Од колкава возраст го оставаше? Јас тоа нема шанси да си го приуштам, ако ме нема 10мин -хаос! На гинеколог одам со него, од карши да ме гледа Може грешка направив дека мал не го оставав. Кај свекор и свекрва ни 10мин што ме гледа неќе да седи.
Од месец ипол ама живееме у иста куќа у заедница сме самошо имаме една соба наша инаку смс у иста куќа
Да и ја не би била љубоморна додека свекравами не се понаша како мајка само трча она у раце да го земе кпга плаче демек она знае да го смири и само сеа баба ќе те земе му збори. На доктор она трча у раце го соблекува држи ја знам дека ми треба помош неможам у раце цел ден да го држам ама не за се она да трча и само леле неможам да го слушам како плаче и кога има нешо работа и викам дај ми го рабпти она некако го и оди со една рака работи или брза да заврши за да го земела епа овие работи неможам да ги поднесам
Од 2м . Ама секој ден гледа некоја од бабите. Претпоставувам и такво е детево, нема проблем да се вклопи во друштво. Ама ако го оставаш почесто веројатно ќе свикне. Да не сакаше веројатно немаше да го оставам на подолго или ич. А и со бабите немам проблем во комуникацијата. Мајка знае да не се согласиме нешто, ама се разбираме на крај.
Ти немаш проблем со бебето и да не те распознава, ти имаш со свекрва ти проблем. Објасни и дека ти си му мајка, не она, дека бебето може кај баба кога мама има работа, а не кога е тажно да го смирува она. Ама ти се плашиш дека нема да ти го гледа. Непотребно се нервираш.
Јас искрено и се чудам како гледа ТВ како го прате мислиш разбира ама ако мене ми одговара заедно си гледаме филмови а најмногу ја сака Лила хаха Ме потсети на нешто хаха една драга гостинка која дојде да не посети кога малата имаше месец ипол ми кажа дека на своите деца им давала да лижнат од тоа што јадела затоа што ја гледале а јас останав ваква замисли повели маме лизни си ќебапче хахаха се зезам може поголеми и биде дечињата
Ne ja vakciniraa kerka mi so visoko crp ne vakcinirale deca I mi rekoa da pocekam edna ned pa pak da napravime krvna slika I ako e vo red crp ke ja vakciniraat ako ne da se javime kaj maticniot pedijatar p
Ти си била после породување на преглед а од тогаш поминале уште неколку месеци,Оди повторно нека те видат најубаво
Она некако си зема големо право се внесе премногу у улога како мајка пошто после пораѓај морав на деуга операција да одам и така бебето со неа беше дома затоа и не цицаше и сетоа тоа ме фаќа на помисла дека бебето нејзиниот мирис го чуствува а и она си зема големо право врз бебето. Ја знам баба му е внуче и е ама ја сум му мајка ако кај мајката не се смири нз кај кој друг ама она некако не сфаќа или не сака да свати
Јас единствено на мајками сум го оставала од 2 дена што е збор. Супер си го чува, многу ја сака, само во неа имам доверба. Еве и сега со второво навечер по 3 саати го чува да поспијам
Лизни си маме кебапче бе Така се почнува со чекај жедна е на месец дена, потоа ме гледа како јадам и давам да лизне на втор месец и од третиот веќе на софра заедно со бебе да не подзинува нели додека јадеш. А оно кутро појма нема што правиш интересни му се движењата кои ги правиш додека јаде ама не нека зине што ќе му биде од еден гриз од сармата. Еве ја пет месеци скоро прави додека пиеш вода се обидува да ти ја дофати и истури додека јадеш да ти брцне со раката, бидејќи се испитува преку уста и тоа и е интересно. Не сум ја разбрала добро, идам да заплескам кебапи
Да не заборавиш од сладоледот да и дадеш да мцне, греота е. Туку не е машко не може да му се подуе. Ме подуја мене со тоа машко е ќе му се подуе.
сигурно За препознавањето од бебушка можам слободно да кажам дека се осекам како подвижна млекара постојано ме гледа во цице а фатам да ја држам таа се врти да цица без разлика што јадела пред не цел час, важно да е на цице па макар и спиела на него не е важно што е +35 и се топиме важно на него да сме
Почна четвртиот скок пред неколку дена. На здравје нека е. Со страв го гледав уште на првиот кога бевме. А се ближи кон громчето... Мајко мила...