Nie ne sme na ad no moi drugarki site sto koristat kazaa deka od ad aprimilot imaat tvrda stolica nekoja od niv premina na hipp nekoja na humana...ako piete aptimil mozno e da e od toa... i nie bevme do preed nekoj den sp colief skoro 2ipol nedeli i davav i super bese i se namalija grcevite sega gledam.deka gi nema mn ne se grce.. so isklucok na toa sto place od xxx pricini, moze ima grcevi seuste je vikam ne, no ne ee lako predhodno. Isto i biogaja davav no pokasno pocnav so niv. Pa gi prekinav nez zas... i pos mi kazaa dabaj probiotik biogaja i 3 dena pak.pocnav da davam i pocna da place poveke. Nez dali ne i odgovara biogajata ili nez so e prob. Denes eve pak ne i dadov.
Делот:тој со парфем на работа а ти смрдиш корниш. Без прслук често излегуваш, прикриваш брадавици со оние тупферите за дојки. Месец ипол памперс не и соблеков од страв. Мм го будев да и смени. Страв. Страв дека ќе ја скршам, дека ќе ја повредам. Будала сум била, ама незнам кои мисли ми се вртеле во глава. Ти велиш: ми се спие, а тој: аман, цело време само ти се спие. А навечер цуцла паднала ќе вреска, сака раче да ти држе без тоа неможе да спие, за јадење, кенкање. Ма што е тоа? Не се важи, битно тебе само ти се спие... Ти најдобро си го познаваш бебето. Ќе речиш:му се спие. Другите:како не, ти си таа која сака бебето да спие. Нека ја, нека си заспие. Не, извини, цветот има посебна и омилена позиција за заспивање. И кога ќе кажеме никој дека не не разбира, така е. Никој. Ти мораш да знаеш се, да правиш се. Никој не се грижи за тоа какви мисли се вртат низ твојатс глава. Ќе одиш во вц, ќе дремиш на шоља само да си сама. Таму си сама, одмараш малку психа. Најтрагичен момент кога сите се мешаат. Свекрва кажува вака, мајка ти кажува друго. Најтрагично од најтрагичното е тоа што тебе никој не ти верува. Ти си немоќна, тие сите искусни. Ти само читаш, ти не знаеш. Тие така ни правеле мене и на мм. Ама ќе си поќутиш, ќе дојде на крај ти да си во право. Ќе си поќутиш, на 4 ипол месеци мораш да го оставиш да ти го чуваат пошо треба да си обавуваш друга обврска, стажирање. Ќе чекаш да си дојдеш да ја гушниш и да ја изедеш. И да, се измачив многу, месец ипол не сакаше цице ниту да виде ниту да проба. Се одмолзував со рака, го задржв млекото, сега цица. Сега до двете раце се тресе цице да фати. Јаде бе, крофната моја јаде. Сношти јадам краставица, ме гледс и со муцето прави гримаси на џваксње. И дадов, ќе се степаше. Најјак момент кога јадевме лубеница, почна да плаче. И дадовме, позгодно и ја ставивме со цуцла(од тие за овошје), дете ќе се испотепаше. Многу набрзо и кс тргавме, дека првпат, почна дс плаче со солзи. Солзи за лубеница. Одма коментарот:срце на мама, сонцето лубеница ми сака. Убаво кажа фри, те нервираат други мајки уште да се испо****т од зборување за своите деца. Сегс сваќашкако е. На сите деца им викаш,, сине,,. Чекај маме упс, тете. Фри, се убаво си изнапишала мајка, сите не трогна. Текстот заслужува да биде објавен како статија. Има уште многу, многу да се пишува. Растете, бидете живи здрави, а ние мајките да не држи умот. Емили изгушкај ја.
@FreeMind Hrabra, silna mama...bez da trepnam te citav, vo nesto i se pronajdov no sepak i hrabrost dobiv.. da e ziva i zdrava.. najsrekni da ste Bakneziii
На аптамил сме и ние, ама нема тврда столица, нормална и е. И пишав на педијатарката ми рече се додека кака редовно е супер, прпблем е ако не кака , ма да мене ми е чудно уште, ваљда зашто се навикнав да кака еднаш дневно. Ми рече да сменам место био гаја да дадам линекс пробиотик за бебиња, денес беше ок, ама вчера беше кенкава цел ден ,можно е да не и одговара био гајата повеке, ке пишам како ке биде со линексов. Фала што пиша
Ме наежи со текстов од збор до зборне рекле за џабе една е мајка, тоа што една мајка ќе го направи за свое дете не може никој си мислиш дека сакаш некого се до моментот дур не родиш и тек тогаш сфаќаш што е вистинска љубов и како може да сакаш некого толку. Го гледам како спие до мене и уште не ми е верно дека е мој, дека растел во мене @FreeMind нека ти е жива и здрава Емили!
