@paleska3 тоа е тоа.. Не поминуваат затоа што е континуирано топло. Кај моето на лицето му се јавуваат и исчезнуваат како што заспива со лиценцето на мене. Ама на телото не поминуваат затоа што е облечено и нон стоп топло
Ох а тек почна жешкото, цело лето е пред нас. Во врска со релаксаторите, бебка кај мене обожава да си седе во него преку ден, таму и заспива. Седењето во релаксатор ми помага да завршам нешто низ дома а да не ја мислам дека ќе падне.
Јас сум презадоволна од релаксаторот, нашиот е на вибрација на делот каде што и се нозете, плус музика има и нишање на 5 опции, исто има и времетраење на нишање од 30мин до 1 час. Многу ми помогна, бебка по цело време е во него.
Ние го имавме истиот проблем и постојано го напоменував на педијатрите но никој не обрна внимание, после 3 месец се изгуби.
Mamicki bebcevo mi e 3 meseci pocna nekako da mi podkasluva deneska do sega kaslal ako mu zaletni mlekce ama sega od nisto kasla i toa se zakasluva bas...... Ponedenik obavezno go nosam na maticen ne sakam da panicam da go nosam na odelenie denes ima bolni decinja da ne go prefati ama neznam dali da panicam ili da pocekam imate nekoja vakvo iskustvo
Моето е крстено, па не спие. Немајте гајле не ќе да е до тоа. На моето ми рекоа не му се вадени клинови/ влакна па затоа е плачлив и го болеше мешето,а и ги трие стапалцата едно од друго. Може ова е проблемот и кај вас Трк кај некоја баба,можеби тоа е чарето
Оваа алтернативна медицина некогаш навистина ме расположува. Особено ми влече насмевка оној занес дека ете таму некоја баба бае и лекува Бае.
Абе и клинови вади. Влакна ли што и да се. Сега ми се враќа филм коа ми викаа да не плаче од влакна, јас ја проверував да не случајно мое влакно и се умотало да и смета. И уште не научившто се клинови.
Дали вашите бебиња се плашат? Мојава како многу да се плаши, ајде тоа што скока на секој јак и неочекиван звук го карактеризирам како рефлекс, но знае да срипа и заплачи ако и се појавам наеднаш пред очи и и речам гласно та. Кога ја држам високо и ако ја лулам надолу посилно ги стега рачињата и прави уплашена фацка. Вчера сопругот ми викна од друга соба и јас ја држев и му подвикнав на посилен тон да ме слушне и бебе почна да плаче. Дали и вашите се вака?
Циркуси. Ти реков и порано едноставно некои луѓе во се веруваат. Сигурно им е полесен животот отколку мене. Бам едно килибарно герданче и решаваш заби. Бабата вади клин, му бае од урок и грчеви бебе мака нема до три години. После на тријач се префрлаш и така.
Мојава беше таква до кај 3ипол-4 месеца. Јас сметав е нормално да се плашат кога се помали. Сега ужива да и правам "ѕе", да ја дигам високо, наместо уплашена фацка ми се кикоти.
Скок во развој симптоми или што е Околу цицањето:се тегни лево десно,наназад,ќе ми ја откине,држ недај сме, воедно му се цица и не, максимум цицање 5 мин,после плачки,пелени битно полни Кенкавост:сакаме почесто во раце, никако во седечка позиција Зголемена будност:веќе незнам дали дреми или спие Е сега како се рачуна скоков?Од термин на породување или датум на раѓање? Тој е роден 38ма недела Инаку е 10та недела сега @paleska3 исто и мојот се плаши,сметам дека е нормално донекаде
Дали ви се случува сега на топлото да ви јадат малку помалку? Овие 2-3 дена ми остава во шишето, не го пие до крај секогаш. Давам плус и кашичка. 5+ сме.
Моето цица и веќе приметив дека едвај една града ќе исцица а порано регуларно двете. Ме загрижи и синоќа не беше воопшто мочкан од 9 до 2 по полноќ.
Не знам дали е од топло овде е над 20 степени до 25 исто намали со јадење многу преку ден. Сега цица на 4 саати. И тоа многу малку. Градиве ми се преполни. И после сите овие плачки деновиве малава почна да си седи. Ја потпирам од страните и седи и си гледа цртани. Сега во раце не сака. Лудница менување )
Денес полни 5 месеци. Волку лоша ноќ до сега не сме имале. Бидејќи малово научило да се преврти на стомак, а не знае назад. До сега не видов скокови, секогаш кога ќе воведев рутина фаќаше ред за 2-3 дена, добро ни оди и со воведување на каши, ама ова... Гласот и се фати од викање зошто не знае да се сврти. Една недела и требаше да го совлада вртењево на стомак, се надевам обратно побрзо ќе биде. Од сите работи што може да бидат проблем, ова ич не го очекував.