Кога ги ставате бебушите на стомаче, каде ги легнувате? Јас на душек во спална ама изгледа нема ефект, слабо ја крева главата, мислам дека треба на потврдо нешто. Се мислам дали да земам од оние подлоги за на под што се како квадрати што се спојуваат, нема ваљда да си го искрши носето од мавање, дека потврдо ќе биде
На почетокот врз мене само, дека воопшто не сакаше на стомак на седи. После некое време на мала перница на гарнитурата, и кога почна убаво да си ја држи главата високо како желка во подолги интервали, купив подлоги како коцки и тоа подлогата со играчки што висат над неа. Сега најголем дел од денот е таму, само и менувам играчки околу неа.
За една недела и моето 4 месеци. Ова со огледалото ептен му е занимација ,исто се треси и се смее и плука пред огледало,се надевам нема да бегаат децата од него
@Ringishpil_ нас секој ден ни е различен, некогаш спие преку ден и по 2 часа но некогаш само пола час два-три пати така. Ако еднаш преспие два часа другите дремки се помали. Со цицањето фала богу до сега немаме проблем. Не се буни, си јаде нормално. Повеќе скокот и влијае на ноќното спиење, вчера се сржевме од 3 ноќта до 5 и пол, ништо не сакаше освен во раце. Исто така почна да распознава и плаче ако не нема мене или татко и, особено кога ќе стане од сон.
Isto sme i nie.. se rodi so kosicka... po cel den e utop mokra kako togaas od korito od banjanje izvadena.. epten e mala sega za sisanje inaku gotova bese do sea isisana
Сега е 6ипол месеца. Врз мене легната од прв ден ја ставам, на перница од месец, на земја на скроз рамно од 2ипол месеца. Нормално дека ич не сакаше на меше на почеток, 30 секунди ако издржи беше успех, дури од 4ипол-5 месеца почна да сака да си лежи на меше зошѕо тогаш имаше сила да си ја држи главата подолго време (барем 10тина минути). Сега на 6+ седи и повеќе од пола саат, па ако се измори си се врти сама на грб.
Кога почнува орална фаза? Моето бебе месец и неколку дена рацете не ги извади од уста, се смее и ги џвака
Се нервирам, многу. Малата е научена да се врти со телото на левата страна, настрана и само така спие. Кога ја заспивам ја свртувам на десно, ако е комирана така ќе спие ако не брзопотезно на лево. Со колкава брзина се врти страшно, и само така спие. Едната рака си ја смачкува, на страна на стомак. Некако страв ме фаќа дека нон стоп само на лева страна спие. @FreeMind почна со дохрана? Декс генерација ни се затоа тебе те прашувам.
И моето почна на месец дена, од 3ипол месеци почнаа запчиња да се редат. Сега за сега има 8 . Индивидуално е, секое бебе е различно.
Za sedenje bebinjata ke si kazat koga se spremni da sedat mojata kerkicka sama si stana koga i davav da pie mleko a sega veke sama sedi bez da ja potpiram na nesto inace denes polni osum meseci
Од 1 Август ќе почнам да и давам по 2/3 лажици три пати на ден, додека и се навикне стомакот. Таков човек сум на округло да биде да се памети, а не дека и на 29 ти да почнеш има некаква врска @***Bony*** немам такво нешто видено. Кај малава како црвени точки знаат да и се појават на глава али исчезнаа само од себе. Види на лекар прашај. Те снема, те мислев.
Zosto mi preta koga cica? Ic ne e mirna, kloca so nozi, preta so raci, me udira, se tegne..ke ja puste gradata pocnuva da se ne nervira, us poveke preta pa ke keknka bara pak i vrti so glavata so usta otvorena.. Cicame so saati. I ovie 2 dena pocna da mi bljucka- mi povraka prj sekoe izriganje taka gusto... i posle toa pak bara cicanje?? 3+nedeli sme
Мојата така прави али знам дека и се грчеви, се витка целата, се нервира, прета и одеднаш вришти, ја кревам малку кај мене на рамо и олеснува и пак продолжуваме со цицање. Ние сме 9 недели