Мојава почна така исто негде од 2-2,5 месеци,и се поинтензивно лигави и раце нон стоп в уста..Омилена глодалка и е Софка засега,ја научив да си ја држи,а и друго што фати се во уста бута.Вчера беше и доста кенкава,си го гризеше муцето како да го чеша..Во четврток сме на контрола,ќе прашам дали да земам некои капки или гел за ладење
Nie vcera primavme vakcina crp se simna bebus ima odlicna krvna slika i ima kaceno za mesec vreme okolu 800 grama otkako od hipp combiotic se prefrlivme na bebelan i denes e kenkavi uste bebeto od vakcinata ama nema temp
Влеваат во оралната фаза, воедно си ги запознаваат рачињата ќе почнат да си ги гледаат и неконтролирано да се удараат по лице.
На неполни 4 месеца ја носев на свадба кај брат ми, само вечерта во ресторан. Дојдовме во 7, поседе на маса, цицаше во 8, изигравме едно оро, свекрва ми ја почува уште пола саат и заспа во количка. Се разбуди накај 11, и тогаш ја однесоа дома. Ја земав бидејќи буквално сите ми беа на свадбата, немаше на кој да ја оставам, со договор со свекор и свекрва дека ќе си одат порано од свадба да ја легнат дома. Немаше плачки, не и сметаше музиката, како што реков дури и си поспа во количка. Е сега, спиеше по 10-12 саати ноќе пред тоа, една недела после свадбата стануваше ноќе. Дефинитивно се осеќаше ефектот од гужвата, зошто првпат и беше. Ептен брат ми е па ја земавме, иначе на други свадби и веселби навечер не сум ја носела. Денски си е супер, после 8 навечер мора да е дома. Јас би ти рекла да не се грижиш да го земеш бебето на свадба ако мораш, ама ако имаш кај да го оставиш не вреди и себеси и бебето да го мачиш.
Секаде ја носиме со нас. Прв пат на прв роденден во србија, а таму бетер ос свадба, имаше 5,5 месеци. Од 13-19 часот бевме, па си заминавме. Свадба на 7 неполни, тапан ечи таа спие. Следна свадба на 13 месеци, главна беше. Последна сега на 21 месец, кај невестата на музика и галама спиеше цело време, се успа уште по скали нагоре кога идевме, е сеа вечерта од ресторан си отидовме во 9:30, ама таму бевме од 17:30 и досадно и беше.
Mamicki malata mi e 3 nedeli dali od grcevite ili drugo e nez. Mn se maci da si prdne ili nekogas da kaka.. posebno koga cica i naednas se ukocuva cela ke pocrvene i se primetuva deka napnuva i togas e mn nervozna... sto da pravam. Se ner mi se maci kutrata.. baska se vitka celata od grcevi
Тоа се грчевимојов плус и кс се засркнеше од млекото. Нема мајка тоа е... ми се темни више еве два дена не е какан нервоза е што да ти кажам. А кога треба да прдне па.... тоа стенкање леле мајко. И само што ке заспие нема сон од што само мрда и јача. Ние 3 полни месеци си ги имаме
Сега читам и ми е интересно што постојано се жалите, а знам и јас колку имав проблеми со тоа. Ние бевме 24/7 со звук на фен или аспиратор ништо друго не ни помогна. Брзо да ги поминете после ќе се преродете
Гушкај го,давај цице,виткај ноџиња,дмкај у раце и пеј песнички.Јас и газето со павловиќева мачкам да и е полесно.Ќе се навикне со тек на време,а исто и био гаја ни помага. И пазам што јадам плус
Нема да ви помогнат глодалки на два три месеци. Не знае да ги фати. Тек сега веќе стабилно ги држи за 9 дена шест полни месеци. Оралната фаза е најбитна за бебето. Така го спознава светот. Рацете мијте ги редовно, играчките испрани и тетрата исто така. Мојава покрај се ова текстил највеќе љуби да џвака. А цел ден ја проверувам да не има влакна на раце од малиот како параноична сум малце. Затоа ме шамари малава претпоставувам оти сум досадна. Сега двете раце до грло ги пика и добива нагон за повраќање. Ете тоа и е интересно. Денес ја возевме прв пат во воз. Има околу 32 степени. Во возот милион луѓе. Емили како права туристка си набљудува низ прозор, им се дере во фаца и на уво, ги плука, ги вади рацете од уста па мава одоколу. Дома до гаќи бев испотена. Многу е интересно со бебе кога искачаш морам да заклучам. Сакам да легнам сама на некоја плажа до некој бар ( полн фрижидер ) и да се разбудам утре.
Ајде мал совет мајки.Како да го бањам малото? Месец ипол сме,уште ја бањам преку рака.Многу е немирна ми прета,дур ја избањам фешти сме дајте слика или кажувајте како да ја бањам.
Istoo skroz kako so kazuvas... stenkanje ko staro covece...vie masala golemki, ami nie epten mali, vaka so be citam se plasam deka dolgo ke trae, kaj se e meseci..tek smo poceli. A @BabyT* ne se zalime samo soveti barame, prvo dete bar mene, znam ne sum edinstvena no nekogas neznam so da praam.od so mi e maka i nekad i se plasam za nekoi rab. A tuka ne ima mnogu so mnogu istorii i soveti sekako. Toa so fen, aspirator.. pesni YouTube za smiruvanje.. kaj moero nw pomaga jas poprvo od nea se uspivam. Taa ne ni slusa od so mn place, rika duri.