Ќе помине наскоро. Ќе биде мирна. https://www.crnobelo.com/zabava/eve...kuce-da-se-plasis-da-rodis-dete-vo-makedonija Кога веќе спомена крштевка само што го читав текстов интересен парадокс на денешницата.
Текстов е врв, алал на тој што го напишал. Продолжуваме и ние по старо, нема спиење ноќе, а денски спие по 3-4 пати
Мами ајде хелп Еден цел ден не какаше ич,а вчера се искака ама беше тоа многу тврдо и темно,и еве денес пак исто.. Што да правам што да давам? Од каши само на јаболко и круша сме
Јас со турпија и средувам нокти мека мала земав и супер е.Аспиратор на чико земав и топломерче дигитално,и четка со меки млакна.Оној комплет скап ми се виде.Посебно ноктарка купи си ефтинка е.
фала мила, ќе купам се посебно ако не... а да те прашам за перењето алишта ме интересира... еве прво перење може се во една машина да ставам шарено, бело, со се тетри и кебиња на 40... но кога ќе почнам да ги користам како да ги перам незнам... не верувам дека толку алишта ќе имам за наеднаш се да исперам, како да ги класифицирам тогаш и на колку степени да ги перам нив и тетрите тие веројатно посебно од алиштата ќе треба да се перат нели и на колку степени да се перат незнам? и уште нешто кога го бањаш бебуш употребуваш ли некој сунгер, ракавица или нешто за да го измиеш, истриеш да речам ...и ако да каков?
Немој заедно шарени и бели, може да ти пушти нешто од шарените и беља ќе направиш. Јас тетрите ги перам со белите на 60, тие во боја или на 40 или на 60. Не можеш да собираш да наполниш машина, бар не на почеток. Јас ако не секој, секој втор ден пуштам машина за бебе.
ама боиве ми се речиси скоро исти на сите алишта, немам нешто јаки бои, драстично различни од другите сите ми се приближни, а белки скроз да се алишта мн малку имам некое парченце само .. затоа и се мислам што како ... а прљавите алиштенца на колку степени ги переш?
Јас до сега нејзините ги перам посебно и сите заедно, на 30 и 40 со уште едно плавење плус на крај и ништо не ми се извапцало. Само оние што биле какани и не ми испаднале сум ги ставила на вриење. Бебешките се сите памук и ретко пуштаат боја.
Како што ти кажав, на 40 или 60. Сега за сега само цицаме и не се прљаме многу. Се има случено да ми се замачка некое боди со каки, е тоа тешко се пере па прво ја отпирам дамката со вениш па иде во машина со другите. На вриење само тетри би ставила, облека не. Ако мислиш дека можеш сите заедно да ги переш ок, ама стави 2 фаќачи на бои.
И давав д витамин сабајле ми ја бутна раката и апчето растворено со мајчино млеко и се истури во око. Ја измив со вода и оставив така. Окото и се вцрви како кај нас капилари кога пукаат. По совет на мајка ми и ставив мајчино млеко во око и стана уште поцрвено. Се јавивме кај очен специјалист ни рече капки за очи две на ден да и се исчисти окото и ќе и се смири. И мајчино млеко никако! Тоа е мит рече. Полно со шеќери и одлична база за габи и бактерии. Додека сум кај окото и со камилица не се мие око камилицата го иритира. Само со вода и физиолошки ( вештачки солзи). Ова за да ви се најде у животот. Бабини деветини не!
Jas moeto go miev so kamilica pa mu pomina okoto ama po preporaka na ocen Dr sto sum jas nejzin pacient uste od dete
Sofi jas site gi peram na 60 stepeni pa mi se nema niednas sluceno da se isfarba nekoe parce obleka ili nekoe da puste boja i toa so prasok kako za nas vozrasnite I nemam nikakva maka a eye bebeto veke za nekoj den ke polne 7 meseci
Па не е полна машината, ја пуштам и за 5-6 работи, воглавно тетри зашто мн ги користам, за легнување на бебе, за цицање, на подлога за пресоблекување и др. А бебе се пресоблака секој ден, облеката не е валкана воопшто, но сепак ја перам
Тетрите ги користам за се,освен за повој. Машина ако не секој,секој втор ден и кај мене е пуштена. Повратил облека,пешкир после бањање,две три тетри,боди и ете машина. Јас ги плавам од бебешки прашок плус уште еднаш,не ги мешам со наши никако и само сензитив прашок бебешки
Не ги користиме тетрите за широк повој. Баш члекнава наброја за што се користи. Јас купив многу. И максимално ги користам. Секаде каде ќе го ставам бебе прво тетра. На кревет, на лулка, во транспортер, на гости, при пресоблекување, сега на топлово за покривање...