Тоа е проблемот, што доаѓаме до момент кога сака само во раце а уште не и е за спиење. Тоа нај не го сакав, да се држиме и ете неможам да и го сменам тоа. А никогаш не сум ја држела во раце безпотребно, дури и на други не давам да ја земат додека не заплаче.
Стави и нова игра измеѓу. Се смее и уморува многу на танцување, мрдање со глава, скокоткање по половината и нозете, ирн. Имаше еден период каде ни се случи истото токму тоа ни помогна. Од тогаш не ја носам ни во спална додека буквално не ги затвора очите иначе заспивањето трае многу многу долго. Гледаш дека е кемкава како за спиење игра со смеење. Да се испразни скроз. Сите плачки значи генерацијо, да ви се живи и здрави малите
Мојата беба кака на секои два дена, сигурно е од аптамилот а и многу е мрзлива не дава напон. Ние почнавме со кашички, докторката кажа ако ги прифати зеленчуковите одма да и воведам и овошни, прашањето ми беше како можам подобро да и ги организирам оброците, насабајле овошна за ручек зеленчукова или?
Последна фаза пред земање во раце сум јас до неа играм, се вртам, пеам, абе прав циркузант . Ќе пробам уште нешто да воведам, да скратам време до заспивање.
@FreeMind вистински ли постоиш ма? ко некој лик од бајки си ма, како да си измислена, како да те создал некој овде за да ни влеваш сигурност, поддршка, забава и насока во мајчинство...жими се, фаца си! кој лик еј, држам дете во раце кое ми спие и за малце со солзи ќе го обвиев. Те обожавам е мал збор. И да, се од А до Ш, и за парфемот и за себекорнење, труење, се се се.... ајт доста, елај да те гушнам ма!!! Малата жива,здрава,голема да расте,крофна најубава, ќе ја изедам!
Те сакам ама ти и онака си знаеш. Како и среќиштено убаво. Ај доста се лигавиме уозбилете се не чека перална за пуштање и пеглање и еден куп алишта насекаде низ стан. Ај нишкај лепотиците мали и пеј гаврански
Значи ме расплака!!! Секоја мајка би се пронашла. Напиша баш како да ни си во душата на сите. Да си растите големи, здрави и живи. Многу среќни моменти поминати заедно да си имате. Сите достигнувања во животот се убави (кариера, пријателства.. Итн) ама да си МАЈКА е најубаво што можеш да бидеш. Еве легнувам да спијам и до мене малечка ја слушам си извикува некои звуци во сон.. И си велам??? Има ли нешто поубаво од ова чувство?? НЕМА! И ВРЕДАТ СИТЕ "МАКИ И НЕЛАГОДНОСТИ" КОИ ГИ ПОМИНАВМЕ ВО БРЕМЕНОСТА, ПОРОЃАЈ И ПРВИОТ МЕСЕЦ.
Жено ако веруваш и во нормална комуникација јас стојам и се лулам ко нетокму..се сашардисав скроз Love you too Ќе ти пратам слика да ги видиш цуците
Мајки бебе има потечна столица и му мириса од сабајлево, на мајчино е само. Вака е добар само ми е страв да не е проливче. И уште нешто, од вчера на раче му излезе црвенилце ама не знам од што е. Можно ли е нешто да го има излазено? Еве слика
Женски, 3 недели сме и немавме никаков проблем со спиење и дење и ноќе. Од вчера преку ден не може да врземе повеќе од пола саат. Цица ќе заспие, го ставам во креветче и за 5 мин сме разбудени и почнува да плаче и додека не го ставам на града пак не престанува со плачење. Некој да имал слична ситуација?
Proliv e ako za saat vreme ima nekolku tecni stolici. Na raceto najverojatno nesto go ima polazeno ili kasnato, nisto strasno ke mu pomine, jas ne bi mackala so nisto ako ne se shiri. Day.dreamer malo e bebushceto, ke menuva doprva i ke se prilagoduva na sredina. Nekoi bebinja za brzo vreme se stavaat vo red a nekoi poteshko a nekoi nikogash . A i najverojatno se pocnati grcevite i toa e, samo trpenie
Cajot od anason na becutan, mozam da go pijam jas namesto na bebka? Ima li nekoj efekt ako nekoja od vas go piela? I kako go konsumirate?