Зависи каде живееш. Во Македонија генерално има доста флуор во водата. Во други земји го флуорираат млекото во градинките зошто немаат во водата. Ако не пиете вода од чешма во Мк, добро е да се суплементира. Ама треба да се внимава, бидејки може и да се претера. Не е добро да фали флуор, ама полошо е да се внесува премногу.
Јас амо Пливит Д3 давам од ко е роден еве до сега, 6+ месеци. Така ми рече матичната, а од болница имаа пишано во каррончето со К.
Јас му го давав пробиотикот до 5 месец, бебе постојано вриштеше од стомачето. Се пробав,за последна опција да ми биде прекинување на пробиотикот, и се покажа дека пробиотикот изгледа му сметал. Уште истиот ден имаше подобрување. Еве скоро цела недела,може и повеќе,не давам пробиотик и бебе се препороди. Не го боли стомачето веќе. Дали е до пробиотик или така се погоди не знам, ама сигурна сум дека требаше порано да пробам без пробиотик. Можеби немаше толку да се измачува.
А јас истенчив нерви,само бара да цица,сано до устата како риба прави и плачи. Ова е кога е буден. Педијатар ми рече никако пред 2 часа доење мора анимација да правам бидејќи има грчеви и не е сварено предходното млеко,а мојов едвај го зслажувам 2 часа. И вашите беа вакви? Незнам кога глефам слики од врсници на 2 месеци кога не спијат што си седат така,им се дивам. Ние спиеме и само плачиме. До кога?дури и кога спир де кара,рже како мисир прави.... Што не пробав џабе ќе чекам 3 4 месеци да наполниме па за заби ќе се спремам.
Давај му да јаде само не на истата града ако е помалку од 2ч, кога се мали пијат колку сакаат и кога сакаат и кај нас имаше период кога на 1ч сакаше да јаде важно е да не е на истата града за да може за 2ч млекото да се обнови ако е на истата ке пие само вода
Нека си цица кога сака, колку сака. Грчевите ќе поминат. Првото се обидов да го дојам на два саати, од истава причина, се утепа од грчеви, второто си го доев кога сака колку сака, г од грчеви немаше. Треба да слушаш педијатар, ама за ад млеко треба растојание, за мајчино млеко нема потреба, полесно се вари во желудничето за разлика од адаптирано. Затоа јас би ти рекла, нека си цица по желба, со тоа што, ако претходно целосно испразнило града, ќе ја понудиш другата, ако не, ќе си дадеш пак од истата.
ЖенЦки тие што ја имате апликацијава,да не знае некоја што значи сивата линија кај 29та недела до 30та?
Дадов чај прво бекутан бељата ја фатив се тресеше по шеќерот буквално со раце и нозе се тресеше кога ќе го тргнев шишето,хипп не го сака. Цуцла да ми брка работа,но некогаш не ја трпи,за спиење е со неа. Период
Која апликација е ова и дал е бесплатна. @Happyinlove и мојот кога спие најчесто испишта звуци, но не е ништо страшно. За цицањето јас му давам и на 1 саат и на 1.5 саат, некогаш и на 40 мин, секогаш кога сака, а во трета недела кога бил првиот скок во развој не можев да го тргнам од града и нервите ми ги скина, но тоа беше само 2-3 дена. Сигурно и кај вас е таков период.
Еј ме изнасмеа,моево е една недела а е такво љуто пиперче и у сон ко твојот рже.Цицкиве ми ги направи партали од уво до уво ја отвара устата мислиш.Ставам силиконски брадавки ама гризе .За заби ќе мора од оние гумени боксерски штитници да и ставам у уста иначе . А иначе сестра ми ми кажа као еспумисан капки давала она во петок сме на преглед кај педијатар па ќе видам Инаку немаше нигде место па морав во Ремедика да закажам .Искуство со некоја Александра Ѓ има ли некој?
Давај му кога сака и колку сака да цица, такво е бебето, исти бевме ние, уште е таков, плачко е 6+ месеци, секој ден се надевам дека ќе се подобри но исто е. И јас се чудам како си седат мирни некои деца, на кафе, на ручек...
Вреска, пишти без поттрба. Најадена, напиена, предоблечена. Уште малку вика апликацијата до крајот на скокот ама аман ми се вика. Не сака да спие ич. Сношти од 2 до 8 сабајле будна. Скренсв.