Да,после оброк и треба, не чини на гладно. Ама за пола саат дека ќе е заспана ептен ми е жал да ја будам
Од четири месеци. Ти можеш ако ти е големо бебе и сега да го ставаш по малку на ден, колку да се навикне.
Не да ја будиш. Подотвори го устето, капни капка, почекај да се упие. После пак, колку што треба капки. Друг начин и мене не ми текнува.
Нас на прегледот на три месеци ни одобрија, но со лицето на кај родителот, а од четири месеци и да гледа на напред.
Мене ортопедот ми одобри на 3 месеца, свртено накај мене, во кратки интервали. После 4 месеца може и до 2 часа. Иначе има посебни кенгури за новородени, а овие обичните мислам дека се од околу 5 кила па нагоре. После посетата кај ортопедот пробав да ја ставам, пливаше во кенгурот. Ја ставав со кебенце замотана во кенгурот по 5 минути само. Шетање во кенгур по неколку часа почнавме на околу 4 месеца и некој ден, сега со скоро 5 месеца и 6ипол кила ја свртев да гледа напред.
Мојот е ерго од 0+. Секако лага во реалност. Бебето едноставно пропаѓаше со главата доле. Јас од 4+ по половина час ја шетам надвор со лице кон околина. Иако препораките се десет минути на ден зошто премногу слики и звуци може да ја надразнат и потоа да плаче. Е сега мака мачам со инсекти и мушички па и мафтам со рацете пред фаца да не голтне некоја. Немам седнато да изгуглам како тоа го решаваат луѓето.
@lackygirl @hello-kitty.90 ми истече времњто да едитирам во претходен пост. Абе спиев еј! Три саати спиев врзани до 12, а стануваше на два потоа. Ова не и се десило оддамна. Оставив отворен прозор цела ноќ скроз ладно во соба и само на чаршав нели и боди на кратки. Претходно бањање на терме и таму спиеше, шетање со кенгур пола саат надвор пред спиење да гледа наоколу и во кревет вртење на страна и на стомак пред заспивање пола саат. И веднаш заспа. Изгледа имам хиперактивно дете тешко мене понатаму.
Добро утро убав ден, убав викенд на сите Ние станавме доста беше спиење, вечерта беше мирна легнавме во 22ч а стана само еднаш во 5ч малку одмор и за нас Кажете ми вратчето и е постојано црвенко на преклопените места незнам како да и го средам ако и ставам кремичка и се собира бело како го решавате овој проблем вие?
Јас со памукче и физиолошки раствор го пребришувам секој ден зашто се поти дури го држиме и кога цица. Поминувам и околу вратчето со тоа
Ставам бебешка пудра после бањање. Или земи некое кремче со цинк. Една кесичка на ден во шише млеко . Да не е топло многу.
Браво ајде така да продолжите, јас морам да раскажам како поминавме сношти. Цел ден вчера беше надвор во двор и плус шетање спиење цел ден само 2 сати, еднаш од 12 и пол до 2 и после од 4 до 4 ипол. После кај 6,7 му се спиеше но никако не се предаде не заспа и сега си реков вечер ќе спие Заспа од 8 до 10 и си стана наспан, мама и тато папсани, цел ден вчера работев, торта правев на мм му е денес роденден повелете на торта и од 10 до 2 си игравме си гледавме цртани ма никако нејкеше да заспие ова вака прв пат се случува, новина, е после од 2 и пол до 6 спиеше, стана во 6 цицаше и до 8 спиеше. Јас правев покриј го со пелена, тргни ја пелената и денес не знам кај се наоѓам, а ќе имаме и гости малку тоа е..имајте убав ден. @***Bony*** пудра во прав, на моето мн му беше црвено и прво со Скендер мевлем го излечиме само со 1 мачкање и продолживме со пудра косили
кога треба да се носи на ортопед втора контрола ? јас закажав вторник ама бебето нема 5 месеци да не е рано?
Ние бевме на 2 месеци прва контрола, ортопер ни кажа наредна контрола за 3 месеци,значи кога ќе наполни 5. И ние деновиве ќе одиме.
Само да ве поздравам одамна ме нема, искрено го избегнував телефонот почнав да се чуствувам зависна од него и од форумот. Малата сосема се одби од града сега е само на ад ама манекенка да буде ни тоа не го пие, треба да пие 180мл таа пие 90мл и тоа на повеќе од 3 часа. Докторот вика нема мака такво си е детето и ме советуваше да пробувам по помалку почесто односно 60мл на час и половина, ама и тоа никако не бива правам и фрлам не сака па продолжив по старо. Кашичката си ја јаде без проблем па барем за тоа не се нервирам веќе еден оброк има. Средина на месецов сме на контрола, крвна слика и вакцина, втората треба да ја прими веќе ја доцниме многу. Утре пола година љубов, маза е само се гали и смее на глас, гуга, а најголема среќа се бато, топење.. Сега конечно стопли времето па се помалку сме дома, неможам да дочекам да почнеме со плажирање.