Ние бевме на 3м и ни кажаа дека веќе е касно да се носи широк повој, а и веќе бил почнат процесот на формирање на јадрата.
Здраво женски, Бебо мој мака мачи со спиењето деновиве, веројатно од жешкото е. Плус веќе е и во 5 скок. Во станот преку ден темп достигнува до 27 степени, пошто едната страна е на исток, другата на запад и кога да видиш цел ден не пече од сите страни. Денес ја пуштивме и климата на неколку пати, да се разлади малку. И џабе, за 15 мин пак е жешко. А бебо е разголен скроз, и само два пати по 15мин спиеше. Навечер станува почесто за доење. Вашите бебиња почнаа ли да пијат вода? Прашувам за генерацијата моето никако не сака да фати од шишето, ниту од лажичка да голтне.
@happygirl баш ја отворив темава да прашам за вода. Стварно нагло се стопли и мислам време да почне да пие и водичка, особено после оброк. Од шише не ја сака. Млеко пие од шише без проблем ама вода никако. Се мислев да земам чаша со клунче (мислам дека вака се вика), ако најдам некое гумено и помеко, со пластично не очекувам резултат.
Значи јадам јаболко во моментов и читајќи те се задавив! Не го облекувај на 27 степени. Само памперс и боди на кратки. Плус машките се потат повеќе сигурно го претоплуваш затоа не спие. Навечер отвори и прозор и само со тенок чаршав покриј го цела ноќ. Верувај нема да му е ладно.
Едно просто прашање за тие што се измолзуваат на 7 недели колку мл одприлика ви пиеја? Немам пумпа па со рака денес 50мл успеав да измолзам,утре треба да го оставам на некое време па да не му се дава ад
Мојава пиела околу 100мл, баш проверив во апликацијата што ја користам (се ми е запишано од раѓање). На полни 7 недели и некој ден, 2 дена по ред сум дала шише со измолзено млеко, испила 100мл двата пати.
Со жешково во мисла се ставив. Завчера на преглед Фидановски вика нема никаква потреба од други течности освен доењето. Потврди дека сите чајчиња имаат шеќери, па таа опција ја отпишав. Сакав водичка да му давам по малку, рече дека млекото му е доволно, а два дена по ред на невремево е цуцул испотен, главата му се нема исушено, а цица на 3ипол саати. Вие што давате водичка, по колку давате ( на 4-5месеци, со тоа што немаме дохрана уште почнато )? Советуваше ако ептен сакам, може 5зрна ким во 100гр. вода и така да му давам.. па од утре ќе пробаме. За дохрана ми рече да почнеме со компир, па третиот ден да додадеме морков, па шестиот ден тиквичка и на крај карфиол. Па комбинации од овие зеленчуци ( секој ден по плус две лажички ) и така до следна контрола, па после најверојатно и овошје. Ама ќе почнам со се ова на 5ипол месеци, по одморите. Сега за сега секако напредува супер, 1100гр. за еден месец. Од денес и третиот дел од количката го активиравме, тој за седење, па прв пат царов раат шеташе во количка, разгледуваше, преташе, пресреќен. Заби + 40степени било една од полошите комбинации. Со лесно на горештиниве и убава недела од утре.
На 3 недели ми мереја подој во советувалиште и испи околу 100 мл. После имаше периоди со грчеви и едвај 50 пиеше. Зависи и се е индивидуално и варира од ден во ден.
Не е облечен, освен боди на кратки, ништо друго не носи. Прозорот е цело време отворен навечер, така спиеме и едвај до 26 ќе се спушти темп. Покриен е само со тенок чаршав. И утоп му се прави главата.
Пак му е топло, доле е спарно времето мора клима да врти. Пушти ја и вие спијте во друга соба со отворена врата. @Nalla го седнуваш скроз на 90? Или малку подлегнато? Од кога ги потпиравте со перници? Многу сака да седи и се крева на раце до седечка и во количка се исправа цело време али сеуште е далеку од сама да седи.
Jas vcera mnogu se iznervirav znaci epten sestra mi mi gi donese dubakot sto go kupija za najmaloto I dete deset meseci e pogolemo od moeto bebce bez da mi kaze oti ke go donesat da smislam mesto kaj ke go stavam oti rano e uste za dubak malo e bebeto uste 6 plus sme a vo dubak pantronaznata sestra nekni kaza oti vo dubak ke moze da go stavam od osum meseci natamu a da napomenam I ne I go ni barav prethodno dubakot a sto ne mi se dopaga oti e sina boja za masko toa e plus A za caevite pantronaznata sestra rece da go razreduvam so sto e mozno poveke voda Kakvo e toa merenje podoj jas prv pat slusam zatoa