Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Ние за во ист кош заедно.Со ова шмукањето веќе неможам да препознаам кога е гладен кога не.Претходно кога беше гладен само,а сега постојано па неможе нон стоп да е гладен.

Околу бањањето уште сака да се бања дури се смее,убаво му е ,ама истовремено бањаме, пееме,ѕенѕаме се правиме само да не плаче,ние сме за смеа ако не гледа некој од страна :D

На Meckicja, ***Bony***, FreeMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. pa_stel

pa_stel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    26
    Значи и ние сме исти, како во стрес, што е можно побрзо да се облече, што не правиме за да не плаче ич не ја оставаме да заплаче. Е сега ме интересира, му давав млеко по 30мл. Сега зголемив на 40 и да чукнам во дрво нема да повраќа. Меѓутоа она сака уште и незнам да не ја изгладувам, а на цице по малку цица и се изморува со шишенце полесно и е. Исто ме интересира пред да се измочка плаче, дали ја боли незнам. Утре сме на педијатар па ќе видиме што ќе ни кажат. Првиот пат од пуштање од болница и наредните 7 дена ни намали на тежина, зошто ни кажаа само на цице ама сега сме на дохрана се надевам има качено се е добро си јаде си кака.

3. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Порано се чудев кога ќе речеа кој го бања, како го бањате, цело време велев па за едно бебе ли е толку проблем (тоа кога уште немав бебе јас). Сега гледам што била работата, па ние цел театар правиме додека се бања :D. После тоа сме претепани како којзнае што да сме правеле со сопругот (facepalm)

На Milaаа991, Ringishpil_, ***Bony*** и 2 други им се допаѓа ова.
  4. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.304
    Допаѓања:
    12.943
    Оф бе маки. Мојава ужива во бањање, ама после тоа е хорор. Вришти, помодрува, сака уште госпоѓицата. И ние се правиме будали, пееме, се вртиме, маж ми и тропа со едни пискави играчки, абе уши ми пара.
    Јас ќе полудам овие неколку дена. Беба почна да ми цица по буквално 3 минути и со вриштење се трга. Гледав на саат и точно 3 минути се. Не знам што и е. После доење се одмолзувам и гледам дека уште млеко има, а кога убаво ќе се нацица не можам ни 10 мл да извадам. Прстите ги шмука веќе неколку недели, последниве 10 дена многу густи лиги и течат. Се надевам нема сега заби да и излегуваат неполни 3 месеци е.
    Ќе ми се врати ли цицачот мој? Се надевам дека е само фаза.

На Ringishpil_, ***Bony*** и FreeMind им се допаѓа ова.
  5. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Нормално е да намали од родилната тежина неколку грама првите денови.Околу цицањето малечко е уште се изморува неможе толку многу да исцица, и кај мене на почетокот не цицаше многу па се измолзував и му давав во шишенце, така му е полесно не мора да влечи многу.
    Околу количината незнам точно со Ад колку треба веројатно пишува спрема неделите колку треба или прашај педијатар најсигурно.
    А зошто ако имаш млеко му даваш адаптирано?

На Ladyyyy567* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас мачкам бекутан млеко за тело, се погоди супер

7. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Мене ми е најубаво нешто бањањето на бебе, најчесто мм го бања а јас го облекувам:D

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    1.723
    Скок во развој, ќе се врати цицалчето.Мојата беше иста.Траеше околу една недела и тогаш почнав да и давам пред да огладне, точно на 2 часа.Ако беше малку гладна,со вриштење едвај почнуваше да цица.И точно 3-4 минути ќе изголта со големи голтки и престанува.Еден ден ја оставив цел ден на града,цица па спие па пак цица итн.И потоа се врати.Скокот е таков.Тој во 3ти и овој сега во 6ти ги запамтив.Другите не толку.
    П.С. Нема врска со заби, почнува орална фаза кога со устата испитуваат што ќе им се најде во рака, а пред се раката.

На thinkerbell, Milaаа991, FreeMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Ние сме со опструкција.

10. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Оти, што се деси?

Кај мене денес не е расположена ич. Плачлива, уплашена само во раце.

Има некоја фаза во која се плашат?

11. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    И син ми навечер како да се плаши во спиење, но и стомачето го боли. Се намачивме со тој стомак. Решив да не давам пробиотик и ќе паузираме со пробување вкусови. Се изнамачи, вришти и само прди и ги тегне нозете. Се буди постојано плачејќи ноќе. Да видиме дали вака ќе се оправиме. Нема што се не пробавме, од стомачето ден не сме биле раат. Коликите ги пребродивме, сега продолжуваме со обични грчеви. Дали некогаш ќе имам и јас бебе што не го боли стомаче и ќе си спие нормално ноќе?
    Ако му е подобро, ќе продолжиме подоцна со вкусови,а може и не е до тоа. Многу мајки почнаа со вкусови па не се жалат, а ние се тоа па тоа.

На Dina911 и FreeMind им се допаѓа ова.
  12. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163

13. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Вчера сабајле почна да кашла. За некои си 5часа и се влоши, опструкција,темперстура, кивање, кашлање. Денес кашла у велико, незнам како да и помогнам.
    Сношти олесни малку од кортико инјекција, мораше. Денес сме со сируп и инхалации.
    Секој совет ми е добредојден...

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Инхалации со кортико правиш?

15. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Физиолошки, вентолин и пулмокорд.

16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Душа мала.
    Што ти рекоа вирусно ли е?

17. pa_stel

pa_stel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    26
    А колкаво е бебчето? И моево беше на сирупче 7 дена, сега знае да кива ама не толку често, и знае да кашла исто не толку често, му ставав физиолошки капки марисол ама мислев дека нема потреба од нив со чепкалка за уши. На почеток икаше неколку пати на ден сега по еднаш.

18. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    За некој ден правиме 4месеци.
    До сега ниту со носе сме немале проблеми. Ова наеднаш како некој ураган... Сега од инхалацијата е разреден мукусот и хрче, убаво би било сега да искашла...
    Денес сака да јаде, инаку одбиваше млеко.
    Алтернативна медицина, совети споделете...

Патем во аптека гледав вакви и Мукоплант за масирање нс база на еукалиптус. Искуство да имате случајно?

Прикачени фајлови:

19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Нека ни оздрави побрзо куклето.
    Моево беше ептен настинато и јас го начкав со фитобалм.

20. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Нека оздравува моник..
    Ма почнаа интеркосталните простори да и се вовлекуваат, да употребува и абдоминална мускулатура. И на предавања/вежби трубеа дека неколку часови се во прашање, така излезе. За кратко време се влоши се.