Jas sega se sekiram oti bebeto cel mesec mi nema kaceno ni gram a sme na hipp combiotic dva Dr mi vika nisto ne e toa i mu dade kinderimun na Dr wolt
Сите мислења кои содржеа оф-топици беа редактирани или избришани. Воздржете се од лично обраќање и препукување, од дрскост во мислењата и дискутирајте на темата. Имаме Препораки за однесување на форумот, убаво би било да се прочитаат и да се почитуваат. Благодарам.
Колку кила има? Мало е твоето да не качува килажа цел месец. За овие суплементи сум децидно против, ама киндеримун ми е некако најдобар избор од сите до годинка. Јас мислам да си побараш друг педијатар.
Епа на 3 оброка веќе треба да качува во килажа, а не да стагнира, до годинка качуваат, после стагнираат. Ти даваш калорична вечера. Затоа неколку месеци уназад ти укажав, брзаш, грешиш, ти тогаш ме нападна. Не е добро толку брзање.
Џорлев на сите дава Киндер имуно. И мене ми даде. Немам давано на толку мало. Колку е родена колку е сега? И да стагнира еден месец не е толку страшно. Како стоите со хемоглобин?
Ако е прозор на кипање обавезно ставам чорапчиња, преку ден не. Не игра улога степенот на топлина во Ск толку колку што е загушливо. За таму ни јас не би ставила чорапче на бебе. Тие што живеат тука знаат
Кога ќе прочитам хипп комбиотик ми се крева косата, што му прават само реклами овие педијатриве, на 90% од бебињата им го прават истиот проблем
rodena e 3400 gr a od bolnicata ne pustija so 3130 grams sega e 6300 grama a krvnata slika i odlicna samo crpto i e visoko a neznam zasto
Не сте лоши со килажа. Чим е добра крвната слика, нема потреба од грижи. Црп провери пак за некој ден. Не сите напредуваат по шаблон.
Беба денес ми е цел ден кенкава. Мерев температура прееска немаше. Сега пред 5 минути мерев 37.5. Ја расоблеков (не дека беше многу облечена, памучни маиче на кратки и шорц), заспа време и беше. Сега за сега не и давам ништо, ќе ја следам. И урината денес и мириса некако. Да стане и одиме на лекар. Ама се нервирам, од каде сега ова? Колку пазам на се и температура сега... Тешко ми падна кога го видов топломерот.
Мајки дајте совет навистина сум многу вознемирена.Веќе 10тина детево секој ден преку ден отприлика 8часа дневно ми плаче скоро непрекинато и ми заоѓа најмалку по 10 пати и е страшна глетка.Постојано ми е во раце шетам менувам положби масажа на стомачето и што уште не меѓутоа без успех.Иначе е 7 недели.На ад млеко е .Давам за грчеви пробиотик плус капки комбинација.Правевме и прегледи и се е во ред со детето. Некој слично искуство дали е само период или толку многу го мачат грчевите Незнам веќе што да правам,секој ден хорор и страв ми е кога е будна знам што ме чека ,а преку ден спиење скоро ич.
Од грчевите е мајка. Пробај чај со две три зрна ким, ставај му термофор, легни го со мешето на тебе. Најчесто до 3 месец престануваат.
По неспособни лекари немам видено го носам бебето вчера на педиатар Гостивар и во Скопје ми велат нема бебето ништо ти имаш посродилна депресија, им велам луѓе јас сум добро бебето има намалено на пиење близу пола од тоа што пие, ми велат толку и треба затоа што има повеќе кила од што треба па тој не е камила пиел и сега веќе не и треба јас разбирам дека е контра ако пиел треба од тоа што е повеќе на кг и дека пораснува треба повеќе да пије не да намли. Цела ноќ само 100 мл пиеше и од 6 до сега само 60 мл. Секој ден повеќе намалува. Што да правам мајки. Поздрав