Физиолошки раствор велат 3 до 4 пати на ден, ама и повеќе да е нема штета од него. И јас користам за бебка и и давам пред доење.
Додека беше ептен бебе малата со нас во спална (во креветче), а бато во своја соба сам, знаеше да стане и уште знае и да си дојде до нас.Тогаш беше 2ипол 3 он и кај 6 7м кога направи малата ги ставив заедно во соба сами, ама заби вадење малава, плачки едно друго и пак знаат да завршат со нас на спална
Дали сте/би носеле бебе од 4 месеци на свадба? Некако сите свадби ги закажаа во исто време, а јас уште од сега размислувам како ќе биде. Нема да можам да престанам да го мислам, сигурно ќе плаче по мене ако го оставам да го чуваат. Ако па го носам од таа бучава којзнае како ќе реагира. Совет?
Девер ми ќе прави свадба за еден месец и мора да ја мосам,ни цели три ќе нема а морам да одам нели срамота.А жал ми е ептен. Ако ти седи со некој оставај дома,ако не со вас
Најдобро да не го носиш,освен ако не си на ептен блиска свадба па да го земеш малце.Подобро без бебе да поседиш саат-два на свадбата ко човек,отколку да се изгњавите само.
Бебе од скоро 2 месеци. На лице со брунчиња, не се вруќници ама приметувам кога ја држам во мене за цицање, кожа со кожа, поцрвени стануваат. Нормално е уште да се чисти? Не е алергија...што.би било ако не е чистење?
Се чисти уште, а со допир се иритираат. Можеш да ја мачкаш Бепантен , а може и ништо. Ќе се повлечат.
Ако изгледаат вака се бебешки акни. Ние ги немавме али се погоди мајка со бебенце цело исфрлано и кажаа дека се чисти бебето.
Не не не, не се вака, црвенки се, ама не се олку големки, помалечки. Не ми текна на бепантен @duffi а имам. Баш ќе пробам
Мајки, оралната фаза од кога им почнува? Два месеца сме плус некој ден, рацене од уста не ги вади ги шмока, а јадена е. И ставам цуцла ќе ја плукне и пак на рачињата им се пушта. Ако ја потпрам на мене рамото ми го шмока. Треба ли да и земам глодалки или нешто? Прееска и ќебенцето го фатила, ми е да не се најаде влакна од него..
Да го оставиш,подобро верувај хо мислев и јас цела вечер читај 4 саати но подобро музика трешти,па тетки стринки да го бацуваат,креваат фала не. Јас штом го оставив на мајка сите можат. На вибер цела свадба ке ја поминеш ке им пишуваш слики да ти пратат јас така терав параноична