И моето така правеше од 4 и пол месеци, на 45 ст го оставав и од кај 5 почна да се исправа уште повеќе и почна да седи, од 6 е стабилен со седењето, се витка, се исправа...го оставив, нз можи не е правилно ама нема шанса да лежи, плачи ако го легнам, на меше не сака ич да лежи, не лази, не се исправа сам на нозе...
Нешто интересно за насока: https://deca.mk/zabrana-za-detskite-prooduvalki-bara-amerikanskata-pedijatriska-akademija/
Пак јас Ќерка ми има грчеви, нелагодност во стомачето. И пред да кака се мачи и плачи, кемка. После каката е супер. Има нешто за ваквите грчеви да и поможи? Ептен ми е жал ко ќе се мачи.
Само вежби за полесно да искака. Врти и ги нозете како да вози точак и притискај со коленцата кон стомакот.
Можиш да даваш чајче со неколку зрна ким, има и капки, но ретко на некој му помогнале. Доколку цица внимавај на исхраната, легнувај го на тебе меше со меше. Во моментот кога има грчеви помагаат бели звуци, аспиратор, фен, правосмукалка и сл. и мнпгу трпение најчесто до три месеци траат.
Одма проделува со пуштање на Почистувачот. Брчи но не многу, а малата за пола мин се смири, си заспа. Лекот бил 5 пари, само да го знаеш.
Mojata kerkicka e 7 I pol meseci I ona uste ne laze iako ne e bucka tek pocna sama da sedi ama oti zenskite e preporaclivo da pocnat da sedat od 6 meseci nagore i koga go prasav ortopedot koga moze bebeto prv pat da go sednam mi rece koga bebeto ke bide samoto spremno I taka I bese
@Makedonka007 @lackygirl ние сме 6м и кога е растревожена одма се смирува. Е сега кај мене не беше 5пари имаше јаки грчеви и работеше 20/7 аспиратор ама да не беше тоа ќе искинев нерви
Мила кај мене одма проделува ама краткотрајно, го исклучив и пак плачи. Ама не сакам од мало само в раце да го учам и си седам до креветче, си слушам "песнички". Па пак ќе го пуштам ама "пее" подолго. @lackygirl ќе ги видам баш сега тие на youtube.
Од кога стигна сметка пуштавме фен на јутуб тоа ја смируваше и така само спиевме цела вечер . До душа на почеток ни беше напнато зуењето ама се навикнавме. Сега му треба најголема подршка од тебе само гушкај го и уживај има кога да се учи.
Па денски еднаш мирно знае до 2 саати без да мрда,кемка стенка...сите други дремки се мачење не плачи често. А навечер после бањање си спие,врзува мирно сонче. Ептен ја претеравме со грчевиве... Ново,ново... Цица,се нафрла лакомо тегне,убаво си цица и пред крај се трга и плачипа нудам нејќе. Па ќе си поплачи едно 5 мин па со цуцла се лажиме... и ова фаза/скок им е или нешто му се гади од мајка
Си се гушкаме цело време, дури ја пресоблеквам и потоа си лежиме. Не се делам ич. Ама сакам и да си спие убаво ко ќе треба. А да то е најбитно љубовта од мама да ја почувствува.