Хехе свеки нема млекце а и работи во 3 смени и ич нема време за да го чува малиот, ама ручек таа прави и тоа е помош воглавно сум јас со него цел ден и цела ноќ, но имам помош од мм исто и свекор ми го чува по пола саат 2 пати во денот колку да одам до ВЦ бидејќи и тоа е проблем немаме на нашиот спрат ВЦ морам да слегувам долу и неможам ич сам да го оставам..а без спиење е многу тешко, више пукнав И пак не спиеше и пак стануваше со плачење
А водата кој ти ја препорача да му ја даваш? @LoveHope ќе мине, ќе биде подобра. Чим е кај свеки немаш гајле после свеки јас го оздравев детево да не бев јас, снаава @lackygirl јас бројам трета ноќ без сон. Значи буквално синоќа беше како под адреналински шок. Значи тоа претање нозе и раце со саати. Јас се уморив гледајќи ја она мака нема игра цела. Видов не видов 4.50 станав се разбудив по дома оти не е фер само јас да станам и денот почна. Госпоѓа стана си се прошета си поигра и кај 6 си легна. Дури цели 20 минути поспа. И сега пак легна и јас да одморам до неа оти ако станам веднаш се буди. Влезена е во фаза на слип рестрикшн и ја мине последната недела од развојот во 4ти месец. Засега со брзо темпо низ дома, земав дополнително железо за крвта ( се препорачува при голем умор ) и д витамин од 1000ка. Се држам добро е. Следна недела иде помош од физичка сила па ќе биде подобро. Гледај го ова и запомни после 6 месец уште толку намалуваат спиење. Јас и ти го однесовме од екипата до шести месец, а после шести ако намали уште толку навечер во спиење си купувам комплет со инфузија и држач и така ќе си шетам 3-6 months: what to expect from baby sleep At this age, babies need 15-16 hours of sleep every 24 hours. Babies might start moving towards a pattern of 2-3 daytime sleeps of up to two hours each. And night-time sleeps get longer at this age. For example, your baby might be having a long sleep of six hours at night by the time she’s six months old. But you can expect that your baby will still wake at least once each night.
И ние се држиме за раче, иначе имам лесен сон и по дишењето го осеќам дали спие или е буден ама се почесто сака да спиеме лице во лице и нема мрдање
Хаха, исто значи како јас да се читам. Сака да и дишам буквално во лице кога спие до мене. А кога е во креветчето се држеме за раче. Но тоа што ме загрижува е што вчера се преврти во сон на меше јас ја осетив и ја легнав до мене.
Пијам Магнезиум и пренатални витамини ама ништо не помага е па поќе од олку неможи да не спија така да спремни сме за после 6 месеци кои ги стартуваме со полна пареа од понеделник
Aman be tolku li ne spijat vasite bebinja moeto bebce vcera vo tri sabajle zaspa I spiese do deset saatot sabajle
Бебе треба да заспива најкасно до 10, во 3 бебе не е наспано, спиело помалку од 8 саата, сонот на 6м бебиња во текот на 24 часа за нормален раст и развој треба да трае од 12-16ч на ден. Така да ни твоето не е за фалење мајка.
Се супер, ама твоето не е во ред, бебе треба во 8 да го избањаш, во 9 да е во кревет. Во 3 не е прифатливо толку мало бебе да е будно. 7 саата ноќно спиење, па на возрасен му е малку не па на дете. А твоето дете запива и спие цела ноќ бидејќи му даваш ноќни каши иако не му е сега време за тоа.
Терај како мислиш, не е нормално бебе на 5-6м да има вечера. Вечера последно се воведува, бар да има бебе 7м, ти брзаш за се. Да не биде дека те карам, твое дете твое право. Ти очигледно имаш некои педијатри кои не читаат многу многу препораки на сзо.
Јас на моето бебе и воспоставив ред, накај 7-8 зависи кога како се бања, пие млеко и спие до 10-11, зависи кога сум и го дала последниот оброк, се буди пак млеко спремено, и спие до 7-8 сабајле. @FreeMind мојата е на ад, на почетокот и дававме хипп чај, а сега вода, не којзнае колку по 10-20гр на ден.
Јас сега направив една беља, значи мама ќе ме остави дома со бебе 2 саати, и мора да се деси нешто. Земав да ја пресоблечам, ама јас смотана не видов дека од позади на блузата имало копчиња, и блузата и заглави на чело, и јас право црната хроника ја отклучувам на најјако, фонтанелата немој да не се затвори, белек на чело да не и остане иако црвено и беше ама одма и помина. Ништо нема да и е нели? Не ни заплача.