Каша од сливи највеќе помага за убаво какање, ама оти е мало не знам дали да му дадете. Ама ако пробале сок од јаболка, нека сварат суви сливи да проба. Знам на синко само тоа му помагаше.
Кога син ми имаше 2 и пол месеца јас сакав да му давам сокче од круша од хип, но аптекарката ми рече никако до 4 месеца, и лекарот ми рече тогаш да почекам уште малку само млеко да му давам пошто може да појави некоја алергија
Шише со озмолзено млеко, кога ке се извади од фрижидер колку време треба да почекам за да го ставам во микро и на колку телпература/секунди да се подгрее?
Повели Треба да го оставиш на собна темепратура да се затопли еве ти примери како најправилно да се затопли http://www.wikihow.com/Warm-Breast-Milk, но немој во микровална да затоплуваш млеко
денеска за прв пат имаме благо-зелена столица,значи не скроз зелна,едвај приметливо.Значи на АД млеко сме,не сме гладни , од што може друго да е? И уште едно прашање, на бебушов мој едното окце како да му забегува малку и тоа не секогаш,утре сме на педијатар па се мислиме и на очно да одиме,има кај некого ваков случај ? бидејќи сум загрижена .
Леле многу ти е мало детето, какво очно, прво и прво нервите до 6 месеци не им се како што треба, тогаш кај 6тиот месец и се стабилизира видот. Не е страшно, на внука ми и двете и одеа во Х, нормално е тоа
Да, да, така и јас го подревав мајчиното млеко, ама ако мислиш да му го даваш за некои 4,5 часа немој воопшто да го ставаш во фрижидер, до 6 часа може на собна температура. Јас бидејќи се измолзував со пумпа секогаш ми остануваше вишок млеко и го чував во шишенцето па после 3 часа кога огладне му го подгревам во зовриена вода во ѓезве го ставам шишенцето и за 5 мин. е смлачено и може одма да го пие.
се надевам дека си во право ,мало мало ама срце ми застанува кога го гледам,прво бебче ми е па да си прашам,фала многу на одговорот,донекаде ми олесна )
Со пумпица Kallias, фала на одговорот. Зошто до сега и ja на плинско сум загревала вода и после во натре шишето. Ама дека од утре имам испити и ке морам малиот да го оставам со татко му, мислев да не може у микро-за да им го олеснам процесот....зошто малиот замислили дека е гладен кукатаа во воздух ja крева
Дечко со карактер Сноу, да се знае од сега Прашај си слободно, може малку ќе ти се посмеат, ама ти си мајка и имаш право да си прашаш, ич да не ти чуе
Snow и мојов е ист. А јас мислев дека само мојот е таков. Ќе глетка, ќе се смее, ќе си гуга нешто и кога ќе му текне за јадење никој освен цицето негово не може да го смири.
И јас исто на почеток се загрижив со син ми, кога гледаше очите му забегуваа. Барав на интернет и прочитав дека тоа било нормално, кога се концентрираат кон некој објект очите им се искривуваат, но тоа се регулира со тек на време мислам дека беше некаде до 3 месеци, но ако продолжи и после тоа тогаш треба да се консултираш со лекар. Така да не се грижи, но ти ако сакаш пак прашај си лекар
И јас читав за Gripe Water, ама мислам дека не е исто што и гроздова вода. Captivating, дали најде нешто по аптекиве? Или барем некаде по земјиве низ Европа дали ја има да не знае некој ( затоа што читав дека ја има во САД, за Европа не можев да најдам )
Mamicki moeto bebe ima 2meseci I e samo na laktovit ne cica bidejki nemam mleko prasanjeto minutes e sto da napravam Za mleko da dobijam imav samo Edna nedela koga se porodiv I vo slucaj da ne dobijam dali bebeto koga ke porasne ke ima slab imunitet bidejki ne cica. Se izvi nuvam za lat od mob pisuvam.
Zosto ne probas boza da pies..jas znam deka od toa doaga mlekoto....se izv za lat od mob sum..a za slab imunitet site bebinja ne se porasnati so cicka..taka da ne grizi se...