И јас имам забележано дека кога е до мене како ќе ја оставам така станува.А кога спие во креветчето ја држам за рака Ако има некоја мајка идеа како чекаме да не просветли
А баш сакав да те прашам дали ја оставаш да спие во собата што и ја уреди? Инаку ние се навикнаме да спие во креветче, на почеток и по пет пати се презаспивавме и враќавме назад, но сега си спие во креветче до нас. @Nenna97 мислам нашите се иста возраст, мојата почна да спие по повеќе часа но секој ден различно, некој ден 3 часа, некој ден 5 а знае и како минатата ноќ да изненади со 6 часа наеднаш, тоа е максимумот. Нема ред сеуште и незнам кога би се воспоставил. До постарите, кога започнаа да имаат вашите рутина секој ден иста?
Кај нас полошо е како што фатиме, до 4 месеци по 2 сати врзуваше, некогаш 3,4 но од 4 месеци навака по 1 сат некогаш и на пола сат станува, катастрофа сме, сега забите го мачат и плачи. Иначе 6 месеци уште некој ден Иначе ние спиеме на спална сите и супер ни е
На почеток само првите три дена додека да се опоравам спиеше со нас а потоа почнав да ја ставам во креветче и таму си спиеше и преку ден и преку ноќ но од 8 до 10от имавме проблем поради кој многу се поврзавме и од тогаш па до ден денес неможам да не ја гледам до мене, сакам кога ке отворам очи да ја видам, да ја осетам како дише, како се прозева како се истегнува и така си остана до нас здравје нека порасне малку може ке пробам пак но искрено не би ја оставила сама, само да почне да се гушка постојано ке се гушкаме
Вчера беше и кај мене така а и денес ми е поспана цел ден се надевам ке поспие пак за да одморам малку и јас
Малата се врати на цицање, освен некогаш (изгледа кога не и се јаде) ќе вресне ќе се побуни на града. Сега едната града ме боли страшно (ареолата, коренот на брадавката) изгледа со непцата што гризе. Ама ќутам,само да цица.. Од ден на ден се повеќе менува, многу ми е интересна со очите се прати.. Ја купив Софка големата,иако ја сакав малата ради рачките.. ама па оваа свири. Уште од старт фаќа нозе и одма во уста, нели треба да се проба де... Не најдов сет од две и три работи од Софка.
Денес кога бевме на контрола баш прашав и ми рекоа што си ја зема потребната количина преку ден и си качува на тежина нормално не е проблем ако спие. Вие добри сте со тежина?
Dojdea patronaznite sestri deneska ja videa frontelata ok e kazaa kazaa i da pocneme da davame kasi sto i pravime od negde pet i pol meseci kazaa oti uste malku gotova e za lazenje oti sme 6 meseci plus za dubak kazaa od osum meseci mozeme da ja stavame po deset minuti dnevno
Како да знам дека испила капки?? Лежам и ја глеам, се мислам и стојат во уста и ќе се задави...Симетикон капки против грчеви.... Кој е најефикасен начин дека стварно ги голтнала?
Алал да ви е што ви спијат малите по цела ноќ. А вас @lackygirl и @FreeMind јака ви душа штом стануваат толку често, незнам како функционирате. Кај мене е друг проблемот, кога станува навечер за цицање нема шанси да јаде и презаспие одма, мора да си поигра малку па да се успиваме и минат два часа. @LoveHope браво за вас, како е малата, подобра ли е? @Emma2 јас и давам само биогаја и почнав со лажиче бидејќи така од шише кога и капев, пола одеа надвор.
Да да со силиконско лажиче им давам... ама се мислам на мајками и маж ми најдобро им успева, ја само се туфкам дали праам ко шо треба..
Подобри сме мајка, редовни сме дома со терапија, ја следам редовно ја слушам со стетоскоп, уште не е чиста ама не е како што беше. Лаки и фри, пратете ги кај свеки, ќе ви спијат повеќе. Мојата ужива да спие со неа, мајка крава ја будат за јадење само. (деновиве ова да не ја настинам). Фри, кога спие со мене на спална грб ме боли кога 5мин цица а не па на града обвиснати. Барај си промена жено, ТИ треба да ја гледаш малата, чувај грбот ќе ти треба. Пиши ни со цуцлата што направивте. @FreeMind
Пишува дека треба после оброк да се даваат пробав со млекце ама дека веќе јадена па одбива.. ништо, тоа е, ги голтна ваљда.. ако не не и давам веќе, препуштам на професионалци
Јас после давање на капки за грчеви и апчиња за фонтанелата давам обавезно малце вода, флаширана вода плус ја превривам.
Ние прва контрола ја имавме крајот на април, сега здравје за скоро сме пак на контрола, да си расте бебчо, незнам колку сега има качено ама гледам по алиштата и многу повеќе тежи.