I da ne dobijat castenje iskreno zverovi se oset nemaat jas kade sto se porodiv vo bolnicata mi go donesoa bebeto jas nemav mleko i ne mozev mn da se dvizam prvite denovi znaete tie so carski i ako ne ostavev bebe da odam da baram nekoja sestra da mi dade mleko za bebeto sama nemase sansa da dojde pa na vecer bese horor film ne mi ostavaa sise demek kao ne si iskusna ke go zadavis ( svasta) i im vikav pa sto da mu pravam cela vecer i edna sestra mi odgovori " izbori se nekako" jas jadna prv pat bebence u race fakam toa placi gladno go mestam na cice toa vleci trga dzabe nemav mleko tie ne stanuvaat spijat gajle nemaat pa 2 nedeli mi trebaa doma so apcinja za smiruvanje za da se oporavam od stresot...... izvinete na dolgiot post sakam da kazam kako sto ve sovetuvale pogore vikajte po sestrite i ne trpete ni minuta ke pominat tie nekolku denovi i odma se vlaga vo sema i se ama zasto pa da se trpi poradi gospogjite sestri
Lele ova kako jas da sum go pisuvala isto e i vo strumica taa smena na koja sestra mi im dade mito bebeto mi go zemaa do niv da spie tamu I mleko mu davaa I se a na taa smena sto ne im dadovme pari jas licno na nikoj ne dadev pari leleee nemase koj mleko da mu dade na bebeto se odra placejki toj den I pobarav na svoja odgovornost da si odam predvreme oti bolnicata mi e na 5 min I oti nepodnoslivi Bea tie sestrite
Зошто не е добро бебето да спие на стомак? Моево преку ден заспива кај нас на гради и како што му го топлиме стомачето му доаѓа убаво и си спие. Само што ќе го оставам во креветот се буди за 1 минута. Еднаш не можев да го ставам во неговото и го ставив до мене на спална и на стомак. Спиеше 1 час. Ама не можам да најдам зошто така не се оставаат.
Може да се задуши оти уште не може да ја врти главата, па ако случајно дојде со носето и устата на душекот, нема да може да се сврти.
Моево е 6 месеци и ако е на стомак главата ја нурка долу, со носот баш затнат, јас го вртам на страна тој пак со носот се пика во душекот, дури е помало како ќе го наместиш така ќе си стои, ама после мрда
И кај нас во Куманово уште веднаш ти го даваат бебето и се сама правиш. Ќе ти покажат ако сакаат или ако имаш врски. Сметам дека е подобро сама да си правиш сама,ама првин треба да ти покажат. Ако не сакаат тие,прашај ги другите со кои делиш соба,некоја сигурно знае. Ние бевме мешано Македонки и Албанки па си помагавме. За бањање и мене не ми покажаа иако имав познати сестри, бидејќи ги водеа за бањање бебињата. Пелени сами мењавме, сами ги повивавме со пелена,сами меревме температура. Ептен ако заглавевме некаде, не оправаа. За цицање,нека е постојано на града и ставај му ја целата ареола во устата,не само брадавката,сигурно затоа те разранува. Бидејќи виделе дека имаш млеко затоа не му даваат со шприц,бидејќи нема потреба. Како што ти кажаа другите, замоли ги културно,не верувам дека не би ти покажале,ако прашаш. И жива и здрава нека е ќеркичката.
Цицаат ли палец вашите? Мојава веќе некое време ги цица сите прсти, ама последниве 2 недели доста поинтензивно го цица палецот. Претходно беше само ако е гладна, сега и ако е вознемирена, поспана, или едноставно и е досадно. Рано е, ама најгадна навика е тоа цицање палец. Цуцла не планирав да давам, ама дефинитивно ми е помало зло од палецов. Инаку 3 месеци е.
Ќе се унапреди за еден месец, од палец цела рака ќе ја цица сите прсти нон стоп во уста. Потоа било што да дофати става во уста, а најново така и седи со јазикот надвор за било што да допре.
Знам дека е рефлекс, ама е доста интензивно. Страв ми е да не премине тој рефлекс во навика. И твојата го цицаше? Онака баш на секое?
Го цица само за спиење. Порано фаќаше и цуцла, сега ја плука и ги цица палецот. Како стоматолог многу добро ги знам сите негативни последици, ама во таа фаза се каде устата им е единствен начин да си ја запознаваат околината. Ако не се одвикне самата додека не никнат заби, ќе бараме чаре. За сега е премала за да можам било што да направам. 5 месеца ќе полни за некој ден.
Уште ги цица интензивно и црвени траги си остава. Сега е оралната фаза и така се развива. Потоа ќе ја мислиме за одвикнување.
Mojata kerkicka 6 meseci e i uste cica palec a cucla ne fati vikaat oti Taka ke e dodeka ne i izlezat zabi
Ооооо на глас фино се изнасмеав,да си жива. Се замислив оптегната на плажа,прв пат на barbie ќе личам
Многу е интересна двете раце ко ќе ги збута во уста и дури кима со главата како да јаде Софка омилена сега за сега, се е во уста. Тоа, облачето, од апликацијата не фати веќе. Ич не е умна, кенкава, се правиш да и угодиш и пак си вреска. Промени куп. Што да очекувам во торнадото? Генерацијо, како минувате? @Vennera.aa како сте вие? Што направивте со цицањето?
Malata se smiri i spadna temp dobra e sega ama.vecerva imave uzasna nok sega i meriv imase pod raka 35.1
Батали малата сосема града на ад е сега, на раб на нервен слом бев, вака се помирив сега се прибрав и фатив и ред, се смири и таа.
Подобро да бидиш и ти смирена и дете најадено. Пак не спиеше, само ќе се разбуди и ќе почне да вреска како некој да ја коле. Ставам цуцла се смирува. Ме плаши.