Никако еукалиптус за толку мало бебе. Види Експулмо ама мислам дека и тој не е за толку мало бебе. Нема да ти искашлува, мало е ептен, само на стомаче легни и тапкај по грпче, ќе се одлепи. Тапкаш со рака подвиткана, како купола да ти е раката, ќе се среди.
Fitobalm gel – prirodni balzam gel koristi se kao sredstvo za olakšavanje tegoba (otežanog disanja) kod dece već od prvih dana života. Nanet u tankom sloju na grudi, leđa i pod nosić deteta isparava pod uticajem telesne temperature, inhalira se i na taj način otvara gornje disajne puteve i olakšava disanje.
И јас го мачкав бебо мој со Фитобалм кога му беше фатен гласот, по препорака на педијатарот. Тогаш имаше околу 3 месеци ми се чини. Баш ми нагласи таа дека за толку мало бебе само Фитобалм, ништо друго.
Јас зборев погоре за Мукоплантот, на него пишува од 3г или 2ипол. Експулмо или Павле се за од прв ден исто, сега проверив, тие се на база на камфор. Види на каква база се овие, битно е стварно. Еукалиптусот кај помали деца се таложи на бели дробови од вдишување. Така ми кажал доктор мене и така терам, и јас прашував за Мукоплантот кога прв пат имаше опструкции синко.
Nas samo bronles ni pomogna nisto drugo sekako po preporaka na pedijatarot i ete dva meseci maka si nemame od kaslicata se pomina
Денес ќе ја носам пак на педијатар (болнички) да видиме што ќе каже. Жалче, сака да ја лижи инхалацијата.
Мајки здраво, малиот ми беше на антибиотик до вчера, настинат беше. Од кога можам да продолжам со внесување пак на нови вкусови, уште малку 6 месеци ке полни
Здраво мајки! Синчето за 1 недела прави 3мес. На ексклузивно доење е, убаво напредува, роден е 3400, на 2 мес имаше 6кг. До сега сме немале никаков проблем. Но вчера и денес е многу кенкав, нервозен...дури не ни цица убаво. Она што ме загрижува е што после доење повраќа во млаз, мислам дека се што цицал повраќа до сега се случуваше само да бљуцне по малку, што е и нормално, но ова е многу. Пелени полни, ноќе спие како и до сега без никаква промена. Дали имате некое слично искуство?
Мислам дека минувате низ скокот во развој кога малку забушаваат со цицање. Ако редовно полни пелени и и нема никакви други промени, бљуцкањето не е страшно. Проблем е ако почне да стагнира во тежина, или да слабее и да има суви пелени. Ќе помине и ова.
Здраво мајки. На мојата малечка пред извесно време почна над уста да и излеваат брунчиња кои на моменти беа проследени со црвенило. Двајца педијатри кажаа дека не е ништо и дека тоа резултат на нежна кожа. Но не помина туку брунчиња се проширија и во пределот на брадата и десно од усната. Дали некој се соочил со вакво нешто да ми каже дали сте превземале нешто.
Со оралната фаза ставаше се во уста, па почна да е вака. После дојдоа заби и рацете дури и во спиење му се во уста. Цело време е нафрлан и црвен околу устето и брадата. Јекодерм го смирува.
Сакам да почнеме со вода или чајче, чим направиме 5 месеци. Што е подобро по вас, и кои чајчиња бебешки се без шеќери?