567*, paleska3 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    Ne e gladno Bony barem moevo posle toa povraka duri i prejadeno e ama ete toa im e bezbedna zona da mozat cel den ke se na cice

На Ringishpil_ и ***Bony*** им се допаѓа ова.