Нема тука ништо срамно или страшно. Секој си го бара чарето. Мене психијатар ми е духовник, а другаркава низ општи муабети ми даваше совети па речиси исти за кои и сама бев свесна што мора да правам. Терапија не е долготрајно решение. Помага во најкритичното да, ама не секогаш. Мене ми беше страв да пијам дека може нема да го слушнам, ќе спијам како заклана. Треба време, поддршка и разбирање...
Ne mi pomagase za zal na mene ni podrska ni nisto ednostavno morase veke da pocnam od denes so terapija
Mnogu stresni situacii pominav za tie 13 god dodeka se borev ao neplodnost i nervozi plus i hormoni plus sto primav mnogu
Јас ова си го прифатив како реалност уште кога бев трудна. Сега со бебе повеќе се дружам со оние кои имаат деца, од кога се стопли сите сме со децата надвор. Мене секојдневието ми е бебето, и ако некој ме праша што има ново нормално дека само за малото можам да зборам. Се трудам да искочам на кафе и сама, ама немам некоја желба посебна. Уште некој месец ќе тргнам на работа, и сега сакам да поминувам време со бебето, тогаш и да сакам нема да можам. Тоа е тоа, мене не ме интересираат дискотеки и директорски муабети, на друг не му е интересен муабетот што бебето јаде и колку спие. Нормално е. Едно кафе на само со другарка, еднаш на две недели, и на тоа пола муабет ми е бебето. Среќа скоро цело друштво ми се мажени и со деца или трудни, па се разбираме
Не си чукната воопшто кралица моја и јас бев исто со првиот пороѓај низ исто поминав.се карав со сите најмногу со маж ми сите ми беа криви воопшто не јадев само бев посветена на бебе тоа да е се средено јадено капено пиено спиено а за себе не размислував.е сега не е така сега размислувам подруго.мораш да си силна за тие две краличиња најубави ова е само период хормоните ни се уште во плафон ама ќе се средат за брзо.ако ти се плачи плачи не се стегај ако ти се вика викај слободно не собирај во себе и најважно одвој барем петнаесет минути за тебе за да се опуштиш како туширање пиење кафенце или јадење на омилената чоколада ама сама во тишина.пушти музиче пејјј играј што ти душа носи.шетајте обавезно во денот да сте излезени како тебе така и ниц им е потребен воздух се ќе помини за брзо трите ќе се адаптирате и ќе биде супер немој да ми се секираш само е потребно време.ти си моја хероина кралица совршена мајка низ што поминавме овие месеци и сега продолжуваме пак со поголеми сили за нашите сонциња и уште нешто за да се среќни твоите краличиња потребна им е мајка која исто така е среќна.ајде ве гушкаме јас Бисера и Деспина трите вас кралици наши
Не ми се верува значи... Само што се јавив да закажам и ми рекоа кај Антоние е 3000 ден а кај другите двајца промотивно 2000 ден!!!
Значи ми го разубави денот. Толку си реална, од збор до збор се е така. Ова мора да се осети на своја рака за да се почувствува големината и пожртвуваноста на една мајка. Сега ми е јасно зошто мајка ми ми викаше ќе ме разбереш кога ќе дојдеш на моето
Мамички дали го имате давано чајов на хип од овошје во 4ти месец? Синчево другата недела полни 4 месеци па се мислам да почнам да му го давам да му сменам на вкус нешто у последно време не сака да пие чаеви многу а и вода слабо ми пие па се мислев да пробам со овој чај колку да внесува течности повеќ. Мислење и искуства да споделите
А што ќе му менуваш на вкус? Цица/пие адаптирано, ако не сака вода или чај не мора, ќе пропие покасно.