Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Nie sme 2 nedeli. Bebka preku den top ne ja budi navecer e zurka i radi grcevite. Jas ja budev nekolku dena za cicanje zas spiese po 2 3 casa i koga ke kenka ke ja zemev i ko so velis se uspivase na grada. Koga bev na prv pregled im kazav i mi velat a zas ja budis. Ostaj taka rastat tie. Koga ke im se jade ke stanat. I taka e sega koga ke i se jade ke zaplace a znae cvrsto da zaspie . Neknja mi spiese celi 5 casa bez da.pretne... sega veke ne ja budam. Epten se mali tie ne znaat koga e den koga nok. So tek na vreme se normalizira toa

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Majki nie sme 2 nedeli. Do vcera imase zlatno zolta stolica, sinoka i eve rano sabajle stolicata i r temno zelena. Od sto taka, normalno e? Samo na cicanje sme

3. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Мајки сакам бебе да го носам во 8 Септември на контрола кај падијатар ама незнам кај да закажам. Ај искуства..
    И сакам да прашам дали после капење им ги мачкате лицата со нешто? Патронажна ми вика да земам крема како бекутан нешто витаминска ама ми е страв да не му се прошират овие ко бубулчиња што му се..

4. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    188
    Мајки дали е нормално кај бебе 3+ тоа што јазичето цело време го вади надвор од уста како да се плези?

5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.770
    Допаѓања:
    145.280
    Да.

6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    14.533
    Јас ја будев преку ден на 2 саати, макар и одма да заспие за 5 минути. Ноќе не ја будев. Поентата е да учи што е ден и ноќ. Може не разбира на 2 недели, ама со тек на време си фаќаат ред, и дури трепнеш има 3 месеца и седи будна по 2 саата сред ноќ.
    Цел ден на светло и бучно, цела ноќ на темно и тивко (само бели звуци за подобар сон). Сега е 6 месеци мојава, никогаш не сум имала проблем со седење будни со саати ноќе, дури и кога се будела по повеќе пати.

Бубулчињата се нормални, сите бебиња ги имаат некој период, се чистат од хормони од мајката, и нема врска со кремата. Мислам дека зимно време е подобра некоја помрсна крема, а сега на лето похидратантна.

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Јас користам колекција на Мустела од раѓање,купка,крема за тело и кремче за лице после бањање.Првиот месец ја мачкав со рибино масло после бањање,на лице многу малце крем ставав.
    Штом имате бубулчиња нафрлено најдобро ништо не ставај додека се исчистат.

На NNA и cinderella5 им се допаѓа ова.
  8. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Wonder weeks еднаш се плаќа 4долари или секој месец плаќаш по толку дека ја користиш?

Последна измена: 17 јули 2019
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.770
    Допаѓања:
    145.280
    Еднаш.

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Што те предомисли?

Јас ја земав книгата е подетална од апликацијата, чини 11 евра овде во германска верзија. Англиската сигурно ќе ја најдеш на нет.
    Има искуства и од други родители и препораки како да се соочиш во секој период со игри и остали идеи.

Ова како идеа за избор.

Последна измена: 17 јули 2019
    На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    И јас сакав да прашам за кенгур.Гледав на Lorreli за 0+
    Да земам,да не е мало ова моево.Ама па сама почна да се мести у таа позиција на гради,се тутка ко кифла.Несака у раце кланкање веќе(facepalm) а таман усовршив техника работа низ дома со една рака:D

На NNA, Emma2 и FreeMind им се допаѓа ова.
  12. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Нема такви 0+ во сите ќе клапа бебето. Али за подоцна секако е фина алатка. Иди со бебето кога ќе купуваш и пробувај кое му одговара тоа.

Ете вага сподели позитивно искуство и од марама. Пробај тие се препорачани исто така.

Ќе врзеш после и една шамија и харе кришна низ Скупје (poolparty)

На NNA, Emma2 и srekice им се допаѓа ова.
  13. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Да ма,па мм да ја домкне свеки со нас:rofl::rofl: се шалам.Ќе пробам,да си одбере девојчето:D

На NNA, Emma2, Happyinlove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Ортопедот ми кажа дека од втор месец може во кенгур.

На Emma2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Да ве насмеам малку:
    F55A1F56-46F7-4C81-A12C-4CC09B65A141.jpeg

На hristinan12, NNA, Someday и 7 други им се допаѓа ова.
  16. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Ако ти е за утеха,нам грчевите ни траеја до 5 ипол месеци. До 4 месец мислам дека беше,беа баш грчеви. Од 4 до 5 ипол баш вака како што опишуваш. Ми се измачи детево. И од сабајле кога ќе станепе плаче,и пред спиење,и пред да кака,и после,и баш се познаваше колку го боли.
    Бев убедена дека нешто не е во ред, зошто скоро 5 ќе наполнеше.
    Отсекогаш внимавав на исхраната и знаев дека не е проблем во тоа.
    Последна опција ми беше да му прекинам пробиотик,зошто само тоа беше единствено нешто што му давав постојано од почеток. Му давав Ваја. Уште веднаш откако го прекинав видов подобрување,иако сеуште имаше моменти кога го здоболуваше. Откако прекинавме пробиотик,по 1 недела му направив копрокултура. Немаше ништо. Со тек на време,2-3 недели откако го прекинавме пробиотикот,бебе се препороди. Веќе не плаче од стомачето,само сеуште внимавам и сеуште не сум му дала свежо овошје,прво го варам. Во периодот кога го болеше стомачето,почнавме да пробуваме вкусови,мм беше убеден дека од тоа толку го боли,прекинавме со дохрана 10 дена,не се подобри ништо. Знам дека е многу исцрпувачко и за детето и за тебе. Жал ми беше што се мачи,а јас не можам да му помогнам,а и си мислев никој од страна не ме разбира. Бев убедена дека нешто му фали 8)
    Незнам дали така се погоди,дали до 5 ипол месеци требало да трае или пак ни помогна тоа што го прекинавме пробиотикот,ама дефинитивно откако престанавме со негова употреба бебево беше подобро. Мој совет е да не даваш веќе пробиотик,не на неколку дена,туку воопшто веќе да не даваш.
    Моево и без и со пробиотик си кака секој ден,никаква разлика не видов во тој поглед.
    Поздрав и се надевам за брзо ќе помине.

На NNA, S.J.Parker и happygirl им се допаѓа ова.
  17. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Ако веќе сакаш нешто да мачкаш земи мустела хидратантна за лице. Но би ти препорачала ништо да не мачкаш додека не се исчисте лицето. Ќе помине, треба време само.

На Ladyyyy567* и cinderella5 им се допаѓа ова.
  18. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Ме интересира што детално пишува за секој скок
    Ја симнав..

На NNA, Happyinlove и FreeMind им се допаѓа ова.
  19. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Значи можам да користам.Кажи ми каде бевте на ортопед?
    Има ли некој информација дали во Мајчин дом треба да закажувам прв ортопедски преглед? Упат ми треба ли?
    Ии да,за прва вакцина само носам дете тамо или како иде?

20. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Можеш да. Бевме кај Тони Талески. Во мајчин дом треба со упат. Барај веднаш, термини слабо има. Јас и за на приватно чекав еден месец.