Тегнењето и претањето најчесто го прават кога минуваат низ скок во развој. Ви одговара неделата. Читни нешто за тоа да си споредиш со твоето бебче. Тоа што повраќа може да се прејадува, можеш да видиш доколку во каката има бели парчиња, односно не сварено млеко.
Вие сте некаде 6м?Како сака нека си спие, сега е веќе свесна и сама си се месте. Најчесто омилена му е поза на меше али тоа е индивидуално.
Zeni sovet dajte mi skoro 3 meseci sme i seuste se davi dali od bljuckanje ili so plukanica.... bljuckanjeto skoro pa i ne e veke... no so plukabica prosek na dva dena se davi... koga ke ja krenam se vraka vo normala... dali e normalna pojava, dali da reagiram, na koj nacin? Zosto e stvarno strasno i tesko deteto da se davi a da nemozis da mu pomognis pedijatarot veli da go smenime mlekoto vo toa posebno za povrakanne sto e... no sega da probam samo so spienje pod agol od 45 stepeni... ve molam za sovet
Дигни ја да здригне па продолжи да ја доиш.Јас ова од @tetoviranta Го научив Инаку сакав да ве прашам.Детево навечер ич не мочка.Спие цела ноќ и тек сабајле после станување полни 2 пелени. 2 месеци сме.Во ред е ова
Сакам биогајата да го сменам,од кој пробиотик сте задоволни за 3м? И дали да земам само д3 или со плус омега.
Нормално е, и моево не моча кога спие. @Happyinlove јас ги заменив со Ваја и задоволна сум. Земи Д3 со омега, ние до 8 месец ќе ги користиме па ќе ни кажат дали треба уште, ни ги препорача и ортопед и педијатар. Ги има и одделно, ама вака заедно е поедноставно
Мајки дали давате омега 3 на бебињата? Моето бебенце има 6м, па се мислам дали да му земам омега 3 и ако може препорака кои ги користите ?
Јас засега давам само Дз(Вигантол).Веќе ми се при крај.Дали е подобро да земам пак такви или Дз со омега?Преска ни рекоа Вигантол биле јаки.Засега давам обично по 2 до 3 капки на ден.За првото пред неколку години Пливит капки давав.
@Ladyyyy567* Можете да давате омега, нема штета, тие се за развој на мозочето и видот. На упатството пишува да се користат до третата година. Има на бебитол само омега и комбинација со Д3. Ама сигурно има и од друга фирма. Мене ми се најпрактични, кутија е 500 ден и има 30 капсули.
Од кој месец ги даваш? Јас и дадов неколку пати уште од 2ра недела но ми ги бљуцкаше и престанав.Дали што имаат мирис на риба па не ги сака. Истите Д3+К1 ги обожава ,шматка со уста за уште
Првите 3 месеци давав Бебитол Д3 со К1, 4-ти месец продолжив со Вигантол,ортопедот рече ок биле,но и денес на контролата ни препорача Др со омега да земам,и спомна дека меѓу другото помагало и за спречување од појава на аутизамТака да ќе продолжам со комбинацијата Дз+омега на бебитол
Откако наполни два месеци давам Д3 со К1 (ги давав и претходно) и одделно Омега. Веќе од трет месец ќе продолжам без К.
Mila taa nema vreme da zdrigne... odma vriste i usta otvara... ko ludo ao usta otvorena cicka bara hahha
Da ima parcinja vo kakata... bas sinoka mu kazuvav na mm i se cudevme zas e taka. A so da praam da ne se prejaduva? Taa lakoma e celo vreme so ista otvorena se vrte levo desno cicka bara. I se jade cica, i ae spie cica.. grcevi ima pak cica... od 24h 20 e na cicka... ostanatite gi spie gi dele saat na saat
Такви ни се бебушите лакоми нека се живи и здрави и јас се така се притресував кога ке бљуцнеше,па повратил се па бара,од нос му тече...но тоа еединствено што не е толку на цицка но затоа па лажливката лом ја прави од шмукање