Санња апликација ти е ова или м гоогле го бараш. Ќе можи линк или име од апликација?? Баш ме интересира, да си знам за понатаму. Тнх
Или подрануваме за 3ти скок или па колку да се има за што да си вришти. Цица 5 мин и се трга нејќе па нудам уште повејќе засилува со плачење и сака да спие. Еве си спие како јагне. А додека цица убаво влече не дека само држи, дали имаме напредок пд 10мин да цица 5мин ама не плачеше сега ми ја тегнеееее баш вака како тегнало ја пушта врти глава и вришти. Се мислам гладен да не е... но моча спие... пупупупупу вчера не плачеше толку. Да не се секирам така? И џабе нудам само дополнително го љутам
Mamicki koristite li pernice za bebinjata... nie sme 3 nedeli imame malo meko pernice od onie so setot za krevetce sto odat. Prvite denovi koristev pos patronazna sestra mi rece ne.. i jas i ja izvadiv ama nez dali pak da i a stavam...
So maka imam i jas so toa vristenje. Eve realno nez koga i e vreme za jadenje ili vristi od so saka pak kako so velis.. ke vrisne aj na cicka demek hladna ke vlece 3 4 pati us poveke ke rikne kreni ja race u usta pak nazad na cicka pak ke se smire 2 3 pati vlece pak vriste ...dadi i da cica se trga preta se bore mava kloca.... neZ so da praam. Ne red da fanam koga e gladna koga ne... spie na pola saat lenka pak pola saat pak kenka.. edmas na 2 saati stava.. nekogas na 3 nekogas na 4... pa budna e 15 min ili.pola saat ili 3 4 saati. Jas nez kok red go imame zimi se 3 nedeli ske nez do koga vaka
Незнам еве сега успеав со цуцлата да се излажи. Го понишкав со ние па му ја тргнав за да фати. Може дека е во орална фаза па се сам сака во уста да пика т е само рацете негови незнам што е цен ден е вака натегање за да цица. Кај вас уште се интензивни грчевите затоа вришти плаче но мојов највише сакаше да цица кога грчевите веа најинтензивни. Секое бебе своја приказна....
Kako da go stavam ovoj fizioloski rastvor? Vo koja pozicija da e bebe dali da ja ispravam posle? Po kolku kapki i dali veke otvorenata ampula se stava povtorno?
Ако ти е за нос има солен раствор капки во шишенце, не вака. Јас капнувам во легната положба, му го масирам малку носето па почнува да кива. Можеш после тоа и на стомаче да го ставиш. Ова зашто мислам дека ти е мало бебето и не користиш аспираторче. Инаку со аспиратор вадиш.
Ова ми звучи на скок. А има и огромна регресија во спиењето после 4от месец, јас други периоди не видов проблематични, ама регресијата убаво ја осетив со малата. Скроз право исправено е 90 степена, значи на пола од скроз легнато до скроз исправено. И мене корпата ми се прави седиште и не се мести баш на 45 степена, него доаѓа на 30 па на 60 степена отприлика. До скоро беше на пониското, пред некоја недела (на 6 месеци) почнав да ја ставам на повисокото, само обавезно врзана зошто знае да се навали нанапред и може да испадне од количката. Нема потреба од перница повеќе години. И јас имам таква мала од комплетот со постелнината, само за украс е. Истиов го користев, мене во аптека ми рекоа до 3 дена може да стои отворен. Дека ставав повеќе пати на ден, за 2 дена ја трошев ампулата. Капки ставав како ќе ми дојде, не сум броела точно, ама еве да речам 3-4 во секоја ноздра. И ги ставав додека е легната, така да полежи 1 минута, и после или со аспиратор или да лежи на меше некое време.
Da mala e...3 nedeli sme.. znaci pi 2 3 kapki i da ja ostaam na stomak? Po kolku pati na den da stavam?
По 1 или 2 капки, ама не секој ден туку само по потреба, кога ќе приметиш дека и е затнато носето. Нема потреба секој ден да се става, јас ставам отприлика еднаш неделно.
Probavme.pregesla lele ne trae vristi nemozis ni glava da i drzis od pretanje i so staviv nez... gledam mrsolcinja ima duri.. da stavam utre pak?
Ако и е затнато носето стави и. Инаку на стомак откак ќе наполни два месеци, така ни кажа ортопедот , по десетина минути да лежи.
Се напнав,какачката сабајлево си беше обилна сенф боја но полна со секрет тоа претпоставувам од мрсулите му е,но како да видов дамка темна така како ние во циклус што имаме . Како избрзав дека обилна беше, што побрзо да ја затворам пелената го имав како разлеано но дефинитивно имаше темна боја како крв застарена ви се има случено? Вака со стомак мака со грчеви само што имаме друго си д добар,и носот што си голта мрсули...
Мајки бебе спие само лево и десно никако право ние го местиме он се врти. Сега свекрва ми ми вика местете му ја право главата корсет ќе треба да носи ако не седи право. Ме полуде женава, можно ли е такви работи да треба да носи или само за ѓабе се нервирам?
Сега не си баш сигурна следи ги другите каки ако има носи на педијатар. Детето се врте како му е згодно. Јас од прв ден ја оставав сама како ќе се наместе, ни корсет носе ни ништо. Кога ќе одите на ортопед ќе ви кажат ако има некоја нерамност на главата се прават вежбички ништо друго.